29 april 2024

Redaktionen

alt

Wallenstam plamerar att i Ekerö Centrum bygga cirka 400 lägenheter i blandade upplåtelseformer inklusive handel i bottenplan

 

Tillsammans med Carlshofs Fastighetsholding AB har Wallenstam tecknat avtal om att förvärva den fastighet i Ekerö centrum där SL:s bussdepå är placerad. Bussdepån kommer att flyttas och på tomten planerar Wallenstam att bygga cirka 400 lägenheter i blandade upplåtelseformer inklusive handel i bottenplan. Tillsammans med SL kommer också en ny bussterminallösning tas fram.

 

Terminalen kommer att gränsa till de nya husen och de planerade butikerna. Byggstart planeras till slutet på 2017.

 

Wallenstam förvärvar genom ett gemensamt bolag med Carlshofs Fastighetsholding fastigheten Tappström 1:40 och så snart bussdepån är flyttad planerar Wallenstam att starta byggnationen.

 

– Vi är väldigt glada över den här möjligheten att bygga i Ekerö, ett område med stor potential och mycket att erbjuda. Med de vackra omgivningarna och det befintliga utbudet tror vi att Ekerö har stora möjligheter att utvecklas till en än mer attraktiv och dynamisk blandstad där både människor och företag ska trivas, säger Mathias Aronson, vice vd på Wallenstam.

alt
I höst ska Skanska i Nacka strand byggstarta 270 bostäder i joint venture med Carlyle.

 

Skanska och Carlyle bildar ett joint venture-bolag, vilket köper kontorsfastigheten Sicklaön 13:79 vid vattnet i Nacka strand och konverterar denna från kontor till cirka 270 bostadsrätter. Byggstart beräknas ske i höst. Fastigheten ägs i dag av Carlyle och den tillträds när detaljplanen har vunnit laga kraft.

 

– Byggnaden ligger precis vid vattnet i Nacka Strands bästa läge. Här kommer vi att kunna erbjuda attraktiva bostäder med hög standard alldeles intill vattnet, säger Fredrik André, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

 

Fastigheten på Sicklaön 13:79 har upp till 11 plan varav upp till 7 i souterräng, på ett sätt som tar upp de stora nivåskillnaderna i branten. Mot Augustendalsvägen uppfattas huset som ett 3-4-våningshus. Många av bostäderna får rymliga balkonger med strålande utsikt över Stockholms inlopp. Säljstart sker också i höst och projektet kommer att marknadsföras under namnet The View. Byggtiden beräknas till cirka två och ett halvt år.

 

– Vi förvärvade Nacka strand för att utveckla området till en levande stadsdel med en väl avvägd andel bostäder, arbetsplatser och kommersiell service. Genom samarbetsprojektet med Skanska utvecklar vi fastigheten på Augustendalsvägen till 270 unika bostadsrätter, säger Henrik Orrbeck, Nordenchef, Carlyle Real Estate.

onsdag, 11 februari 2015 15:42

Eskilstuna nya badhus klart våren 2016

alt

Det är Liljewall arkitekter som har projekterat Munktellbadet i Eskilstuna tillsammans med Eskilstuna kommunföretag AB och NCC som genomför byggnationen i partnering. Bild: Liljewall arkiteter

 

Första spadtaget för ett nytt badhus i Eskilstuna togs under 2014 och samtidigt påbörjades ett arbete för att ta fram idéer om vad badhuset ska heta. Kommunens tjänstemannagrupp för det nya badhuset vände sig därefter till kommuninvånarna för att fråga vad de tyckte och resultatet visade att det fanns stöd för ett av alternativen, nämligen namnet Munktellbadet.

 

– Munktellbadet är ett bra förslag som både knyter an till badets placering och stadens industrihistoria. Kopplingen till Munktell kommer att vara till stor hjälp när vi ska bygga lekfulla och lärorika berättelser kring våra nya erbjudanden och tjänster, säger Torbjörn Bergvall, vd för Eskilstuna Bad AB

 

Byggnationen av det nya badhuset följer tidplanen och våren 2016 beräknas badhuset stå klart intill ån i Munktellstaden.

 

Det är Liljewall arkitekter som har projekterat Munktellbadet tillsammans med Eskilstuna kommunföretag AB och NCC som genomför byggnationen i partnering. Kommunen har projekterat en ny simhall med delbar 50-metersbassäng, två multibassänger, Äventyrsbad och möjlighet till Relaxavdelning och Gym. Platsen är det historiskt intressanta industriområdet Munktellstaden jämte Eskilstunaån, med bara några minuters promenad från centrum.

 

En del av utmaningen för Liljewall arkitekter har varit att inordna den stora anläggningen i den känsliga och bevarade industrimiljön. En annan utmaning har varit att skapa rörelsemönster längs Eskilstunaån och mötesplatser runt badhuset.

onsdag, 11 februari 2015 14:35

716 nya hyresrätter i Svedmyra och Perstorp

alt

Det är olyckligt att vänsteralliansen i Stockholm sänker ambitionsnivån för bostadsbyggandet, och i budgeten lovar 5.000 påbörjade bostäder under 2015. Det är ett mål som redan under 2014 uppfylldes av Alliansen, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M).

 

Idag godkände kommunstyrelsen förslag om 716 nya bostäder i Svedmyra och Perstorp, som arbetades fram under Alliansens mandatperiod. För att Stockholm ska fortsätta att växa och utvecklas är det avgörande att bygga fler bostäder och höja ambitionsnivån för byggandet. Dagens beslut innebär både fler hyresrätter och studentlägenheter, och en investering på totalt 1,6 Mdr kr.

 

– För att Stockholm ska fortsätta att vara en tillväxtmotor är det avgörande att människor har möjlighet att flytta hit. Genom att öka bostadsbyggandet kan fler etablera sig på arbetsmarknaden, vilket ger positiva effekter för Stockholms tillväxt och konkurrenskraft, säger oppositionsborgarådet Joakim Larsson (M). 

 

– Det är positivt att vänstermajoriteten nu beslutat om genomförandet av nya bostäder i Svedmyra och Perstorp. Samtidigt är det olyckligt att man sänker ambitionsnivån för bostadsbyggandet, och i budgeten lovar 5.000 påbörjade bostäder under 2015. Det är ett mål som redan under 2014 uppfylldes av Alliansen. För att möta ett växande Stockholm behöver vi istället fortsätta öka ambitionerna för bostadsbyggandet, tillägger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M).

onsdag, 11 februari 2015 14:22

Nordika rekryterar Andrew Taylor

alt

                                                                                                       

Nordika stärker sin förvaltning och rekryterar Andrew Taylor (bilden) som asset manager.

 

Taylor kommer närmast från Vasakronan. Innan Vasakronan arbetade han på Unibail Rodamco.

 

Nordika har idag fastigheter för cirka 2,1 Mdr kr där hälften av värdet finns i Stockholm medan den andra hälften av värdet finns i starka regionstäder med hyresavtal som huvudsakligen har långa löptider.

 

Med nuvarande kapitalbas kan Nordika förvärva för ytterligare cirka 2 Mdr kr.

 

onsdag, 11 februari 2015 14:08

Nordika köper nära Partille Port

alt
Nordika köper i Partille av en tysk fond 18.000 kvm lager och handel med stor vakans.

 

Nordika förvärvar en handels- och lagerfastighet i Partille från tyska fonden Corpus Sireo som genom försäljningen avyttrar sin sista fastighet i Norden för fonden Sireo Immobilienfonds 4. Fastigheten omfattar cirka 18.000 kvm uthyrbar yta och är belägen i närheten av Partille Port, ett område som växer snabbt och bebyggs med handel, kontor och mer än 800 bostäder samt Partille Arena.

 

I närheten ligger även det lokala köpcentrumet Allum. K-Rauta som tidigare var största hyresgäst flyttade ut i november 2014 till följd av sättningsskador invändigt vilket kommer att åtgärdas innan lokalerna kan hyras ut på nytt. Fastigheten är i dagsläget 70 procent vakant.

 

Jonas Grandér, Nordikas vd, kommenterar affären:

– Genom förvärvet tar vi över en fastighet som kommer att kräva en ordentlig insats från oss innan den kan tas i bruk igen, men läget och fastighetens övriga kvalitéer gör att vi på sikt känner oss trygga med att hyra ut den igen med en eller flera hyresgäster och på så sätt skapa en stabil förvaltningsenhet över tiden.

 

Nordier och Kilpatrick Townsend & Stockton har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

alt
Riksbyggen bygger 200 bostäder om 1-2 rum i Flemingsberg för yngre och äldre.

 

Kooperativa Riksbyggen har vunnit en markanvisningstävling i Flemingsberg, Huddinge kommun, där företaget får utveckla Hälsovägen omfattande över 200 nya bostäder, allt ifrån mindre 1-2-rumslägenheter för yngre och anpassade boenden för äldre, till generöst tilltagna familjebostäder.

 

– Vi vill utveckla Flemingsberg med skräddarsydda lösningar
för unga vuxna, seniorer och människor i livet däremellan. Samtidigt vet vi att livet är föränderligt och bygger därför in flexibla lösningar, i och mellan husen. Med det som utgångspunkt planerar vi en bebyggelse av varierad karaktär som bjuder på en mångfald av högt och lågt och på så sätt skapar en levande blandstad, säger Dennis Söderlund på Riksbyggen.

 

Bostadsbyggandet är en del i en stor stadsutbyggnadssatsning som även omfattar kommersiella lokaler. Detta ska bidra till en mer levande stadsdel och omvandla Hälso­vägen till en vacker boulevard som länkar ihop högskolan och sjukhusområdet med den befintliga bebyggelsen.

 

– Den här satsningen tillsammans med andra satsningar som till exempel nya student- och ungdomsbostäder visar vilken stark utveckling Flemingsberg befinner sig i, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

 

I Flemingsberg planerar Riksbyggen för ett högt torghus med flexibla små bostäder för unga förstagångsköpare, bredvid ett mer klassiskt kvartersboende med balkonger och uteplatser
 – ett aktivt seniorboende med ett tjänsteutbud som under­lättar vardagen. I kvarteret intill blir boendet mer anpassat för varierade familjekonstellationer, stora och små familjer, med en lekvänlig gård och förskola mot parken.

tisdag, 10 februari 2015 15:52

Concent bygger 150 bostäder i Huddinge

alt

Concent bygger 150 lägenheter om 30-55 kvm för forskare och studenter i Huddinge.

 

Concent AB har utsätts till vinnare i den markanvisningstävling Huddinge kommun utlyst för bostadsbyggande längs med Hälsovägen i Flemingsberg. Concent ser till befintlig verksamhet i omgivningen och utvecklar därför cirka 150 lägenheter med fokus på studenter och forskare.

 

– Vi ser att Flemingsberg har en stor utvecklingspotential och kommer att agera som ett nav kommunikationsmässigt i Stockholmsregionen. Vi kommer att utveckla hållbara, attraktiva och prisvärda bostäder, säger Sara Johansson, projektutvecklare på Concent AB.

 

– De omfattande etableringarna av högskoleutbildningar, bland annat Polisutbildningen vid Södertörns Högskola och Röda korsets sjuksköterskeutbildning, är ytterligare exempel på att Flemingsberg är ett av de mest expansiva områdena i landet, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

 

Projektet har en yta om cirka 8.500 BTA och de 150 lägenheterna kommer att bestå av mindre 1-3-rumslägenheter med ytor om 30-55 kvm. Detaljplan drivs fram till 2017 och inflyttning beräknas ske under 2018-2019.

tisdag, 10 februari 2015 15:45

Ny trio på Optimal

alt

                                                                                                     

Optimal förstärker organisationen med, från vänster på bilden ovan, Åsa Dargren, Angelica Chander och Elisabeth Edhäll.

 

Åsa Dargren, som de senaste två åren har hon drivit eget konsultbolag och tidigare har varit operativ byråchef på Posterscope, kommer först och främst att förstärka teamet som jobbar med uthyrning.

 

Angelica Chander är snart färdigutbildad centrumledare och hon kommer i första hand att ansvara för Optimals centrumledaruppdrag samt från tid till annan förstärka uthyrningsteamet.

 

Elisabeth Edhäll är anställd som koordinator och har tidigare arbetat som produktionsassistent på ett filmproduktionsförlag samt läst medie- och kommunikation.

 

– Åsa, Angelica och Elisabeth utgör en välbehövlig förstärkning av vår arbetsgrupp, då vi haft mycket god orderingång de senaste månaderna. Dessutom hoppas vi att de med sina erfarenheter från andra branscher än fastighetsbranschen ytterligare kommer att bredda vår kunskapsbas, säger vd Kenneth Christensen.

tisdag, 10 februari 2015 15:26

Thomas Engelhart, ny CCO för Scandic Hotels

alt

                                                                                                   

Scandic Hotels meddelar att Thomas Engelhart (bilden) har utsetts till Chief Commercial Officer, CCO, och ansvarig för bolagets alla kommersiella funktioner.

 

I en komplex och snabbt föränderlig värld med ökad digitalisering, nya preferenser hos kunder och hårdare konkurrens att vinna kundernas intresse, köpbeslut och lojalitet, vill Scandic förstärka sin tillväxtresa genom att öka bolagets kommersiella fokus, genom att ytterligare utveckla kundernas upplevelse, samt öka bolagets internationella räckvidd.

 

Engelhart har varit på Scandic tidigare när han under 2007-2011 hade tjänsten som ansvarig för de kommersiella funktionerna. Under den tiden bidrog han avsevärt till den framgångsrika plattform, som har fört Scandic till den ledande position bolaget har idag.

 

– Vi är glada att få hälsa Thomas välkommen tillbaka till vårt team. Scandic har idag ett starkt momentum från 2014 när vi tog marknadsandelar på alla våra nyckelmarknader i Norden. I sin nya roll kommer Thomas ytterligare driva bolagets kommersiella initiativ och säkerställa att Scandics styrka kommer att gynna våra kunder än mer, säger Frank Fiskers, vd & koncernchef.

 

Efter sin tid på Scandic var Thomas Engelhart vd på Coop Marknad och han kommer närmast från en tjänst som Nordenansvarig för Rezidor Hotel Group.

 

– Jag är glad att få komma tillbaka till Scandic, säger Thomas Engelhart. Bolaget är mycket större nu än när jag lämnade 2011, och har med stor framgång byggt vidare på de kommersiella strategier vi inledde redan 2007. Att återigen få bli en del av denna resa gör mig mycket stolt.

 

Thomas Engelhart börjar sin nya tjänst den 5 augusti 2015. I denna roll blir han medlem av Scandics koncernledning och rapporterar till vd Frank Fiskers.