18 maj 2024
måndag, 12 mars 2012 14:59

IHG lanserar Even Hotels med holistiskt fokus på hälsa

Skrivet av 
ihg_even_hotels

IHG (InterContinental Hotels Group) ska lansera en satsning på Even™ Hotels i USA med fokus på hälsa för möjligheter till att delta i träningsprogram, få tillgång till ökat utbud av hälsosam mat och att kunna vistas i miljöer som uppmuntrar till arbetsro och god sömn.

ihg_richard_solomons_wRichard Solomons, CEO för IHG, säger:

– Vi är så övertygade om potentialen för varumärket Even att vi satsar 150 MUSD (drygt 1,2 Mdr kr) på lanseringen av det över en treårsperiod.

Genom undersökningar och enkäter har, exempelvis, IHG kartlagt hotellgästers önskemål. Resultatet visar en efterfrågan på ökat fokus för välbefinnande vad gäller inom allt från tillgång till lokaler för utövning av träningsprogram, till utbud med hälsosamma maträtter samt möjligheter till god sömn. De fyra nyckelområdena som hotellgäster önskar förbättringar inom är träning, ätande, arbete och vila.

Den amerikanska marknaden representerar två tredjedelar av IHG:s hotellutbud i dag. I USA ska därför cirka 100 Even Hotels etableras.

IHG ska utveckla ett antal Even Hotels för att sedan, så småningom, erbjuda driften av dem till partners för franchise-verksamhet. Det första hotellet inom ramen för inom nämnda varumärke beräknas öppna tidigt under år 2013.