3 maj 2024
tisdag, 31 januari 2012 11:50

Badanläggningar upprustas

Skrivet av 

Flatenbadet, vid sjön Flaten i Skarpnäck, blir föremål för en upprustning och utveckling av strandbadet under våren 2012. Målet är att anläggningen ska bli en samlingspunkt för kurser, vandringar, utegympa och kulturevenemang. Fastighetskontoret rustar upp samtliga byggnader och anläggningen kommer att innehålla en servering med handikappanpassade toaletter och möteslokaler för föreningsliv och kulturaktiviteter i området.

paul_hedqvistUnder året ska även Långsjöbadet i Älvsjö genomgå en omfattande upprustning och utveckling av strandbadet. Målet är en anläggning som kan hålla öppet året runt och där serveringen även kan hyras ut för privata ändamål, såsom föreningsmöten, barnkalas och födelsedagsfirande.

– Flatenbadet är unikt. Det är Stockholms största strandbad, med fyra kulturmärkta byggnader ritade av den kände arkitekten Paul Hedqvist (bilden) och uppförda på 1930-talet. Det är av stor vikt att varsamt rusta upp och bevara dessa byggnader där generationer av stockholmare har tillbringat varma sommardagar, kommenterar Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd.