19 april 2024

Redaktionen

onsdag, 14 oktober 2020 11:20

Amasten lägger bud på alla aktier i SSM

 

 

 


Jan-Erik Höjvall, till vänster,  kommer att sluta som vd för Amasten före år 2021. Frågan blir om Mattias Lundgren, vd för SSM, kommer vara kvar i Amasten med SSM om Amasten fullbordar uppköpet?

 

 

 

 

 

 

 




Amasten Fastighets AB har lagt ett bud på samtliga aktier i SSM Holding i utbyte mot nyemitterade stamaktier i Amasten. Amasten äger för närvarande cirka 29,6 procent av aktierna och rösterna i SSM. Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB och Gösta Welandson med bolag, som tillsammans kontrollerar cirka 45,4 procent av aktierna och rösterna i SSM, har åtagit sig att acceptera erbjudandet.

Aktieägare i SSM erbjuds 1,20 nya stamaktier i Amasten för varje befintlig aktie i SSM, vilket motsvarar 6 nya stamaktier i Amasten för 5 befintliga aktier i SSM. Exklusive Amastens nuvarande innehav uppgår budvärdet till cirka 400 Mkr.

Länsförsäkringar Fondförvaltning, som kontrollerar cirka 9,8 procent av aktierna och rösterna i SSM, har uttalat sig positiv till erbjudandet, men har inte genom avtal eller på annat sätt förbundit sig att acceptera erbjudandet.

Erbjudandet värderar samtliga 58.878.813 aktier i SSM till cirka 568 Mkr baserat på stängningskursen för Amastens stamaktie på Nasdaq First North Premier den 13 oktober 2020. Exklusive Amastens nuvarande innehav om 17.400.000 aktier uppgår budvärdet till cirka 400 Mkr.


Erbjudandet, motsvarande en värdering om 9,65 kr per aktie i SSM baserat på stängningskursen för Amastens stamaktie på Nasdaq First North Premier den 13 oktober 2020, innebär en premie om 8,9 procent jämfört med stängningskursen om 8,86 kr för SSM:s aktie på Nasdaq Stockholm den 13 oktober 2020.


Styrelsen i SSM har bildat en oberoende budkommitté för att utvärdera erbjudandet. Kommittén består av fyra oberoende styrelseledamöter och Jonas Wikström har utsetts till ordförande i kommittén. Bengt Kjell är styrelseordförande i Amasten, som lämnat erbjudandet, och Krister Karlsson är vice vd för SBB, som oåterkalleligen åtagit sig att acceptera erbjudandet. Således anses Bengt Kjell och Krister Karlsson inte vara oberoende och ingår därför inte i kommittén och har inte, och kommer inte att delta i styrelsens utvärdering av eller beslut omerbjudandet.

Per 30 juni 2020 hade SSM 727 bostäder under produktion, varav 178 bostäder var hyresrätter. Inklusive projekt under utveckling och projekt under utvärdering hade SSM 5.351 bostäder i projektportföljen, varav 2.816 var hyresrätter och 2.535 var bostadsrätter.

– Ett samgående med SSM innebär att Amastens tillväxtprofil stärks ytterligare. Att med kassaflöden från Amastens befintliga fastighetsbestånd kunna delfinansiera nyproduktion av kostnadseffektiva och högkvalitativa Riki-hus med kort byggnationstid skapar en spännande framtid och en god affär för aktieägare och intressenter. Vi bedömer att cirka 2 000 hyresrätter kan utvecklas från SSM:s projektportfölj för egen långsiktig förvaltning, säger Amastens vd Jan-Erik Höjvall.

Amasten köpte sin nuvarande aktieandel i SSM i januari 2020 genom att förvärva aktier från SSM:s grundare Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand via bolaget Eurodevelopment AG. Se länk.

SBB och Welandson köpte sina sina andelar av Eurodevelopment AG en dryg månad senare, vilket innebar att bolaget har sålt hela sitt innehav. Se länk.

I balansen minskade SSB Holding under Q1 2020 de totala tillgångarna till 938,6 Mkr (1.350,2) samtidigt som de totala skulderna minskade till 627,7 Mkr (603,5) vilket innebar att det egna kapitalet sjönk till 310,6 Mkr (746,7).

I en kommentar kan sägas att det kan tyckas attraktivt att SSM har 5.351 bostäder i projekt under utveckling och projekt under utvärdering. Men det oklart hur många av dessa projekt med bostäder som leder till färdiga byggrätter med byggstart. SF

tisdag, 13 oktober 2020 14:22

Globen omvandlas till padelcenter

 

 

 


Globen invigdes den 19 februari 1989 och är världens största sfäriska byggnad med en höjd av cirka 85 meter. Stockholm Globe Arena Fastigheter, SGA Fastigheter, är ett bolag som ägs av Stockholms kommun genom Stockholms Stadshus AB. SGA Fastigheter äger och förvaltar arenorna i Globenområdet: Hovet, Globen och Tele2 Arena. Bolagets vd är Mats Viker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stockholm Globen har stått tom sedan den 13 mars på grund av coronaviruset men den 1 november i år 2020 blir arenan ett padelcenter.

Det är det nystartade bolaget Globen Padel som abonnerar Ericsson Globe under tiden när alla publika evenemang som varit planerade har skjutits på framtiden på grund av Coronapandemin.

Med start från idag omvandlar Globen Padel Ericsson Globe till en padelhall med hyfsad takhöjd, som kommer att stå klar med 14 bokningsbara padelbanor senast till den 1 november.

– Det känns verkligen bra att vi tar vara på möjligheten att utnyttja en fantastisk lokal, som på grund av tråkiga omständigheter står tom, och fylla den med något som det finns en så enormt stor efterfrågan på just nu såsom padel. Dessutom känns det extra bra att bidra till att skapa fler möjligheter för människor att röra på sig i dessa tider av mycket hemarbete och stillasittande. Vi ser det här som ett fantastiskt tillfälle att kunna erbjuda en unik padelupplevelse för padelbitna, säger Peter Hansson, vd för Globen Padel till Padelcenter.se.

– Att vi fått ihop detta med Globen Padel och nu gör om Ericsson Globe till en padelhall känns jätteroligt. Evenemangsbranschen står ju idag helt still på grund av det näringsförbud vi har när det kommer till stora evenemang vilket är vår huvudverksamhet, och genom att vi även har väldigt långa ledtider för vår evenemangsplanering behöver vi hitta bra alternativ användning av våra arenor, vilket vi känner att vi nu har gjort med Globen Padel för de nästkommande månaderna, säger Andreas Sand, vd för Stockholm Live som driver Ericsson Globe.

Grundarna av Globen Padel är etablerade aktörer inom padel i Sverige, bland andra Peter Hansson och Thomas Arping från Svea Padel, Magnus Bubini från Popup Padel och J´hayber Sverige, samt Patrik Höök och Frida Höök från Padler.se och NOX Sverige.

Totalt kommer Ericsson Globe att rymma 14 padelbanor, varav 2 singelbanor. 4 av banorna är väl tilltagna ytor runtomkring för att spelarna ska kunna röra sig fritt utanför buren under spel.


tisdag, 13 oktober 2020 11:18

Engelsk rapport om Norra Djurgårdsstaden

 

 

 


Fram till år 2019 hade 13 detaljerade utvecklingsplaner godkänts och 6.600 invånare flyttade in i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm Royal Seaport, till över 3.000 nya bostäder.

 

 

 

 

 

 

 

 

För sjunde året i rad har Stockholm Royal Seaport, Norra Djurgårdsstaden, sammanställt en hållbarhetsrapport. Hållbarhetsrapporten publiceras nu även på engelska, tillsammans med motsvarande data och en interaktiv karta.

På webbplatsen StockholmRoyalSeaport2030.se kan intresserade följa hållbarhetsresan noggrant. Det är här som framsteg fram till år 2030 publiceras och hur väl kraven uppfylls och hur de olika innovationsprojekten förklaras mer detaljerat.

Fram till 2019 hade 13 detaljerade utvecklingsplaner godkänts och 6.600 invånare flyttade in i området över 3.000 nya bostäder. Dessutom öppnades delar av Gasverkets industriområde med en ny skola och idrottshall efter att området hade varit stängd för allmänheten i mer än 120 år.

Innovation spelar en viktig roll för Stockholm Royal Seaport och Norra Djurgårdsstaden är en testbädd där nya idéer, metoder och metoder utvecklas och testas. Under 2019 har stödet för projekt relaterade till källseparerade avloppssystem fortsatt. Till exempel har innovationsprojektet MACRO bidragit till att Stockholm Vatten och Avfall nu har ansvaret att utveckla och testa källseparerade avloppssystem för Värtahamnen och Loudden. Genom att dela upp avloppsvattenströmmar i separata system i bostadsfastigheter kan resurser som vatten, energi och växtnäring hanteras mer effektivt.

Ett annat exempel på innovation i området är de två plusenergibyggnaderna på Brofästet, som stod färdiga år 2019. Ett av kraven för byggnaderna var att de skulle generera mer energi än de förbrukar under ett år. Byggnaderna kombinerar arkitektoniska lösningar med energibesparande teknik. Byggnaderna innehåller tillsammans 43 hyreslägenheter.

 

 

 

 

 


Humlegården Fastigheter utser Mikael Andersson (bilden) till CFO, Chief Financial Officer. Han är finanschef på Humlegården sedan år 2016. Målsättningen med den nyinrättade rollen är att vidareutveckla och skapa en ökad samverkan mellan ekonomi, finans, hållbarhet och investerarrelationer.

I sin nya roll som CFO kommer Mikael Andrsson att bli övergripande ansvarig för avdelningarna ekonomi, finans och hållbarhet. Verksamheten är kapitalintensiv och komplexiteten ökar allt mer, vilket gör det än viktigare att samordna dessa områden samt frågor kring kapitalstruktur.

En viktig del i uppdraget syftar till att stärka det strategiska arbetet, med målsättningen att skapa ett större affärsdrivande fokus och öka värdet i bolaget. Genom den nya rollen och sammanslagningen av de tre teamen vill Humlegården även lägga större tyngdpunkt på bolagsanalys samt fortsätta utvecklingen av Humlegårdens rapportering och kommunikation gentemot marknaden och ägarna. I arbetet med att skapa en långsiktig och hållbar tillväxt, utgör länken mellan finans, ekonomi och hållbarhet en central del.

– Rollen som CFO är en viktig kugge i det affärsdrivande, strategiska arbetet. Genom att samla ekonomi, finans och hållbarhet skapas synergier som också ger oss möjlighet att fördjupa vårt arbete avseende rapportering och analys. Ambitionen är även att vi ska utveckla dialogen med ägare och kapitalmarknad ytterligare samt säkerställa ett effektivt hållbarhetsarbete. Jag är glad över att Mikael Andersson har valt att ta sig an uppdraget och ser fram emot den utveckling vi nu ska göra inom detta område, säger Anneli Jansson, vd för Humlegården.

Mikael Andersson kommer fortsatt att ingå i Humlegårdens företagsledning och tillträder sin nya tjänst under oktober 2020.

tisdag, 13 oktober 2020 10:43

White: Pandemin kan ge hus en ny identitet

 

 

 


White arkitekter menar att människors förändrade behov på grund av pandemin kan medföra att kontoren behöver optimeras eller ställas om för andra ändamål utan stora ingrepp.

 

 

 

 

 

 

 


Pandemin ritar om spelplanen i och utanför staden. Nu har White arkitekter identifierat tre möjligheter att ställa om befintliga byggnader och skapa nya värden.

Vardagen, beteende och livsstil har förändrats – och det ger effekter på användningen av den fysiska miljön. Kontoren behöver optimeras eller ställas om för andra ändamål. Bottenvåningar som tomställs när handeln flyttar ut går att fylla på helt nya sätt. Ja, det finns många sätt att möta människors förändrade behov – utan stora ingrepp.

White kallar det Transform. Här har White tagit fram tre erbjudanden där arkitektkontoret snabbt och kostnadseffektivt hjälper kunden att identifiera och kapitalisera på nya möjligheter genom att ställa om och utveckla era lokaler. Med flexibilitet och anpassningsbarhet i det korta perspektivet, och med en robusthet som kan stå över generationer.

A. Re:work
White hjälper fastighetsägare och hyresgäster som vill ställa om och optimera sina kontorslokaler för att stärka affären och varumärket genom:
1. Flexibelt kontor med tydliga zoner. 2. Snabb och flexibel hyresgästanpassning genom återbruk

B. Re:value
White stöder fastighetsägare genom att synliggöra och kapitalisera på hållbara affärsutvecklingsmöjligheter genom: 1. Identifiera möjligheter och potential hos fastighetsbeståndet. 2. Maximera värdet och potentialen hos fastighetsbeståndet.

C. Re:locate

Re:locate är en  möjlighet att stärka företags affär genom ökad flexibilitet, effektivitet och välbefinnande bland de anställda genom: 1. Strategiskt placerade kontorshubbar. 2. Optimerade strategiskt placerade kontorshubbar.

 

 

 


Oscar Engelbert som har avvecklat byggbolaget Allegro, hoppas nu att affären med SBB ska rädda bolaget från konkurs. Frågan blir om Oscar Properties lyckas få ihop en finansiering? Börsen tror det eftersom kursen på aktien under dagen har stigit med drygt 22 procent ill 0,66 kr.

 

 

 

 

 

 

 

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, har ingått ett avtal, villkorat av finansiering, med Oscar Properties Holding AB om att sälja en fastighetsportfölj för 1,4 Mdr kr. Försäljningen inkluderar två kontorsfastigheter direkt ägda av SBB och resterande fastigheter utgörs av SBB:s 50 procent delägda joint venture Valerum.

Det totala överenskomna fastighetsvärdet på 1,4 Mdr kr är i linje med senaste externvärdering. Försäljningen är villkorad av att Oscar Properties erhåller nödvändig skuldfinansiering och tillförs nytt eget kapital.

– SBB:s transaktionsteam fortsätter att leverera försäljningar med ambitionen att SBB ska uppnå en BBB+ rating, säger Oscar Lekander, affärsutvecklingschef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Frågan blir om Oscar Porperties, som länge har varit konkurshotat, lyckas få ihop en finansiering? Börsen tror det eftersom kursen på aktien under dagen har stigit med drygt 22 procent ill 0,66 kr.

Oscar Properties kommer att kalla till en extra bolagsstämma för att besluta om en företrädesemission om 325 Mkr som är säkerställd till cirka 80 procent genom teckningsåtaganden och garantier från aktieägare och ett externt garantikonsortium. Oscar Engelbert, via Parkgate AB, har åtagit sig att teckna sin pro rata-andel om cirka 49 Mkr och därutöver garantera ytterligare 30 Mkr. SBB har åtagit sig att garantera 50 Mkr.

Därutöver föreslås den extra bolagsstämman besluta om ett erbjudande till innehavare av Oscar Properties preferensaktier och preferensaktier av serie B att frivilligt byta in dessa till nyemitterade stamaktier.

Som en del av finansieringen av Förvärvet avser Oscar Properties att, via dotterbolag, ta upp bankfinansiering samt emittera ett seniort säkerställt obligationslån. Bolaget och dess rådgivare har, efter sedvanlig undersökning av förutsättningarna för ett sådant obligationslån, förankrat emissionen med ett antal institutionella investerare. Bolaget avser att genomföra obligationsemissionen i närtid med en villkorsändringarna att obligationslånet förlängs från september 2021 till september 2023 samt att kupongräntan sänks från Stibor 3 månader plus 8,0 procent till Stibor 3 månader plus 5,5 procent. Vissa större obligationsinnehavare, som tillsammans röstar för cirka 29 procent av obligationerna, har ställt sig positiva till att rösta för den föreslagna villkorsändringen.

Oscar Engelbert, vd,säger i kommenterar:
– Bolaget och jag själv har gått igenom en väldigt turbulent tid där jag kan konstatera att vi fattat en mängd beslut med syfte att förbättra situationen men dessa har inte räckt för att till fullo stabilisera bolagets finansiella ställning. Med dagens affär skapar vi en stabil plattform för framtiden så att vi kan blicka framåt och fortsätta utveckla de bästa och finaste bostäderna i Sverige. Sedan bostadsmarknaden vände nedåt under andra halvan av 2017 med förändrade marknadsförutsättningar, har vi fokuserat på att minska skuldsättningen och anpassa organisationen. Bland annat har vi avvecklat byggbolaget Allegro, genomfört kraftiga kostnadsbesparingar och minskat organisationens storlek.

Oscar Engelbert fortsätter:
– Vi är glada över möjligheten att förvärva en väldiversifierad förvaltningsportfölj i södra Sverige med bra hyresgäster och ett garanterat kassaflöde som långsiktigt kommer att stödja kärnverksamheten och samtidigt utgöra en stabil bas för kompletterande förvärv. Genom förvärvet från SBB, tillsammans med den tillhörande kapitaliseringen av bolaget, skapar vi nu en solid finansiell ställning utan att vara beroende av fluktuerande kassaflöden från utvecklingsverksamheten. Vi har i samband med förvärvet identifierat cirka 82.000 kvm byggrätter i portföljen inom ramen för befintliga detaljplaner, varav en stor andel kommer att vara aktuella för bostadsutveckling. Vi ska bygga och sälja bostadsrätter runt om i Sverige. Det som ska särskilja oss är att vi ska bygga till ett pris som många kan ha råd med samtidigt som vi ska bygga med hög kvalitet, hållbart och med en genomtänkt design som ofta överraskar.

I affären med det joint venture som kallas Valerum ska nu SBB sälj sitt innehav om 50 procent, den övriga innehavet om 50 procent ägs av Property AD AB och Sören Ferin som en huvudägare. Valerum äger 39 centralt belägna fastigheter i kommunerna Oskarshamn, Västervik, Nyköping, Karlskrona, Hudiksvall, Karlstad, Älvdalen, Malung-Sälen, Motala, Hedemora, Tomelilla, Hörby, Ludvika, Skövde, Ovanåker, Helsingborg, Flen, Norrköping, Torsby, Hagfors och Svalöv. Bolagets totala uthyrningsbara ytan omfattar 108.248 kvm med ett driftnetto på cirka 59 Mkr. Fastigheterna omfattar såväl samhällsverksamheter som kontor. Se länk.

 

 

 


Diös utvecklar ett helt nytt kontor åt Sveriges Television, SVT på Heffnersallé i centrala Sundsvall. Utvecklingen påbörjas med start per omgående och SVT beräknas flytta in i sina nya lokaler under våren 2021.

 

 

 

 

 

 

 


Nu är det klart att fastighetsägaren Diös förlänger avtalet med Sveriges Television, SVT, och i samband med det utvecklar ett helt nytt kontor på Heffnersallé i centrala Sundsvall. Utvecklingen påbörjas med start per omgående och SVT beräknas flytta in i sina nya lokaler under våren 2021.


SVT är en del av hela Sveriges public service och en oberoende medieförmedlare vars uppdrag är att förse medborgarna med ett utbud som engagerar, granskar, folkbildar, underhåller och berikar, oavsett ålder och intressen. Verksamhet finansieras av public service-avgiften och bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra samhälleliga intressen. I Sundsvall arbetar 18 personer på den lokala nyhetsredaktionen och samtliga följer med i flytten till de nya lokalerna på Heffnersallé.

– Vi är glada över att fortsätta vårt samarbete med SVT och att dessutom få utveckla deras nya, toppfräscha lokaler i ett expansivt område. I direkt anslutning finns fantastiska grönområden och stadskärnan med sitt urbana utbud är endast en kort promenad bort, säger Johan Nordin, förvaltare, Diös.

– Det känns riktigt bra att ta plats i utvecklade lokaler på ett nytt tillgängligt läge. Vi valde att fortsätta vårt samarbete med Diös då de varit aktiva och lyhörda för våra önskemål. För oss är det av största vikt att våra lokaler ska erbjuda våra medarbetare bästa möjliga förutsättningar att genomföra vårt uppdrag, säger Jan Pettersson, fastighetsförvaltare och projektledare, SVT.

 

 

 


Riksbyggen uppför nya bostäder i ett av Kalmars mest attraktiva läge i Fredriksskans i Kalmar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 14 oktober 2020 är det officiell byggstart för Riksbyggens 76 bostadsrätter i Brf Fredriks Udde och för 42 hyresrätter i Fredriksskans i Kalmar. Det första spadtaget tas av Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och Thomas Leijon, distriktschef Skanska. Dessutom gästas spadtaget av självaste Konung Fredrik I som Fredriksskans är uppkallad efter.

– Det är väldigt roligt att vi nu officiellt kan starta byggandet av nya bostäder i ett av Kalmars mest attraktiva lägen. Husen kommer att ha högt ställda miljökrav och smarta lösningar för att underlätta en mer hållbar livsstil, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost.

Brf Fredriks Udde kommer att bestå av 76 lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök. I föreningen kommer det till exempel att finnas både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet. Inflyttningen planeras kunna ske under senare delen 2023.

– Genom Riksbyggens Trygghetsfilosofi  är det extra tryggt att köpa en bostadsrätt genom oss. Det finns redan nu ett stort antal intressenter i intressekön och säljstarten är beräknad att ske i november, säger Karin Hoberg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

De 42 hyresrätterna kommer att byggas i storlekarna 1-4 rum och kök. Planerad inflyttning beräknas kunna ske under 2023. Bilpool kommer att finnas för både hyres- och bostadsrätterna för att minska behovet av egenägd bil. Byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver, vilket är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval.

Fredriksskans är uppkallad efter Konung Fredrik I (1676-1751) och var från början en militär fästning som skulle skydda Kalmar från norr. Fästningen Fredriksskans var uppförd år 1735 men denna skans raserades sedan under 1800-talet. Fredriksskans har en stor historisk betydelse och har blivit en plats som ligger Kalmariterna väldigt varmt om hjärtat.

 

 

 


Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

 

 

 

 

 

 

 


Stadsutvecklarna i Värtahamnen bjuder in till toppmöte rörande finansieringslösningar av Spårväg Citys förlängning. Den politiska majoriteten i Region Stockholm deklarerade nyligen att den tydligt ställer sig bakom förlängningen av Spårväg City från Centralen till Norra Djurgårdsstaden med möjlig förlängning till Lidingö. Frågan om finansiering är dock inte löst, ej heller utbyggnadstakten.

Under fredagen den 9 oktober 2020 blev det känt att regionen inte planerar att avsätta några investeringsmedel alls de kommande åren för Spårväg Citys förlängning. Med anledning av detta bjuder Stadsutvecklarna i Värtahamnen in intressenter som har en strategisk roll för genomförandet till ett toppmöte.

Inbjudna deltagare: Regeringskansliet, Stockholms stad, Region Stockholm, Lidingö Stad, Trafikverket, Tillväxtverket, Bonnier Fastigheter, Stockholms Hamnar, Kungsleden, Niam, Vasakronan, Wallfast och CapMan.


Förlängningen av spårvägen är angelägen för att kunna möjliggöra smidiga och miljövänliga resvägar till city från såväl Norra Djurgårdsstaden som Lidingö. Spårväg City och Värtahamnen kan även utgöra en viktig nod i kollektivtrafiksystemet som helhet med dess strategiska placering. Trots en bred enighet kring behov och nytta så saknas konkreta förslag till hur finansieringen ska ske. Pandemins effekter har slagit hårt mot regionens tillväxt. Då är angelägna kollektivtrafikinvesteringar en viktig väg framåt och vi behöver bredda vårt synsätt rörande finansieringslösningar.

– Stadsutvecklarna i Värtahamnen tror att en stark samverkan är nyckeln. Om stat, region, kommuner och näringsliv tillsammans kan hitta rimliga finansieringslösningar, så bör vi också kunna få till en byggstart som går hand i hand med den pågående stadsutvecklingen, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen. Allt annat vore att skjuta sig i foten.

 

 

 


I am Home bygger 301 lägenheter i Norra Sorgenfri i Malmö i tre hus om sex våningar. Illustration: Martin Palm

 

 

 

 

 

 

 


I am Home, byggherre och projektutvecklare av flerbostadshus och samhällsfastigheter, utvecklar ytterligare 301 lägenheter i Norra Sorgenfri i Malmö.

Projektet, omfattar cirka 19.500 kvm ljus BTA som kommer att fördelas över tre huskroppar med mellan tre och sex våningar och 301 lägenheter.

Projektet är en del i I am Homes satsning i Skåneregionen. Tillsammans med I am Homes närliggande projekt Smedjan utvecklar I am Home cirka 900 lägenheter i Norra Sorgenfri, i centrala Malmö.

–  I am Home kommer att bidra till utvecklingen av ett nytt levande kvarter med en blandning av bostäder, lokaler, torg och förskolor. Vi ser fram emot att ta en central plats i kvarterets utveckling, säger Niklas Andersson, en av grundarna till I am Home.

Projektet har bland annat ett omfattande mobilitetsprogram, som innefattar exempelvis bil- och cykelpool och möjlighet till säkra leveranser av varor direkt in i lägenheten. Detta kommer att underlätta vardagen för den framtida hyresgästen samtidigt som det bidra till en hållbar morgondag.