17 maj 2024

Redaktionen

 

 

 


Den nya förskolan i Norrtälje kommer att ligga på Badvägen 2, och utvecklas och förvaltas inom kompetensområdet Sehlhall Skolfastigheter.

 

 

 

 

 

 

 

Markanvisningstävlingen för ny förskola i området Vigelsjö i Norrtälje kommun är avgjord, och vinnare är Selhall Fastigheter tillsammans med Jensen förskola. Kommunens bedömningsgrupp var enig i att Sehlhalls förslag var det bästa. Den nya förskolan beräknas stå klar under 2022.

Under sommaren gick Norrtälje kommun ut med en markanvisningstävling för uppförande av en ny fristående förskola i privat regi. Ett stort antal anbud kom in. Efter ett gediget arbete av kommunens bedömningsgrupp står Selhall Fastigheter och Jensen förskola som vinnare med sitt bidrag Backe upp & backe ner.

– Vi var alla eniga i det vinnande bidraget var det bästa, säger kommunens stadsarkitekt Charlotte Köhler.

– Arkitekturen i förslaget är både spännande och lockande och jag tror att den kommer passa väldigt bra in på platsen, säger Robert Beronius (L), ordförande i Barn- och skolnämnden.

–Tillsammans med Jensen förskola och våra arkitekter har vi lyckats skapa en tilltalande arkitektur som är designad för lärande och lek. Förskolan i Vigelsjö är dessutom framtagen utifrån Sehlhalls initiativ för att skapa fastigheter som aktivt bidrar till minskad smittspridning. Vi är också nöjda över hur Norrtälje kommun valt att utforma denna markanvisning, som utifrån ett tydlig förfrågningsunderlag hanterats med hög professionalitet säger Anton Bergkvist, affärsområdesansvarig, Sehlhall Fastigheter.

Bedömningsgruppens motivering
”Med en inbjudande arkitektur som visar hur lärande och lekfullhet kan utnyttjas på bästa sätt för att rusta barnen för framtiden utses Sehlhall Fastigheters och Jensen  förskolors bidrag Backe upp & backe ner till det vinnande förslaget. Den samlade bedömningen är att förslaget med dess form, funktion och genomförbarhet var avgörande i utvärderingen. ”

måndag, 26 oktober 2020 12:50

Nyfosa köper 22 fastigheter av Galjaden

 

 

 


Galjaden Fastigheter, som ägs till 80 procent av Peter Gyllenhammar, säljer 22 fastigheter om 94.000 kvm till Nyfosa för 817 Mkr.

 

 

 

 

 

 

 


Nyfosa har tecknat avtal med Galjaden Fastigheter AB om förvärv av en fastighetsportfölj till ett värde om cirka 870 Mkr. Portföljen, som främst består av fastigheter för lager-, industri- och grossisthandelsverksamhet, bidrar med starka kassaflöden och fortsatt tillväxt.

Den 16 september 2020 meddelade Nyfosa att bolaget ingått en avsiktsförklaring om att förvärva 90 procent av en fastighetsportfölj till ett värde om 1,1 Mdr kr från Galjaden Fastigheter AB. Under avtalsförhandlingarna har parterna dock kommit överens om att Nyfosa istället förvärvar 100 procent av en fastighetsportfölj till ett värde om 870 Mkr. Förvaltningen av fastigheterna kommer efter tillträdet att hanteras externt av den befintliga förvaltaren genom avtal.

Fastighetsportföljens 22 fastigheter, varav två tomträtter, är belägna på tillväxtorter såsom Linköping, Norrköping, Södertälje, Sigtuna, Malmö och Sollentuna med en uthyrningsbar yta om totalt cirka 94.000 kvm.
Bland de större hyresgästerna återfinns Optimera, Bevego och Dahl. Hyresvärdet för fastigheterna uppgår till cirka 78 Mkr och genomsnittlig återstående avtalslängd är 3,9 år. Uthyrningsgraden uppgår till 97,6 procent. Tillträde är planerat till den 15 januari 2021.   

– Vi är mycket nöjda att kunna genomföra denna affär som bidrar med ytterligare tillväxt och stabila kassaflöden till Nyfosa. Fastigheterna kompletterar också vårt befintliga bestånd i tillväxtregioner med starka hyresgäster i bra lägen. Vi ser även fram emot vårt nya samarbete med Galjadens gamla förvaltarteam, vilka vi har stort förtroende för,  kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.
måndag, 26 oktober 2020 12:05

SBS går samman med Prime Living

 

 

 


Efter samgåendet mellan Prime Living och Studentbostäder i Sverige, SBS, kommer aktieägarna i Studentbostäder i Sverige tillsammans äga cirka två tredjedelar av aktierna i det sammanslagna bolaget. I detta bolag blir de största ägarna Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, med vd Ilija Batljan, som kommer äga 19,9 procent, liksom Fastators ägare med vd Joachim Kuylenstierna, som kommer att äga 19,9 procent.

 

 

 

 

 

 

 


Det konkurshotade Prime Living har genom åren haft stora svårigheter. Se länk. Nu finns det en lösning för Prime Living när bolaget går samman med Studentbostäder i Sverige AB, SBS. Bakom SBS står Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, Fastator, Phoenix Insurance Group och Amasten. Dessa fyra största aktieägarna i det sammanslagna bolaget har avtalat om att utse en valberedning bestående av Ilija Batljan (vd för SBB), Joachim Kuylenstierna (vd för Fastator), Bengt Kjell (styrelseordförande i Amasten) och Björn Rosengren, föreslagen styrelseordförande.

 

Samgåendet innebär att Prime Living förvärvar samtliga aktier i Studentbostäder i Sverige med vederlag i form av nyemitterade preferensaktier av serie B och serie C. Prime Living fortsätter även sin tidigare offentliggjorda rekapitaliseringsplan.

Studentbostäder i Sveriges verksamhet består av att förvalta och utveckla studentbostäder och dess fastighetsportfölj omfattar cirka 3.000 studentbostäder med ett fastighetsvärde om 2,3 Mdkr. Det sammanslagna bolaget kommer att ha en fastighetsportfölj med över 4.000 studentbostäder och ett fastighetsvärde om 3,4 Mdr kr. Därutöver kommer det sammanslagna bolaget ha en projektportfölj med cirka 2.000 studentbostäder, exempelvis i Spånga, Karlstad, Lund och Växjö.

Efter samgåendet kommer aktieägarna i Studentbostäder i Sverige tillsammans äga cirka två tredjedelar av aktierna i det sammanslagna bolaget. Ägarfördelningen efter samgåendet kommer att bli att SBB  ska äga 19,9 procent, Fastator 19,9 procent, Phoenix Insurance Group 16,4 procent, och att Amasten ska äga 12,8 procent.

De större aktieägarna i Studentbostäder i Sverige har åtagit sig att garantera 150 Mkr i en nyemission som genomförs efter att samgåendet slutförts.

Björn Rosengren
, föreslagen styrelseordförande,säger:
– Studentbostäder i Sverige har byggt upp en stark förvaltningsorganisation och ett starkt varumärke, med goda relationer till såväl hyresgäster som kommuner och universitet / högskolor, och en stor ambition om att ligga i digital framkant.

Ilija Batljan, vd för SBB, säger:
– Vi befinner oss i ett läge där studentbostadsmarknaden är under en stor omställning och högt tryck. Till följd av coronapandemin gör regeringen nu utrymme för 19.000 fler helårsstudentplatser under nästa år. Våra satsningar på ytterligare studentbostäder kommer därför att vara viktiga.

Studentbostäder i Sverige bildades 2018 genom att tre fastighetsbolag, SBB, Fastator och Amasten, sålde sina studentbostadsfastigheter till det nybildade Studentbostäder i Sverige
. Bolagets fastighetsportfölj bestod initialt av 21 fastigheter med ett fastighetsvärde om 900 Mkr. Studentbostäder i Sverige har sedan dess framgångsrikt vuxit och idag består fastighetsportföljen av cirka 3.000 studentbostäder på 11 orter med ett fastighetsvärde om 2,3 Mdkr. Studentbostäder i Sverige har sedan starten letts av vd Rebecka Eidenert och de största aktieägare i bolaget är Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, Aktiebolaget Fastator  och Amasten Bostäder AB.

Prime Living har sedan tidigare offentliggjort en plan för en rekapitalisering för att stärka sin balansräkning och möjliggöra för bolaget att realisera potentialen i sin fastighetsportfölj. Planen innehåller villkorsändringar av bolagets obligationer som leder till att skuldsättningen i bolaget minskas väsentligt genom konvertering av skuld uppgående till totalt 455,6 Mkr till drygt 4,5 miljarder preferensaktier av serie C.

Köpeskillingen för förvärvet av Studentbostäder i Sverige utgörs av 5 miljoner nyemitterade preferensaktier av serie B samt drygt 9,6 miljoner preferensaktier av serie C. Dessa så kallade vederlagsaktier uppgår till ett beräknat värde om totalt cirka 704,5 Mkr under förutsättning av att en konvertibeln, konverteras till aktier i Studentbostäder i Sverige, baserat på en kurs om 0,0731 kronor per preferensaktie av serie B och 0,0731 kronor per preferensaktie av serie C.

 

 

 


Stina Lindh Hök blir ny vd för Nyfosa den 26 oktober 2020, då Jens Engwall, född 1956, avgår som vd.

 

 

 

 

 

 

 


Nyfosa har förvärvat samtliga fastigheter och projekt i Estea AB:s helägda dotterbolag och investeringsfond Estea Sverigefastigheter 3 AB till ett värde om cirka 2,5 Mdr kr. Cirka 60 procent av portföljen är belägen i Stockholmsregionen och den tillför Nyfosa en attraktiv mix av fastighetskategorier, stabila kassaflöden och utvecklingspotential.

 

Förvärvet omfattar 16 fastigheter, varav en projektfastighet, belägna i Stockholm, Karlstad och Eskilstuna med en uthyrningsbar yta på cirka 92.000 kvm. Skattefinansierade hyresgäster står för 55 procent av hyresvärdet och bland de större hyresgästerna återfinns Karlstad kommun, Region Värmland och Stockholms Läns Landsting.
Hyresvärdet för fastigheterna uppgår till totalt cirka 160 Mkr och genomsnittlig återstående avtalslängd är 4,4 år. Uthyrningsgraden uppgår till 94 procent. Som en del i affären övertar Nyfosa även pågående projektutveckling av fastigheten Nacken 1 i Eskilstuna med cirka 200 planerade hyresbostäder. Tillträde för fastighetsportföljen är planerat till den 16 november 2020.

 

– Portföljen som består av såväl hyresbostäder, skolor, vårdcentraler, kontor och lager/logistik passar Nyfosa mycket väl. Vi är en av få aktörer som kan förvärva en portfölj med så olika segment. Förutom att fastigheterna genererar ett säkert kassaflöde från en hög andel skattefinansierade hyresgäster pågår också flera detaljplanearbeten som vi bedömer kommer kunna generera cirka 20.000 kvm BTA bostadsbyggrätter i Stockholmsregionen, kommenterar Stina Lindh Hök, operativ chef och tillträdande vd för Nyfosa.

 

I ett pressmeddelande skriver Estea att avvecklingen av Fonden och återbetalning av det utgivna kapitalandelslånet (”Kapitalandelslånet”) kommer påbörjas direkt efter frånträdet. Avvecklingen sker i enlighet med de allmänna villkoren för kapitalandelslånet och är avsedd att ske i två steg enligt följande:

I ett första steg
kommer en förtida delåterbetalning genomföras med ett belopp om 792 Mkr (efter delåterbetalningen kommer 1 krona per kapitalandelsbevis att kvarstå av tekniska skäl). Denna utbetalning beräknas ske under första halvan av december 2020.

I ett andra steg kommer resultatandelen att utbetalas genom en slutlig återbetalning. Resultatandelen är föremål för ett antal osäkerhetsfaktorer, så som avräkningar gentemot Nyfosa och avvecklingskostnader och denna ska granskas av Bolagets revisorer innan slutlig återbetalning kan ske. Den slutliga återbetalningen beräknas uppgå till ca 125-130 procent av nominellt belopp, varvid resultatandelen skulle uppgå till ca 25-30 procent.

– Vi är väldigt nöjda med den här affären och gratulerar fondens investerare. I och med avyttringen realiserar vi värden som inte fullt ut återspeglats i börskursen det senaste året och många investerare blir säkert glatt överraskade. Det är alltid trevligt att leverera positiva besked, säger Johan Eriksson, vd för Estea AB.

Han fortsätter:

– Fonden har utbetalat 6,25 procent årligen i kvartalsvisa ränteutbetalningar och dagens affär skapar ytterligare avkastning i form av 25-30 procents kapitaltillväxt i förhållande till den nominella investeringen. Försäljningen till Nyfosa AB är en av de största transaktionerna på den svenska fastighetsmarknaden i år. Vi är övertygade om att Nyfosa är rätt köpare och vi önskar dem lycka till med den fortsatta förvaltningen. Det här blir Esteas tjugonde fondstängning och modellen är bevisat framgångsrik. Bläcket har knappt torkat, men vi är redan igång med nya strategier till vilka vi ser fram emot att bjuda in befintliga och nya kunder att investera.

– Vi har jobbat hårt under flera år för att bygga upp denna attraktiva fastighetsportfölj som vi nu avyttrar. Resultatet av det arbetet ser vi nu och vi är mycket glada över den avkastning som alla investerare i fonden nu får. Vi kommer fortsatt fokusera på att skapa nya intressanta investeringsmöjligheter i fastighetsbranschen och vi vill tacka alla investerare som är med oss i detta jobb, tillägger Johan Eriksson.

fredag, 23 oktober 2020 14:06

Avtal klart för Hisingsbrons merkostnader

 

 

 


Hisingsbron ska stå klar år 2021 och blir då den nya länken i Göteborg mellan Hisingen och fastlandet. Totalkostnaden för entreprenaden är cirka 3,65 Mdr kr

 

 

 

 

 

 

 

 

Skanska MTH och trafikkontoret Göteborgs Stad har nu nått en överenskommelse om de merkostnader som har uppstått vid byggnationen av Hisingsbron. Överenskommelsen innebär att trafikkontoret ska betala 198 Mkr till Skanska MTH.

Merkostnaderna i projekt Hisingsbron handlar i huvudsak om ökade kostnader för produktionen av stålkonstruktioner till Arpeggio, den del av Hisingsbron som går över Göta älv, samt kostnader som har orsakats av förseningar i projektet.

– Vi har gjort en fördelning av de uppkomna kostnaderna som både vi och Skanska MTH kan acceptera, säger Christer Niland, avdelningschef för Stora projekt på trafikkontoret.

Det innebär att trafikkontoret ska betala 198 Mkr till Skanska MTH. Av det beloppet är 28 Mkr redan betalade.

– Det har varit komplexa förhandlingar men dialogen har hela tiden varit konstruktiv. Nu fokuserar vi på att få färdigt bron, säger Per-Ola Svahn, regionchef för Stora projekt väst, Skanska.

I våras höjde trafikkontoret sin prognos för projektet från 3,5 till 3,65 Mdr kr i 2009 års penningvärde med anledning av projektets totala riskexponering. I prognoshöjningen ingår de merkostnader som är kopplade till produktionen och leveransen av stålkonstruktionerna till Arpeggio.

– De merkostnader som vi nu har fattat en överenskommelse om är en del av den prognoshöjning som vi gjorde i våras, säger Christer Niland.


fredag, 23 oktober 2020 13:55

Sveriges köpcentum ökar, trots e-handeln

 

 

 


Kristina Andersson, analyschef på Datscha.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny uppdaterad statistik från ”Swedish Shopping Centre Directory” (SSCD), visar att trots e-handelns framfart växte omsättningen i Sveriges 375 köpcentrum och handelsområden med 6,7 miljarder år 2019. Det visar den årliga kartläggningen av Sveriges köpcentrum och handelsområden som genomförs i samarbete HUI Research, Datscha och Nordic Council of Shopping Centers (NCSC).

– Detaljhandelsåret 2019 kännetecknas av en fortsatt blygsam tillväxt då detaljhandeln i allt högre grad påverkas av e-handel och förändrade köpbeteenden. Trots det hade Sveriges köpcentrum och handelsområden en tillväxt på 2,0 procent under 2019. Köpcentrumens tillväxt var 1,0 procent medan handelsområdena med mer livsmedel, hemutrustning och byggvaror, växte desto mer med 3,2 procent, säger Monica Bruvik, Senior Retail Analyst, HUI Research.

Sveriges 5 omsättningsmässigt största handelsplatser

Listan nedan visar Sveriges omsättningsmässigt största handelsplatser. Handelsplatserna på listan består främst av samlokaliserade köpcentrum och handelsområden, men solitära köpcentrum och handelsområden förekommer också.

 

 

Datscha har, i samband med uppdateringen av köpcentrumdatabasen Swedish Shopping Centre Directory (SSCD), även tagit fram statistik över transaktionsvolymen för handelsfastigheter på den svenska fastighetsmarknaden.

Ökat intresse för handelsfastigheter – främst i Stor-Stockholm

– Trots pandemiutbrottet har intresset för handelsfastigheter ökat visar ny statistik från Datscha. Under årets tre första kvartal står handelssegmentet för mycket starka siffror sett till transaktionsvolym. Det omsattes handelsfastigheter till ett värde närmare 15 miljarder SEK och det är en ökning med 6 procent jämfört med samma period föregående år. Trenden är att det är volymhandel som köps och säljs. Den stora marknaden är Stor-Stockholm där transaktionsvolymen av handelsfastigheter uppgick till 7 miljarder SEK, vilket är en ökning med 141 procent jämfört med samma period i fjol. Det är den näst högsta volymen sedan finanskrisen i 2008, säger Kristina Andersson, analyschef på Datscha.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


I området Söderhöjden i anslutning till E18 och Barkaby köpkvarter, planerar Järfälla kommun att inom kvarteret Tallbohov uppföra 500 nya bostäder. Av dessa bygger Tornet Bostadsproduktion 270 nya lägenheter i anslutning till Snapphanevägen. Foto: Total

 

 

 

 

 

 

 

 

AF Gruppens dotterbolag HMB Construction bygger ytterligare 132 lägenheter i Järfälla på uppdrag av Tornet Bostadsproduktion. Kontraktssumman är på 164 Mkr, exklusive moms.

De nya bostäderna byggs i stadsdelen Tallbohov i Järfälla kommun, nordost om Stockholm, där HMB redan producerar 180 hyresrätter för Tornet Bostadsproduktion.


Den andra etappen av projektet består av 118 bostadsrätter och 14 LSS-boenden, bostäder för personer med särskilda behov. Lösningar och prisbild har arbetats fram i nära samarbete mellan Tornet och HMB.

Uppdraget utförs som en totalentreprenad och enligt det koncept som HMB tillämpar i första etappen i Tallbohov, med bland annat platsgjutna stommar som ger en större total boyta.

– Vi arbetar gärna i långsiktiga samarbeten där kunskap från tidigare projekt tas tillvara och skapar värde för våra kunder, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör för AF Gruppen Sverige.

Bostäderna i Tallbohov etapp två planeras stå klara i början av 2024.

 

 

 


CLS Holdings säljer en fastighet på Bismarckallee 18-20 i Freiburg, vilken huvudsakligen är uthyrd till Volksbank Freiburg.

 

 

 

 

 

 

 

 



CLS Holdings har sålt en fastighet på Bismarckallee 18-20 i tyska Freiburg för 22,5 MEUR, exklusive kostnader med ett tillträde i december 2020 för en ännu okänd köpare.

CLS köpte Bismarckalee 18-20 år 2013 och fastigheten består av 7.500 kvm kontor och butiksytor på nio våningar. Byggnaden är till 85 procent uthyrd till Volksbank Freiburg och resten av ytorna är uthyrda till TICS, en resebyrå och en datorbutik på bottenvåningen. Även om byggnaden inte längre uppfyller kriterierna för CLS portfölj, eftersom den inte finns på en av de viktigaste målmarknaderna för CLS, erbjuder fastigheten dock en betydande möjlighet för köparen.

Försäljningen, sker till ett pris om 12,3 procent över värderingen den 30 juni 2020, vilket gör det möjligt för CLS att genomföra nya förvärv.

Fredrik Widlund, vd för CLS, kommenterade försäljningen:
– Försäljningen av Bismarckallee 18-20 säkerställer en betydande avkastning för CLS samtidigt som det ger ytterligare resurser för ytterligare investeringar på våra nyckelmarknader. Vi fortsätter att se betydande möjligheter till investeringar i hela Storbritannien, Tyskland och Frankrike och förblir säkra på den långsiktiga attraktiviteten av väl belägna, prisvärda kontor på icke-primera orter.

Freiburg im Breisgau är med cirka 220 000 invånare den fjärde största staden i den tyska delstaten Baden-Württemberg i sydligaste Tyskland.

fredag, 23 oktober 2020 11:53

Nu behövs garantier för byggnadskreditiv

 

 

 


Mårten Lilja, vice vd och chef för affärsområde Bostad och Johanna Ode, bostadspolitisk expert. Foto: Evelina Carborn

 

 

 

 

 

 

 


Byggföretagen spår i sin senaste prognos att antalet startade bostadsrätter kommer att uppgå till 12.800 för 2021. Om prognosen slår in innebär det att bostadsrättsproduktionen halverats sedan toppåret 2017 då det byggstartades 25.000 bostadsrätter. Riksbyggen föreslår att regeringen inför särskilda garantier för byggnadskreditiv för att vända trenden för bostadsrättsbyggandet.

– Byggandet av både bostadsrätter och småhusbyggandet spås minska trots stigande priser. Samtidigt ligger hyresrättsbyggandet kvar på ungefär samma nivåer som tidigare. Förklaringen ligger i olika förutsättningar för finansiering av bostadsbyggandet. För hyresrätter finns ett investeringsstöd medan finansiering av bostadsrätter och småhus helt och hållet sker genom hushållen och bankerna, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

I skuggan av coronakrisen blir det svårt uppfylla bankernas säljkrav och då blir det inte byggstart såvida inte byggföretaget kan överbrygga med egna medel.

– Det är inte alla som har möjligheter till detta och för de som kan är möjligheterna begränsade vilket kommer att minska igångsättandet. En statlig garanti under en period skulle hålla upp nyproduktionen av bostadsrätter, säger Mårten Lilja.

Byggföretagen spår att det kommer att påbörjas totalt 45.500 bostäder i olika upplåtelseformer under 2021. Samma siffra var 64.000 bostäder under 2017. Den grupp som riskerar att drabbas hårdast när bostadsbyggandet faller är unga vuxna.


– Ungdomsbostadsbristen är ett utbrett samhällsproblem som kräver politiska lösningar. Det största hindret för en ung vuxen att köpa sin första bostad är kravet på kontantinsats om 15 procent av bostadens marknadsvärde. Därför har Riksbyggen utarbetat ett konkret förslag om hur ett statligt Ungbolån kan utformas, säger Johanna Ode, bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare på Riksbyggen.

I var femte kommun har hälften eller fler av ensamboende i åldern 20-30 år inte möjlighet att köpa en etta i den egna kommunen, enligt en ny rapport som Riksbyggen tagit fram. Värst drabbade är storstadsregionerna och studentstäder som Lund och Uppsala. Men även många mindre och medelstora kommuner finns med på listan där det är ungdomsbostadsbrist.


 

 

 

 


 

 

 

 


Rekryteringen av Marcus Westman (bilden) innebär att han blir ny ekonomi- och finanschef för koncernen Tornstaden. Han kommer att ingå i koncernledningen och får därmed en nyckelroll i Tornstadens framtida utveckling. Marcus Westman kommer närmast från Serneke där han har haft rollen som redovisningschef och han tillträder sin nya tjänst i Tornstaden vid årsskiftet.

Tornstaden har tre verksamhetsgrenarna: projektutveckling, byggnation och fastighet och bolaget omsätter cirka 2 Mdr kr. Koncernen har 150 anställda med huvudkontor i Göteborg, samt regionkontor i Stockholm och Malmö. För att stärka verksamheten inför fortsatt utveckling, har Marcus Westman rekryterats till rollen som ekonomi- och finanschef.

I samband med Marcus Westmans tillträde vid årsskiftet, slås funktionerna för finans och ekonomi ihop och Staffan Liljequist, delägare och nuvarande finanschef, fortsätter att arbeta utifrån sin roll som styrelseledamot. Pär-Henrik Wikhede, nuvarande ekonomichef, utses till koncerncontroller och han fortsätter ansvara för koncernens IT-verksamhet och digitala utveckling.

– Jag har fått ett mycket bra intryck av Tornstaden och ser verkligen fram emot att bli en del av bolaget. Tornstaden har en imponerande historik med lönsam tillväxt, tydlig affärsmodell och starka värderingar. Det känns väldigt spännande att få vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen i bolaget, säger Marcus Westman.

– Med sin branscherfarenhet, personlighet och stora drivkraft ser jag fram emot Marcus medverkan i koncernens fortsatta utveckling. Det känns mycket bra och jag välkomnar Marcus å det varmaste till oss på Tornstaden, säger koncernchef Jan Edlund.