18 april 2024

Redaktionen

torsdag, 17 november 2016 17:07

SHH får två markanvisningar i Nyköping

alt

Misha Moeremans d'Emaus, vd för SHH Bostad.

 

SHH Bostad har av Nyköpings kommun valts ut som exploatör i två bostadsområden, Malmbryggshagen och Marieberg. Detaljplanerna är lagakraftvunna och säljstart av bostäderna planeras till våren 2017.

 

I det nya bostadsområdet Malmbryggshagen, cirka 3,5 km från Nyköpings centrum, ska SHH bygga 21 radhus vilka upplåts som bostadsrätter.

 

I Marieberg, naturskönt beläget intill Nyköpingsån cirka 1,5 km från centrum, omfattar SHH:s projekt 35 borätter i en blandning av radhus och flerbostadshus i två våningar.

 

– Vi är mycket glada över att återigen få förtroendet av Nyköpings kommun och ser fram emot att tillföra kommunen fler nyproducerade, attraktiva och prisvärda bostäder, säger Misha Moeremans d'Emaus, vd på SHH Bostad.

torsdag, 17 november 2016 17:03

Profi hyr ut till Stadium i InfraCity

alt

Profi har hyrt ut alla handelsytor i InfraCity.

 

Profi Fastigheter hyr ut 1.650 kvm butikslokaler till Stadium Outlet i InfraCity/Bredden, Upplands Väsby.  Därmed har Profi i det närmaste hyrt ut samtliga befintliga handelsytor i området.

 

Stadium Outlets etablering i InfraCity/Bredden är bolagets fjärde i Stockholmsregionen och planeras att öppna under kvartal 4. Etableringen är ett starkt komplement till det befintliga utbudet i klustret sport & fritid. Stadium Outlets lokaler ligger i bästa skyltläge mot E4 och Breddenvägen, där fler än 80.000 bilar passerar dagligen.

 

– Det här är ytterligare en uthyrning som ligger helt i linje med vår strategi att attrahera marknadsledande aktörer i starka branscher och skapa starka kluster. I och med att vi nu har brist på handelsytor i InfraCity/Bredden arbetar vi aktivt med utveckling av beståndet för att skapa ytterligare attraktiva butikslokaler, säger Thomas Sipos, vd för Profi.

alt
I och med färdigställandet av kv Vinfatet äger HEBA nu tre nyproducerade äldreboenden.

 

HEBA:s nya äldreboende i Viby, Sollentuna, är nu klart för inflyttning med Frösunda Omsorg som hyresgäst. Fastigheten omfattar ett äldreboende med 54 lägenheter och totalt cirka 4.000 kvm. Byggnaden planeras att bli klassad som Miljöbyggnad.

 

– Färdigställandet av kvarteret Vinfatet 6 innebär att vi nu äger tre nyproducerade äldreboenden i Stockholmsområdet. HEBA:s verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt omfattar även äldreboenden, säger Lennart Karlsson, vd för HEBA Fastighets AB.

torsdag, 17 november 2016 12:19

Catena köper för 102 Mkr i Helsingborg

alt

Catena ser stora utvecklingmöjligheter för de lokaler som Aller Media lämnar i Helsingborg.


I februari 2017 tillträder Catena fastigheten Vångagärdet 20 strategiskt belägen i anslutning till E4/E6 i södra Helsingborg. Bolaget köper fastigheten av Aller Media till ett underliggande fastighetsvärde om 102 Mkr. Fastigheten har en årlig hyresintäkt om drygt 8 Mkr. Större delen av kontorsytorna blir vakanta då Allers flyttar ut sin verksamhet till Malmö och Danmark.

 

Byggnaderna på fastigheten, som bland annat inhyst Allers tryckeri, är uppförda mellan 1958 och 1990 och håller en hög standard. De har en total yta om cirka 26.000 kvm, varav drygt 12.000 kvm logistikytor och resterande kontor och övriga ytor. Tomten omfattar drygt 55.000 kvm vilket möjliggör ytterligare byggnation med befintlig byggrätt om cirka 15.000 kvm.
 

– Förvärvet stärker Catenas närvaro i södra Helsingborg där vi redan äger Hästhagen 4. Byggnaden är välkänd i Helsingborg och vakansen i fastigheten ger Catena stora möjligheter att erbjuda nya och gamla kunder lokaler med ett bra läge och till en bra hyresnivå i området. Under våren planerar vi att flytta vårt huvudkontor till denna för Helsingborgaren kända byggnad, säger Gustaf Hermelin, vd för Catena.

torsdag, 17 november 2016 11:53

Fabege säljer för 1,2 Mdr i Arenastaden

alt

Fabege säljer Uarda 7 i Arenastaden och får samtidigt förtroendet att fortsätta förvalta fastigheten.


Fabege har tecknat avtal om att sälja fastigheten Uarda 7, i Arenastaden, Solna, till Union Investment. Försäljningspriset uppgår till 1.184 Mkr. Affären ger ett resultat om 104 Mkr före skatt och 190 Mkr efter skatt, vilket kommer att redovisas under fjärde kvartalet 2016. Tillträde sker första kvartalet 2017. Cushman & Wakefield har varit säljrådgivare.
    

Uarda 7 ligger mitt i Arenastaden med adress Evenemangsgatan 17 och Dalvägen 22 och omfattar cirka 17.400 kvm kontor. Uthyrningsgraden är 95 procent och hyresgäster är bland andra Svenska Spel, KPMG, Sodexo, Nordea och Handelsbanken. Fastigheten är projekterad för Breeam Very good.
    

Under årets första kvartal sålde Fabege fastigheten Uarda 5 med Vattenfalls huvudkontor om 44.000 kvm till samma köpare för 2.257 Mkr. Då liksom i den nu aktuella affären har parterna kommit överens om att Fabege ska fortsätta att förvalta fastigheten. Därmed behåller bolaget kundrelationer och kan driva utvecklingen i Arenastaden.
    

Dessutom framhåller Fabege att affären bekräftar Arenastadens attraktivitet för institutionella investerare.
– Fastigheten motsvarar väl investerarmarknadens efterfrågan, det vill säga att den är färdigutvecklad, fullt uthyrd och med långa avtal. Genom försäljningen skapar vi utrymme för fler värdeskapande investeringar, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

alt

                                                                                                                                        

Skanskas Senior Executive Team kommer att genomgå flera ändringar för att, bland annat, ytterligare dra nytta av den internationella erfarenhet och kompetens som finns inom Skanska.

 

Roman Wieczorek, i dag ansvarig för våra byggenheter i Centraleuropa, kommer att lämna Skanska då han beslutat att avsluta sin yrkeskarriär. Roman har arbetat för Skanska i arton år, varav de senaste sju åren som medlem i Skanskas Senior Executive Team.

 

– Jag vet att jag talar för många människor runt om i Skanska när jag riktar ett varmt tack till Roman Wieczorek för hans tid i företaget. Han haft en nyckelroll i uppbyggnaden av byggverksamheten i Centraleuropa och har skapat en solid grund för framtiden, säger Johan Karlström, vd och koncernchef i Skanska.

 

Andra förändringar i Senior Executive Team innebär att Mats Williamson tilldelas ansvar för Skanska Polen, Skanska Tjeckien och Slovakien, att Anders Danielsson får ansvar för Skanska Infrastructure Development och Skanska UK, och att Pierre Olofsson, tidigare Business Unit President för Skanska Sverige, blir medlem av Senior Executive Team med ansvar för Skanska Sverige, Skanska Norge och Skanska Finland. Gunnar Hagman (bilden), nuvarande Business Development Director och medlem av ledningsgruppen för Skanska Sverige, efterträder Pierre Olofsson som Business Unit President.

alt

Bojsenburg är med sina 1.054 lägenheter det klart största bostadsområdet i Falun. Nu ska nära hälften av detta bestånd säljas av Catella.

 

Kopparstadens styrelse har beslutat att sälja 454 lägenheter i området Bojsenburg (Jungfruvägen 89-167). Motivet till att sälja är att frigöra kapital för ökad nyproduktion. Berörda hyresgäster har informerats. Bojsenburg är med sina 1.054 lägenheter det klart största bostadsområdet i Falun. Försäljningen omfattar knappt hälften av lägenheterna, vilket innebär att Kopparstaden kvarstår som största hyresvärd i området.

 

Kapitalet som frigörs kommer väl till pass då nyproduktionstakten ska höjas i Kopparstaden från cirka 35 lägenheter per år till det dubbla. Försäljningen genomförs med hjälp av Catella och om allt flyter på uppskattar Catella att ett övertagande kan ske tidigast första halvåret 2017.

 

Catella bistod Kopparstaden vid försäljningen år 2013 då totalt 434 lägenheter såldes till Dalecarlia Fastigheter AB, ett dotterbolag till HSB Dalarna. Försäljningen omfattade då totalt cirka 32.500 kvm. Köpeskillingen var 224 Mkr.

 

Kopparstaden är Faluns allmännyttiga bostadsbolag och ägs till 100 procent av Falu kommun. Bolaget äger och förvaltar cirka 6.350 hyresrättslägenheter, 280 lokaler och 610 uthyrningsförråd i Falun.

onsdag, 16 november 2016 17:09

Bantorget Fastighets AB i avtal om 5.400 kvm

alt
BRF Islandet 14-16, omfattar cirka 5.400 kvm, med ett flertal butiker i gatuplan på Olof Palmes gata 16 i Stockholms city.

 

Bantorget Fastighets AB har tecknat ett avtal om drift- och förvaltning av 5.400 kvm för BRF Islandet 14-16 på Olof Palmes gata 16 i Stockholms city. Avtalet börjar den 1 december i år.

 

– Avtalet är bolagets första inom just BRF-segmentet som kompletterar de avtal som vi redan idag förvaltar och där det delvis ingår bostäder, säger Fredrik Ward, Fastighetschef.

 

Han fortsätter:

– Vi är mycket glada över förtroendet och vi kommer att fortsätta vår expansion med extern drift- och förvaltning.

 

Bantorget Fastighets AB är ett helägt dotterbolag till AB Folket Hus i Stockholm. Koncernen äger ett fastighetsbestånd koncentrerat till Norra Bantorget i Stockholms innerstad och bolaget erbjuder även drift- och förvaltningstjänster till andra fastighetsägare.

onsdag, 16 november 2016 16:03

Jonas Bjuggren går till Akademiska Hus

alt

                                                                                                                                        

Jonas Bjuggren (bilden) lämnar sin nuvarande tjänst som regionchef på Vasakronan senast den 1 maj nästa år och blir förvaltningsdirektör på Akademiska Hus i Stockholm.
    

Rollen som förvaltningsdirektör är nyinrättad och innebär att Bjuggren även kommer att ingå i företagsledningen för Akademiska Hus.

 

Bjuggren är civilingenjör och har arbetat på Vasakronan sedan 2003 och har tidigare varit marknadsområdeschef och affärenhetschef på AP Fastigheter samt projektledare på Skanska och Sweco.

onsdag, 16 november 2016 16:00

SHH och NREP bygger i Tumba

alt

SHH Bostad och NREP bygger för unga i Tumba.


SHH Bostad och NREP byggstartar ett gemensamt projekt med 127 hyresrätter i Tumba, Botkyrka. Bostadsområdet, Futurum, ska bli ett community för unga som uppskattar ett modernt boende med smarta IT-lösningar och närhet till både natur och kommunikationer. Totalentreprenör för projektet är COBAB Sverige AB – en snabbväxande och leveranssäker byggentreprenör med fokus på Storstockholmsområdet. Inflyttning är beräknad till juni 2018.
    

Genom projektet ökar SHH Bostad sin närvaro i Storstockholm och bidrar till att möta det stora behovet av mindre hyresrätter för unga vuxna.

– Behovet av små välplanerade hyresrätter är stort och det är med stor glädje vi snart kan leverera ytterligare 127 nya hem till marknaden. Dessa lägenheter har efterfrågats länge och vi är glada över möjligheten att få göra verklighet av byggplanerna tillsammans med NREP, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd för SHH Bostad.
    

– Vi har ett lyckosamt samarbete med SHH Bostad och ser fram emot att kunna utveckla attraktiva bostäder för en yngre målgrupp med ett stort behov, säger Rickard S. Dahlberg, CIO på NREP.