25 april 2024
tisdag, 22 maj 2012 20:04

Kjellander blir ordförande för Fastighetsägarna Stockholm

Skrivet av 
alt
Claes Kjellander.

 

Claes Kjellander har valts till ordförande för Fastighetsägarna Stockholm. Han var fram tills dess vice ordförande och efterträder Bengt Malmegård som varit styrelsens ordförande de senaste fyra åren och styrelseledamot sedan 2000.


Claes Kjellander har närmast arbetat som projektchef på Apoteksgruppen och har en bakgrund som vd för Jones Lange LaSalle och Stenvalvet, och dessförinnan som vice vd för Vasakronan. I Fastighetsägarna Stockholms styrelse representerar han bostadsrättsföreningen Hamnvakten.


– Fastigheter, särskilt bostadsfrågorna, är av avgörande betydelse för Stockholmsregionens utveckling. Vi måste få en marknad för hyresrätter som fungerar, så att människor kan flytta till Stockholm för kortare eller längre tid. Detta kräver större rörlighet i de lägenheter som finns. Men vi behöver även bygga nya bostäder i en helt annan omfattning än vi gör för att säkra Stockholms tillväxt och Stockholms plats som motor i den svenska ekonomin, säger Claes Kjellander.


Kjellander är sedan tidigare även styrelseledamot i Fastighetsägarna Sverige samt styrelseordförande i Fastighetsägarna Service Stockholm AB (tidigare Fastighetsägarna Stockholm AB).


Styrelsen består av Siv Malmgren, Camilla Fors Persson, Gunilla Grebbert, Carl-Johan Kastengren, Oskar Lundeberg, Kristoffer Wilhelmsson, Mats Andersson, Harald Claesson (nyval), Peter Östman (nyval) och Bengt Swegen (nyval).