27 april 2024
måndag, 21 maj 2012 20:33

Skanska säljer till Deka i Prag

Skrivet av 

 

alt
Britta Cesar-Munck, vd Skanska Property Czech Republic.

Skanska säljer City Green Court i Prag, Tjeckien, till Deka Immobilien Investment GmbH för 480 Mkr (54,5 MEUR). Transaktionen bokas i andra kvartalet 2012 och överföringen är planerad till fjärde kvartalet 2012.


Byggnaden ligger i Prags affärsdistrikt Pankrác och består av åtta våningar med en yta om totalt 16 300 kvm, inklusive 285 kvm på markplan för en restaurang. I närheten finns tunnelbanestation, köpcentrum och ett brett utbud av restauranger.


Projektet ska färdigställas före halvårsskiftet och för närvarande är 95 procent av ytan uthyrd. Före årsskiftet kommer hyresgäster som PwC, GlaxoSmithKline och Skanska att flytta in. City Green Court är det första kontorsprojektet i Tjeckien som har blivit pre-certifierat på LEED Platinum-nivå.


– City Green Court är ett bevis på att Skanska utvecklar byggnader som är mycket attraktiva för både hyresgäster och investerare, och vi är glada över att Deka har valt att investera i vårt projekt. Vi kommer nu att fokusera på ytterligare möjligheter till utveckling i området, säger Britta Cesar-Munck, vd Skanska Property Czech Republic.