20 april 2024
Om företaget

Redaktionen

 

En ny detaljplan gör det möjligt för Veiddeke att bygga cirka 160-170 lägenheter längs med Kavallerivägen i Sundbyberg.

 


Efter två års utvecklingsarbete har nu en ny detaljplan för Veidekke Eiendoms projekt i Västra Rissne vunnit laga kraft. Den nya detaljplanen gör det möjligt att bygga cirka 160-170 lägenheter längs med Kavallerivägen i Sundbyberg. Säljstart för de nya bostäderna sker under försommaren 2020 och byggstart är planerad innan utgången av 2020.

– Det känns bra att detaljplanen har vunnit laga kraft och det gör det möjligt för oss att ta nästa steg i projektet. Vi ser fram emot att kunna påbörja försäljningen under försommaren och vi är övertygade om att det kommer att finnas ett stort intresse för projektet, säger Ann-Sophie Forsberg, affärsenhetschef Veidekke Eiendom

Projektet består av ett punkthus samt tre lameller med garageplatser under mark. De nya bostäderna byggs i ett attraktivt läge med direkt närhet till tunnelbana och i framtiden även tvärbana. I området finns förskolor, grundskolor samt gymnasieskolor och utöver ett stort utbud av butiker i Rissne centrum finns det även flertalet idrottsanläggningar i området, vilket sammantaget bidrar till platsens attraktivitet.

– Rissne är ett av Sundbybergs stora stadsutvecklingsområden och vi kommer att genomföra detta projekt i nära samråd med kommunen. De nya lägenheterna som vi utvecklar blir ett viktigt tillskott för att möta den stora efterfrågan på bostäder i området, säger Ann-Sophie Forsberg.



tisdag, 26 november 2019 16:02

Hemfosa startar skolprojekt för 400 Mkr

 

I kvarteret Rödbro planerar Hemfosa en samhällsfastighet kallad Brorslotten om cirka 15.000 kvm. Rödbro ligger mellan Korsnäsvägen, Åsgatan och Tegelbacken i centrala i Falun med närhet till Knutpunkten som är en del av Resecentrum Falun. Illustration: MONDO Arkitekter

 


Hemfosa har startat tre skolprojekt belägna i södra Stockholm, i Norrköping och i Eskilstuna. Investeringarna uppgår till totalt cirka 400 Mkr. Fastigheten i Norrköping planeras stå klar till andra halvåret 2020. Fastigheterna i södra Stockholm och Eskilstuna väntas stå klara under andra halvåret 2021. Därmed tar Hemfosas projektverksamhet ordentlig fart.

Hemfosa har även vunnit markanvisning för ett kvarter i centrala Falun och bolaget planerar där nybyggnation av cirka 15.000 kvm väl lämpade för samhällsverksamheter och offentliga kontor
. Det anvisade kvarteret Rödbro är centralt beläget i Falun med närhet till kommunikationer. Nybyggnationen av fastigheten Brorslotten utgör en del av stadsutvecklingen i Falun. Fastigheten kan komma att rymma lokaler för vård/omsorg och offentliga kontor om totalt cirka 15 000 kvadratmeter.

– Jag tror att det här blir ett väldigt bra tillskott till stadsmiljön i Falun, säger Magnus Fridsén, exploateringschef i Falu kommun.

– Det nya kvarteret Rödbro blir ett spännande tillskott i Faluns stadsbild. Fastigheten har ett modernt uttryck med influenser från världsarvet, säger Joakim Storck (C), kommunalråd i Falu kommun.

– Vi är mycket glada och stolta över att Hemfosa vunnit markanvisningen i Falun. Med Brorslotten är Hemfosa med och skapar en efterlängtad plats för viktiga samhällsverksamheter i ett fantastiskt läge i Falun. Vi är också mycket nöjda med aktiviteten inom projektverksamheten, där vi startat upp tre parallella skolprojekt i Norrköping, Eskilstuna och i södra Stockholm. Med markanvisningen i Falun tillsammans med de tre skolprojekten i startgroparna ökar vi nu tempot i Hemfosas projektverksamhet, säger Caroline Arehult, vd för Hemfosa.

 

Elithis levererade världens första energipositiva bostadstorn år 2018 med Elithis Danube Tower i Strasbourg.

 

 

Catella Residential Investment Management (CRIM) lanserar i samarbete med Elithis ett investeringsprogram om 2 miljarder euro, cirka 21 Mdr kr,  för att bygga 100 ’energipositiva’ bostadstorn över hela Europa till år 2030. Tornen kommer att erbjuda lägenheter till överkomliga hyror och leverera överskottskraft tillbaka till nationella nät. CRIM och Elithis kommer att börja utveckla sina första tre bostadstorn i Dijon, St Etienne och Montevrain i Frankrike år 2020, och de båda planerar att lansera ytterligare tre investeringar på den franska marknaden senare under nästa år 2020. I andra europeiska städer ska fler energipositiva bostadstorn byggas under år 2021. Energipositiva bostadstorn är byggnader som genererar mer energi än hyresgästerna förbrukar.

Enligt partnerskapsvillkoren är målsättningen att varje nytt torn som byggs ska bli bättre än det tidigare genom att integrera ”ständiga förbättringar” i utvecklingsprocessen. Tornen kommer också att byggas på ett sådant sätt att de lätt kan konverteras för andra funktioner än för bostadsändamål om detta skulle behövas. Trots alla hållbara funktioner är byggkostnaden inte högre än för ett vanligt bostadstorn.

Den teknik som används i byggnaderna, fotovoltaiska paneler (omvandling av solenergi till elektrisk energi) och en bioklimatisk design som syftar till att skydda miljön och naturresurserna, gör dem energipositiva från början. Varje torn som utvecklats av partnerna kommer att belöna individuella ansträngningar för hållbarhet genom smarta applikationer för konstgjord intelligens. Inte bara kommer invånarna att ha möjlighet att helt eller delvis eliminera sina energiräkningar, vilket gör att en genomsnittlig fransk familj kan spara cirka 1.600 euro per år, utan bostadsinvånarna kommer också att dra nytta av tornets lägre driftskostnader tack vare de billigaste tekniska val för underhåll.

Xavier Jongen, verkställande direktör för CRIM, säger:
– Stora europeiska städer står inför en bostadskris med överkomliga priser, särskilt för yngre människor som flyttar till de stora stadskärnorna för utbildning och arbete, eftersom tillgången på bostäder inte möter den stora efterfrågan. Vi tror att Catellas partnerskap med Elithis erbjuder en plan för en potentiell lösning på denna bostadskris, som fragmenterar det sociala strukturen i våra städer, samtidigt som vi tar upp den andra stora utmaningen i vår tid med den globala klimatförändringen. Detta kan endast uppnås genom att utnyttja den finansiella kraften hos institutionella investerare som nu inser den stora outnyttjade investeringspotentialen på europeiska bostadsmarknader. Dessa investeringar erbjuder inte bara stabila, långsiktiga och intäktsbaserade  lågriskuthyrning, de möjliggör också pensionsfonder, försäkringsbolag och andra att uppfylla sina ökande skyldigheter att rikta in investeringar som har en positiv social och miljömässig påverkan.

Thierry Bievre
, vd för Elithis, säger:
– I mer än tio år har vi utformat och utvecklat energipositiva byggnader. Vårt energipositiva kontorstorn som levererades i Dijon 2009 var det första av denna typ i världen och det överträffar fortfarande standardcertifieringar. Efter att ha uppnått den milstolpen kunde vi förbättra vår konceptuella modell och leverera världens första energipositiva bostadstorn år 2018 med Elithis Danube Tower i Strasbourg. Vårt avtal med Catella kommer att hjälpa oss att bredda vår bas och ytterligare konsolidera vår konstruktionsexpertis och förmåga att utveckla prisvärda och energipositiva  bostadshus med  låga koldioxidutsläpp.

tisdag, 26 november 2019 13:33

Jättesatsning på solceller i Uppsala

 

Akademiska Hus investerar cirka 11 Mkr i  sammanlagt sju solcellsanläggningar med en total yta om cirka 4.300 kvm i Uppsala.

 

Akademiska Hus installerar solceller på sju byggnader i Uppsala som totalt ska generera cirka 630.000 kWh förnybar el varje år. Majoriteten av solcellerna placeras på taken vid Uppsala universitet och är ett led i fastighetsägarens och lärosätets fördjupade samarbete för att utveckla Uppsala universitets fysiska miljö för utbildning, forskning och samverkan. 

 

Akademiska Hus investerar cirka 11 Mkr i de sammanlagt sju solcellsanläggningar med en total yta om cirka 4.300 kvm  som kommer att installeras i Uppsala. Det är främst tak på byggnader där Uppsala universitet bedriver sin verksamhet som ska täckas med solceller, däribland Hus 16 i Engelska parken, Blåsenhus, Campus 1477 och Ekonomikum. Anläggningarna kommer att generera cirka 420.000 kWh och möjliggöra att lärosätets lokaler i de fyra byggnaderna till viss del kan försörjas av miljövänlig solel.

Satsningen på solceller vid Uppsala universitet sker inom ramen för det samarbetsavtal som Akademiska Hus och lärosätet ingick tidigare i år och som kortfattat innebär att parterna tillsammans ska ta fram konkreta projekt som utvecklar universitetets fysiska miljö samtidigt som fokus också läggs på att göra campus än mer hållbart.

– Med vår gemensamma hållbarhetssatsning förtydligar vi i vilken riktning vi vill gå när det gäller våra lokaler. Solcellerna är ett första viktigt steg i detta arbete. Vi kommer också bland annat att arbeta med satsningar för hållbar mobilitet, säger Karolina Kjellberg, miljöchef vid Uppsala universitet.

Mot en nollvision
Akademiska Hus har högt uppsatta klimatmål och har beslutat om en nollvision för sitt klimatavtryck. Viktiga delar i bolagets hållbarhetsarbete är att minska mängden levererad energi och att satsa på förnybara energikällor. Utöver solcellerna vid Uppsala universitet kommer Akademiska Hus även att installera anläggningar på taken vid Rosendalsgymnasiet och Kunskapsgymnasiet samt vid det egna kontoret på Artillerigatan i Uppsala. Dessa ska tillsammans generera cirka 210.000 kWh.

– Genom att installera solcellsanläggningar stärker vi den gröna profilen på våra campusområden tillsammans med våra kunder. De nya anläggningarna kommer att göra skillnad för miljön och sänka behovet av levererad energi i våra fastigheter i Uppsala. Det känns också riktigt bra att vi med denna satsning kan lämna ett betydande bidrag till Uppsala kommuns mål om att installera 30 MW solenergi i staden till år 2020, säger Johan Tjernström, affärsutvecklare på Akademiska Hus.

Arbetet med att installera solcellerna sträcker sig från november 2019 till oktober 2020, med olika startdatum för respektive byggnad. Samtliga sju anläggningar planeras vara driftsatta senast i slutet av 2020.

De senaste åren har antalet solcellsanläggningar på campusområden runt om i landet ökat rejält. I dagsläget har Akademiska Hus totalt 50 anläggningar i sitt fastighetsbestånd som årligen genererar 4 miljoner kWh hållbar elenergi till svenska lärosäten. Under 2020 tar fastighetsbolaget ytterligare krafttag genom att installera fler anläggningar som, när de står klara, bidrar till att Akademiska Hus totala mängd solel kommer att uppgå till över 6 miljoner kWh per år.

tisdag, 26 november 2019 12:55

SHH Bostad ökar produktionen

 

Misha Moeremans d’Emaus, vd för SHH Bostad.

 

Trots ett svagt resultat ökade SHH Bostad produktionen under årets tre första kvartal till 209 (67) produktionsstartade bostäder. I ett pressmeddelande säger vd Misha Moeremans’d’Emaus:
– Antalet bostäder i produktion, som uppgick till 593 per den 30 september, är det högsta hittills för SHH. Detta tillsammans med kommande produktionsstarter som vi ser framför oss med hyresrätter, bostadsrätter och samhällsfastigheter under nästkommande två år, lägger grunden för högre resultattillväxt. Så även om resultatet för det tredje kvartalet var otillfredsställande, är vi väl positionerade med en stark finansiell ställning och en projektportfölj som löpande förädlas, vilket skapar god lönsamhet framgent.

Under årets första nio månader minskade SHH Bostad nettoomsättningen i egen regi till 152,7 Mkr (577,0) Mkr medan nettoomsättningen via intressebolag ökade  till 82,9 Mkr (2,3).

Rörelseresultatet minskade till 0,9 Mkr (21,8) med en rörelsemarginal om 0,6  procent (3,8). Periodens resultat efter skatt sjönk till -11,7 Mkr (8,0).

Antalet sålda bostäder under perioden minskade till 103 (138) varav sålda i produktion var 32 (59). Antalet färdigställda bostäder under perioden uppgick till 36 (262)

I balansen minskade det egna kapitalet till 388,5 Mkr (421,8) med en soliditet som steg till 51 procent (4). Likvida medel vid periodens slut minskade till 95,7 Mkr (259,6).

Projektportföljen uppgick till 3.292 (3.492) bostäder, varav bostäder i produktion ökade till 593 (362). Försäljningsgraden för bostäder i produktion till konsumenter steg till 79 procent (78).

I juli teckande SHH Samhällsfastigheter ett långsiktigt hyresavtal med Humana i Norrtälje. Det moderna äldreboendet som utvecklas tillsammans med Altura, som är en nordisk utvecklare, förvaltare och långsiktig ägare av äldreboenden, blir cirka 4.000 kvm stort och rymmer 60 lägenheter. Fastigheten ska utrustas med solceller och grönska prioriteras genom en tillgänglig utomhusmiljö. Humana har undertecknat ett hyresavtal och ska bedriva äldreomsorg i boendet när fastigheten står färdig år 2021.

I augusti öppnade SHH ett kontor på Skeppsbron 2 i centrala Malmö i syfte att expandera verksamheten i södra Sverige. SHH har redan ett antal projekt och markanvisningar i bl. a Staffanstorp, Ystad, Helsingborg och Landskrona för såväl vård- och omsorgsboende, bostadsrätter och hyresrätter. Fredrik Alvarsson, vd och delägare i SHH Samhällsfastigheter, ansvarar för verksamheten lokalt och avser att under hösten rekrytera personal för projekt- och affärsutveckling med placering i Malmö.

I september
togs första spadtaget för det nya äldreboendet i Huddinge som SHH utvecklar tillsammans med Balder. Altura blir långsiktig ägare och Attendo har sedan tidigare tecknat ett 20-årigt hyresavtal. Utöver äldreboendet utvecklar SHH även cirka 110 bostadsrätter samt ett friliggande parkeringshus med cirka 60 parkeringsplatser. Den första etappen byggstartades under våren 2019.

I oktobe
r togs det första spadtaget för det nya äldreboendet i Östhamra som SHH utvecklar tillsammans med Altura. Äldreboendet kommer att ägas av Altura och Humana har sedan tidigare tecknat ett långt hyresavtal. Boendet omfattar 60 lägenheter och kommer vara klart för inflyttning under Q4 2020.

I början av november
byggstartade SHH 117 hyresrätter i Norrköping efter att ha erhållit lagakraftvunnet bygglov. Hyresprojektet är beläget i korsningen Rambogatan och Havregatan i stadsdelen Rambodal cirka 2 kilometer söder om Norrköping och består av 5 huskroppar i 4 och 5 våningar. Husen byggs med modulsystem i trä med entreprenören Moelven Byggsystem AB. SHH avser att miljöcertifiera projektet och har även inlämnat en ansökan om investeringsstöd för hyresrätter i syfte att erbjuda rimliga hyror.

 

Planområde för Sjöstadshöjden mellan Hammarby Sjöstad och Hammarbyhöjden.

 

SSM Holding har tilldelats en markanvisning av Stockholms stad i Sjöstadshöjden, beläget mellan Hammarby Sjöstad och Hammarbyhöjden. Markanvisningen bedöms motsvara 150 bostäder samt kommersiella lokaler. Tidigast möjliga färdigställande av projektet bedöms till 2027.

Området har stor potential att utvecklas till en stadsmässig miljö via ett urbant stråk längs med Hammarbyvägen som knyter samman stadsdelarna. Sammantaget planerar Stockholms stad för 400 bostäder samt kontorsytor för cirka 5.000 arbetsplatser i området. Goda kommunikationer finns idag med närhet till spårvagn (Tvärbanan) och området ingår även i den planerade utbyggnaden av tunnelbanans blå linje.

SSMs anvisning uppskattas till cirka 12.000 kvmBOA, vilket SSM har för avsikt att utveckla till cirka 150 bostadsrätter, varav en del bostadsrätter planeras som studentbostäder. Markplan planeras för förskola och kontor.

– Markanvisningen i Sjöstadshöjden ger oss möjlighet att utveckla prisvärda och yteffektiva bostäder i ett urbant område med goda kommunikationer, något som tilltalar vår målgrupp, säger Mattias Lundgren, vd för SSM.

Efter förvärvet har SSM närmare 4.700 byggrätter i produktions- och planeringsfas.

I meddelande från SSM sägs även att bolagets  tillträdande vd och koncernchef Mattias Lundgren har förvärvat en miljon köpoptioner i SSM utställda av huvudägaren Eurodevelopment.

–  SSM har en stark kärna och därmed en utmärkt möjlighet att skapa aktieägarvärde framöver. Det är en självklarhet för mig att investera i det bolag jag är verksam när jag nu har fått möjlighet att göra detta, och det är med stor entusiasm som jag vid årsskiftet övergår till att bli permanent vd & koncernchef, säger Mattias Lundgren.

 

Lars Holm är vd för Offentliga Hus sedan den 1 juni 2017.


Offentliga Hus i Norden AB och Aktiebolaget Fastator , som indirekt äger 50 procent av aktierna i Offentliga Hus, har ingått avtal om ett antal transaktioner som syftar till att renodla respektive bolags verksamhet. Offentliga Hus förvärvar sex fastigheter av Fastator till ett underliggande fastighetsvärde om 1.228 Mkr.

Fastigheterna är belägna i Norrtälje och Södertälje och har en total uthyrningsbar yta om cirka 49.000 kvm och totala hyresintäkter om cirka 78 Mkr. Fastigheterna har ett flertal olika hyresgäster, bland annat Norrtälje kommun, statliga forskningsinstitutet RISE Research Institutes of Sweden och Scania. Ekonomisk uthyrningsgrad uppgår till cirka 83 procent. Fastator har bedrivit ett omfattande uthyrningsarbete i fastigheterna och det pågår diskussioner om ytterligare uthyrningar. Fastigheterna innehåller även en potentiell byggrätt om drygt 27.000 kvm. Förvärvet avses finansieras med befintlig likviditet och banklån.

Offentliga Hus säljer 30 fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om 118 Mkr till Fastators helägda dotterbolag Industrisamhället Fastigheter AB (”Industrisamhället”). Fastigheterna är sådana som Offentliga Hus inte kategoriserar som samhällsfastigheter. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 25.120 kvm och totala hyresintäkter om cirka 10 Mkr. Ekonomisk uthyrningsgrad uppgår till cirka 84 procent, med ett flertal olika hyresgäster.

Offentliga Hus säljer även sitt aktieinnehav i Studentbostäder i Sverige AB (”Studentbostäder i Sverige”) till Fastator. Innehavet motsvarar 34,39 procent av aktierna i Studentbostäder i Sverige och transaktionen genomförs baserat på ett värde för de sålda aktierna om 222 Mkr.

Samtliga transaktioner genomförs till marknadsvärde baserat på externa värderingar. Om inget annat anges uppgår köpeskillingen för respektive transaktion till det presenterade underliggande fastighetsvärdet. Transaktionerna genomförs som bolagsförvärv, där fastigheterna ägs av bolag vars enda verksamhet består i att äga dessa fastigheter, förutom Industrisamhällets förvärv som avser förvärv av fastigheter. Inget bolag är vid tillträdet belånat och den latenta skatt som finns i bolagen övertas av köparen. Inga anställda berörs av transaktionerna.

De externa marknadsvärderingar som gjorts inför transaktionerna, och som transaktionerna genomförs baserat på, ger en preliminär positiv resultatpåverkan för Offentliga Hus under det fjärde kvartalet 2019 om cirka 30 Mkr.

Transaktionerna är att betrakta som närståendetransaktioner och är av sådan storlek att Fastators beslutsordning kommer att följa Aktiemarknadsnämndens uttalande 2019:25 om god sed på aktiemarknaden vid närståendetransaktioner, vilket bland annat innebär att transaktionerna är villkorade av godkännande av Fastators bolagsstämma. Fastator avser att inom kort kalla till en extra bolagsstämma, vilken indikativt kommer att hållas den 19 december 2019.

 

Förutsatt godkännande av Fastators extra bolagsstämma avses transaktionerna slutföras under det fjärde kvartalet 2019, med undantag av transaktionen mellan Offentliga Hus och Industrisamhället som avses slutföras under det första kvartalet 2020.

tisdag, 26 november 2019 10:16

Skanska vinner stort innovationspris

 

Skanska vinner ett pris för projektet European Spalliation Source, ESS, ett av världens största vetenskapliga och mest tekniskt utmanande infrastrukturprojekt.

 

Det svenska bidraget, med Skanska i täten, vinner förstapris i den internationella innovationstävlingen Autodesk AEC Excellence Awards 2019.  Priset avser design, planering, projektering av projektet European Spalliation Source, ESS, ett av världens största vetenskapliga och mest tekniskt utmanande infrastrukturprojekt.

– Det här är något av det största som går att vinna när vi pratar teknologi/digitalisering inom bygg. Detta är ett välkommet bevis på att digitaliseringen av branschen går fort och vi ligger i framkant och driver på utvecklingen, säger Martin Hörestrand, Skanskas digitala ledare vid ESS.

ESS ligger i framkant när det gäller att arbeta med digitala verktyg och arbetssättet används genomgående i hela projektet. När projektet står färdigt kommer det utgöra en tvärvetenskaplig forskningsanläggning baserad på en världsledande neutronkälla, med toppmoderna neutroninstrument, världens kraftfullaste linjära accelerator och ett datacentrum för vetenskaplig databehandling.

tisdag, 26 november 2019 10:06

Nyfosa köper 8 fastigheter för 826 Mkr

 

Stina Lindh Hök, operativ chef för Nyfosa.

 

 

Nyfosa har genom tre separata transaktioner förvärvat åtta fastigheter till ett totalt värde om 826 Mkr. Fastigheterna som är belägna i Järfälla, Malmö, Härnösand och Sundsvall, har en total yta om cirka 51.900 kvm, med ett årligt hyresvärde om 70,5 Mkr.

Bland de största hyresgästerna återfinns Järfälla kommun, Didaktus Skolor, Gunnar Karlsen Sverige AB och Domstolsverket. Genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 3,8 år.

Uthyrningsgraden uppgår till 92 procent. Ekonomiskt tillträde för fastigheterna i Malmö var den 25 november 2019 och för resterande fastigheter är tillträde den 1 december 2019. Förvärven finansieras genom egen kassa, utnyttjande av befintlig kreditfacilitet samt upptagande av ny kredit.

– Det är jättekul att kunna fortsätta förvärva i snabb takt genom ett antal mindre förvärv. Fastigheterna genererar höga och stabila kassaflöden i kombination med en del utvecklingsmöjligheter, framförallt i Järfälla, säger Stina Lindh Hök, operativ chef för Nyfosa.

tisdag, 26 november 2019 09:56

Profi säljer i Järfälla till Nyfosa

 

Samhällsfastigheten JV100, intill Jakobsbergs centrum, som Profi säljer till Nyfosa, är fullt uthyrd.

 

Profi Fastigheter avyttrar samhällsfastigheten JV100, intill Jakobsbergs centrum, till Nyfosa. Fastigheten Jakobsberg 2:2583, med adressen Järfällavägen 100 - 106, omfattar 22.000 kvm lokaler för utbildning, kontor och service. Profi Fastigheter förvärvade fastigheten år 2015 med stora vakanser och har sedan dess drivit ett aktivt uthyrnings- och förvaltningsarbete för att skapa en renodlad samhällsfastighet under varumärket JV100. Köpeskillingen har inte meddelats.

Fastigheten är i det närmaste fullt uthyrd till bl.a. Didaktus, Järfälla Kommun och Vibblaby husläkarmottagning. Större uthyrningar har även gjorts till bl.a. Friskis & Svettis, Poseidon Kampsportsakademi, Adolf Fredriks Fysiocenter, Järfälla Djurklinik och Diaverum samt ett flertal kontorshyresgäster inom bolagets egna koncept för flexibla kontor - C/O. Parallellt har även ett aktivt utvecklingsarbete drivits för att skapa en ny detaljplan för utökad användning och förtätning med bostäder, processen är idag i granskningsskede.

Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter säger i en kommentar till försäljningen:
– Under vårt ägande har vi bedrivit ett aktiv förvaltningsarbete med målsättningen att skapa en samhällsfastighet med stark identitet som är relevant för kommunens invånare. Vi har även skapat en utvecklingsvision i linje med kommunens översiktsplan som nu är nära antagen detaljplan. Eftersom vi har fullföljt vår affärsplan lämnar vi nu över till Nyfosa att fortsätta utveckla fastigheten, vilket känns mycket bra.