8 maj 2024
måndag, 28 maj 2012 20:23

Byggmästargruppen uppför 287 hyresrätter åt ByggVesta

Skrivet av 

 

alt
Ett av ByggVestas projekt är 89 hyresrätter i Annedal, Stockholm.

 

Byggmästargruppen har fått i uppdrag av ByggVesta att uppföra 198 hyresrätter i Barkarbystaden i Järfälla och 89 hyresrätter i Annedal, Stockholm. Båda projekten är totalentreprenader i partnerskap, vilket innebär ByggVesta och Byggmästargruppen tillsammans med leverantörer och underentreprenörer samarbetar långsiktigt för att bygga med god kvalitet och energieffektivitet och samtidigt hålla en produktionskostnad lägre än genomsnittet. Produktionsstart sker i höst och färdigställande är planerat till 2014.

 

Bostäderna i Järfälla uppförs i det nordvästra hörnet av Barkarbystaden i ett helt kringbyggt kvarter, för att skapa en lugn och tyst gård. Den stora gården nås dels via alla trapphus, dels genom två portiker som förbinder den med gatan. Husens våningshöjder är anpassade för att solen ska kunna breda ut sig på gården under hela dygnet.

 

De 89 bostäderna i Annedal ingår i den sista etappen av bostadsområdet, som gränsar till Mariehäll i söder och i norr mot Sundbyberg.

 

Husen uppförs som Egenvärmehus, vilket innebär att byggnaderna får låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna blir radiatorlösa och kommer huvudsakligen att värmas genom uppvärmd ventilation via fjärrvärme, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva.