2 maj 2024

Redaktionen

torsdag, 08 oktober 2020 09:50

Pandemin har slagit hårt mot Stockholm

 

 

 


Under årets första åtta månader har antalet gästnätter i Stockholms län minskat med 5,7 miljoner eller 54 procent. Nu behövs ett ljus i horisonten. Foto: Södermalm, dubbel regnbåge. Visit Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

 

Pandemin har slagit hårt mot Stockholm i sommar. Stockholms län backar med 64 procent under sommaren. Det är mer än riket i sin helhet, som backar med 37 procent för sommarens månader. Stockholms drabbas också hårdare än Malmö (-44 procent) och Göteborg (-54 procent). Under årets första åtta månader har antalet gästnätter i Stockholms län minskat med 5,7 miljoner eller 54 procent. Stockholms stad har tappat 62 procent jämfört med 2019.

Mönstret är detsamma som tidigare under Covid-19 pandemin. Under juni-augusti minskar utländska besökare mest påtagligt (-87 procent), medan inhemska gästnätter sjönk något mindre med -47 procent.  Även i riket som helhet minskar utländska övernattningar mest. I stort sett alla utländska målgrupper minskar mycket kraftigt.

– Stockholm är särskilt hårt drabbat av pandemin i sommar. Besöksnäringen har trots det öppnat upp med ansvar och kämpar hårt för att kunna erbjuda ett bra utbud med förutsättningar som finns. Tillsammans behöver vi nu fortsätta utveckla destinationen och inspirera till besök genom starka samarbeten och ansvarfullt agerande, säger Caroline Strand, vd för Visit Stockholm.

För augusti summerades antalet gästnätter på Stockholms läns kommersiella boendeanläggningar till 686.993 övernattningar. Under augusti i fjol, som var ett rekordår, bokfördes nästan 1,8 miljoner övernattningar. Det innebär en nedgång i antal gästnätter i augusti med -62 procent för 2020.


 

 

 


Colliers ska förvalta Areims finska bostadsportfölj, omfattande 17 fastigheter om cirka 53.000 kvm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Colliers Finland och Areim har ingått ett avtal om fastighetsförvaltningstjänster från och med den 1 januari 2021. Med avtalet kommer Areims finska bostadsportfölj, inklusive 17 fastigheter och cirka 53.000 kvm, att överföras till Colliers. Servicepaketet omfattar uthyrning av bostäder, underhållshantering och finansiella tjänster.


– Vi har arbetat med Colliers sedan våren 2020 på enskilda platser. Deras aktiva förhållningssätt genom hela servicepaketet, liksom deras investering i att förstå våra mål och bygga äkta samarbete, övertygade oss när vi utvärderade centraliseringen av våra bostadsförvaltningstjänster till en enda aktör, säger Krista Sipilä, Asset Manager för Areim.

– Detta är en fantastisk fortsättning på samarbetet med Areim. På kort tid har vi tillsammans skapat ett effektivt sätt att hantera Areims bostadsportfölj och tagit viktiga steg för att utveckla tjänsten, säger Patrick Ghraizi, bostadschef för Colliers Finland.

torsdag, 08 oktober 2020 09:32

Nordic PM hyr ut i Arenastaden

 

 

 


Fastigheten på Evenemangsgatan 17 i Arenastaden, Solna, ägs av Union Investment.

 

 

 

 

 

 

 


Nordic PM har för fastighetsägaren Union Investment’s räkning hyrt ut den sista vakansen i fastigheten Uarda 7 till hudterapeutskolan Beauty & Spa Centre och YHHS (Yrkeshögskolan för Hudvård och Spa).

Fastigheten på Evenemangsgatan 17 ligger i direkt anslutning till Mall of Scandinavia, endast 7 minuter från Stockholm City och med närhet till Solna station och Friends Arena. Här kommer Beauty & Spa Centre och YHHS att erbjuda högkvalitativa utbildningar samt SPA- och skönhetsbehandlingar, vilket bidrar till serviceutbudet i Arenastaden.

Hyresavtalet löper i 10 år och lokalen om 1.291 kvm ställs nu i ordning för kommande hyresgäst, som tillträder de nya lokalerna i januari 2021.

– Vi är glada att få välkomna ytterligare en stark aktör i huset tillsammans med fastighetsägaren Union Investment. Genom denna uthyrning är fastigheten dessutom fullt uthyrd, säger Ulrica Sjölund, uthyrningschef på Nordic PM.

 

 

 


New Property identifierade snabbt en potentialen i Oxtorget i Tyresöcentrum.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Sofia Petzelius, vd & partner, New Property Retail & Development.

 

 

 

 

 

 

 

 

New Property Retail & Development har tillsammans med fastighetsägaren Skandia Fastigheter utvecklat ett nytt restaurangtorg i Tyresö Centrum, Oxtorget. De nya aktörerna som öppnar upp i början av nästa år är Hawaii Poké samt Babas Burgers.

– Vi fick i uppdrag av Skandia Fastigheter att tillsammans med dem utveckla centrumet, och identifierade snabbt potentialen i Oxtorget. Tillsammans med två starka operatörer kunde vi stärka bredden av matutbud i centrumet med två moderna koncept, säger Sofia Petzelius, vd & partner, New Property Retail & Development.

– Vi är glada att New Property kontaktade oss angående detta läge. Tyresö Centrum är ett stort lokalt centrum med ett stabilt kundunderlag där vi känner att vårt koncept kommer uppskattas. New Property har varit proffsiga och informativa genom hela affären, säger Aaron Colman, CEO & co-founder, Hawaii Poke.

New Property som bildades under 2005, med visionen att hjälpa fastighetsägare i alla värdeskapande led från uthyrning till transaktion. Inom segmentet uthyrning är bolaget idag en av Sveriges största konsulter. Totalt omsätter koncernen över 90 Mkr med 24 anställda.  New Property Retail & Development, som är en del av New Property koncernen, är fastighetsägarens förlängda arm inom utveckling och uthyrning av gatuplanet, gallerior och externhandel.

 

 

 


Anders Elvinsson – Head of Valuation & Strategic Advisory, Annika Edström, Head of What’s Next och Bob Gustafsson – Head of Tenant Representation.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cushman & Wakefield lanserar kontorsrapporten Office Snapshot Sweden Q3 med temat hållbarhet som värdefrämjande faktor. Nya förutsättningar för kontorsarbete skapas i och med pandemins framfart, där både cykliskt ekonomiska och strukturella beteendemässiga förändringar påverkar efterfrågan på kontorslokaler världen över och så till viss del även i Sverige. I detta läge ligger det i investerares intresse att säkerställa en produkt som efterfrågas av både hyresgäster och även finansiärer på marknaden.

Anders Elvinsson – Head of Valuation & Strategic Advisory på Cushman & Wakefield säger:
– Den stora osäkerheten som råder kring framtidens arbetssätt och behovet av kontorsytor från hyresgästernas sida har i viss mån paralyserat marknaden och resulterat i endast ett fåtal nytecknade hyreskontrakt under det tredje kvartalet. Även investerarna följer denna utveckling noga och har därför i nuläget i flera fall svårt att bedöma och motivera framtida driftnetton. Osäkerhet bör överlag leda till en riskpremie men i det lågränteklimat vi nu befinner oss i så ter sig fastigheter som ett allt mer attraktivt tillgångsslag – varför prime yield i samtliga städer bedöms oförändrade.

Cushman & Wakefield arbetar brett med både investerare och hyresgäster, vilket möjliggör att fånga upp tendenser utifrån alla intressenters perspektiv. Hållbarhetsfrågan har länge varit en faktor att ta hänsyn till på den svenska fastighetsmarknaden. Nu börjar också fler positiva effekter av att värna om miljöfrågor noteras genom ett ökat intresse för frågorna, både ur hyresgästens och finansmarknadens perspektiv. Investerare med en tydlig och dokumenterad miljöstrategi har möjlighet att attrahera de bästa globala hyresgästerna, som i många fall väljer bort lokaler utan dokumenterade hållbarhetsklassificeringar. Dessutom erbjuder banker gynnsamma villkor för traditionella banklån och även obligationsmarknaden premierar underliggande tillgångar med miljöklassificering. Gröna obligationer, med miljöklassificerade underliggande fastigheter eller projekt för positiv miljö- eller klimatpåverkan, är för närvarande av stort intresse för fondförvaltare världen över.

Bob Gustafsson – Head of Tenant Representation på Cushman & Wakefield säger:
– Vi ser i dagsläget att större globala hyresgäster i många fall lägger större fokus på byggnader och lokalalternativ som kan påvisa någon form av hållbarhetsklassning. Vilken typ av miljöklassning byggnaden har spelar i dagsläget inte så stor roll, bara att det finns en. För svenska kontorshyresgäster har däremot frågan ännu inte fått lika stor uppmärksamhet.

Andra fördelar omfattar även att locka den idealistiska millenniegenerationen som framtida anställda men viktigast av allt – potentiellt högre fastighetsvärden. Resultaten av nyligen genomförda studier som gjorts i samarbete med Cushman & Wakefields team i Sverige indikerar ett premiumvärde för fastigheter med miljöcertifieringar.

Investerare vilka fokuserar på hållbarhetsfrågor kan därmed attrahera fler hyresgäster och förvänta sig en mer fördelaktig finansiering, frågan reducerar därmed risken. Fokus på hållbarhet ses även redan av investerare som ett sätt att framtidssäkra portföljen.

Annika Edström, Head of What’s Next på Cushman & Wakefield säger:
– Kontorsmarknaden påverkas i nuläget olika i olika delar av världen och än så länge ser Sverige ut att klara sig väl, mycket på grund av en låg vakansgrad generellt vid ingången av krisen samt att det är ovanligt att nya kontorsprojekt byggs på ren spekulation. Därav har vi här lyxen att bredda blicken och förbereda oss för nya utmaningar, bland annat ökad reglering från EU avseende klimatfrågan, vilken indirekt kan komma att påverka både finansmarknaden och investeringsbeslut framgent.”


Office Snapshot Sweden innehåller uppdaterad marknadsinformation för kontorsmarknaden med Cushman & Wakefields syn på hyres- och investeringsmarknaden i hela Sverige. Rapporten släpps kvartalsvis och ger möjlighet att på nära håll följa utvecklingen på kontorsmarknaden. I rapporten presenterar Cushman & Wakefield aktuella kvartalsdata och trender för kontorsmarknaden i storstadsregioner över hela Sverige, där särskilt fokus ligger på delmarknader i Stockholm, Göteborg och Malmö. Cushman & Wakefield har nyttjat hela bolagets erfarenhet och kompetens för att ta fram en väl underbyggd kontorsmarknadsrapport som grund för beslutsfattande för aktörer i branschen.

onsdag, 07 oktober 2020 16:11

SBB presenterar ny strategi

 

 

 


Ilija Batljan, vd för SBB.

 

 

 

 

 

 

 

 

Styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, har en ambition är att föreslå utdelning om 1 krona per stamaktie A och B till årsstämman 2021.

SBB har vid ett strategimöte beslutat om ett antal fokusområden för bolaget som komplement till de finansiella och operationella målen. Fokusområdena knyter an till den kapitalmarknadsdag som hölls i juni 2020 och presenteras i syfte att ge kapitalmarknaden en uppdaterad bild av bolagets riktning framåt.

Fokus på fastighetsförvaltning:
Integrationen av Hemfosa är nu fullt ut genomförd. Bolaget har tagit det bästa från båda organisationerna och skapat en gemensam förvaltningsorganisation med tre tydliga ben – samhällsfastigheter, bostäder och LSS-boenden – som säkerställer en effektiv och kvalitativ förvaltning framåt.

Fokus på att bygga hyresrätter i Stockholm och Göteborg:
Av bolagets tidigare kommunicerade målsättning om att uppnå att fastighetsvärde om 125 Mdr kr år 2025, ska minst 15 Mdr kr av fastighetsvärdet utgöras av hyresrätter i Stockholm och Göteborg. Utöver förvärv kommer SBB att använda sin stora byggrättsportfölj för att bygga hyresrätter både för egen förvaltning samt via joint ventures med parter som tar byggrisken.

Fokus på äldreboenden: Antalet äldreboenden i egen förvaltning ska öka kraftigt och därmed ska den totala hyresintäkten från äldreboenden och LSS-boenden dubbleras till år 2025, från nuvarande nivå om drygt 800 mkr till 1,6 mdkr årligen. SBB bedömer att behoven av äldreboenden fortsatt kommer att öka i takt med att befolkningen åldras. Bland de nordiska välfärdsstaterna läggs i snitt 1,98 procent av BNP på äldreomsorg.

Fokus på rating:
Bolagets uppfattning är att man redan idag uppfyller de parametrar som ställs för BBB baserat på koncernens finansiella ställning, samt för BBB+ baserat på nuvarande intjäningsförmåga. SBB kommer arbeta aktivt för att den faktiska ratingen ska spegla bolagets finansiella ställning och intjäningsförmåga.

Fokus på hållbarhet:
SBB:s styrelse har etablerat ett hållbarhetsutskott med Sven-Olof Johansson som ordförande. Mats Andersson, tidigare vd för Fjärde AP-fonden och en pionjär inom hållbara investeringar, kommer att ingå i utskottet som extern medlem. SBB kommer också att lansera ett ramverk för sociala obligationer.

Fokus på utdelning:
SBB:s utdelningspolicy är att generera en stabilt ökande årlig utdelning per stamaktie A och B. Baserat på nuvarande ställning och utsikter är styrelsens ambition att föreslå en utdelning om 1 krona per stamaktie A och B till årsstämman 2021.

– SBB:s uppgift är fortsatt att vara en pålitlig och långsiktig samhällsaktör som på ett hållbart sätt levererar aktieägarvärde, god lönsamhet och starka resultat i alla situationer. Vi har tidigare i år presenterat ambitiösa mål, och nu lägger vi i ytterligare en växel med tydliga fokusområden som tar ut riktningen framåt. Vi bedömer att SBB kan hjälpa till att lösa bostadsbristen i landets två största storstadsregioner genom att bygga hyresrätter, samtidigt som vi också ska stärka vår position inom samhällsfastigheter i form av äldreboenden och LSS. Parallellt med fastighetsutvecklingen fortsätter SBB att arbeta mot målet om BBB+ rating samt att tydliggöra hållbarheten i vår affär. Att en pionjär som Mats Andersson blir en del av vårt hållbarhetsutskott visar var ambitionsnivån ligger. Sammantaget och utifrån vår bild av SBB:s fortsatta utveckling känns det glädjande att styrelsen redan nu uttalar en ambition att höja utdelningen till 1 krona per stamaktie A och B nästa år, helt i linje med vårt mål, säger Ilija Batljan, vd för SBB.

 

 

 

 

 


Arlandastad Holding expanderar sitt team med att anställa Johanna Klingvall (bilden) som ny CFO. Med start från mitten av oktober 2020 axlar hon sin nya roll i bolaget som kommer innebära ett helhetsansvar för koncernens ekonomiska och finansiella frågor.

Johanna Klingvall
har i grunden lång erfarenhet från olika befattningar inom ekonomi och finans, främst inom bygg och anläggning samt fastigheter. Hon kommer närmast från ett konsultuppdrag som controller på fastighets- och fondbolaget Areim. Tidigare erfarenheter som Johanna har med sig är bland annat som redovisningschef på olika bolag som exempelvis AB Strängbetong, VR Track Sweden AB, Skanska Asfalt och Betong AB.

– Det känns fantastiskt roligt att få vara en del av den utvecklingsresa som Arlandastad Holding gör. Jag ser att jag med min långa erfarenhet inom fastighetsbranschen och mitt driv att förstå affären kommer kunna bidra till ytterligare utveckling av bolaget, säger Johanna Klingvall, blivande CFO för Arlandastad Holding.

Arlandastad Holding investerar årligen betydande belopp i större byggnadsprojekt för att skapa Sveriges första flygplatsstad. Flera stora spännande projekt väntar samtidigt som en expansion av befintliga DRIVELAB Stockholm och byggnationen av nya mötesdestinationen Scandinavian XPO pågår. Bolaget växer och satsar nu ytterligare genom tillsättning av Johannas Kilngvalls roll som CFO.

– Det är speciella tider vi lever i och därför gör det mig extra glad att vi kan fortsätta arbeta långsiktigt och framåtriktat och nu välkomna Johanna som CFO. Med hennes gedigna kunskap och erfarenhet inom fastighetsbranschen och av större projekt är hon rätt person på rätt plats, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Holding.

Arlandastad Holding, med styrelseordförande Per Taube, omsatte år 2019 cirka 21,5 Mkr med en förlust om 9,5 Mkr. Tillgångarna var 862 Mkr (558) med ett eget kapital om 371 Mkr (381).

 

 

 


Sveaviken Bostad bygger 272 bostadsrätter, 79 studentbostäder, en förskola och kommersiella lokaler i ett kvarter om 25.000 kvm nära den nya tunnelbanan i Barkarbystaden. Visionsbild: Krook och Tjäder

 

 

 

 

 

 


Järfälla kommun och Sveaviken Bostad AB tecknar köpe- och exploateringsavtal för ett kvarter nära den nya tunnelbanestationen i Barkarbystaden. Här ska Sveaviken Bostad bygga ett citykvarter med 272 bostadsrätter, 79 studentbostäder, en förskola och kommersiella lokaler som bidrar till dynamisk och livfull stadsmiljö.

Sveaviken Bostads utgångspunkt är att skapa ett kvarter där engagemang, kreativitet och innovation kan växa i en inspirerande miljö. Klokt användande av resurser och minskad klimatpåverkan är ett genomgående tema.

– Jag hälsar Sveaviken varmt välkommen till Barkarbystaden och ser fram emot utbyggnaden av deras kvarter. Deras fokus på innovation, engagemang, kreativitet och hållbarhet matchar Barkarbystaden väldigt bra, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

– Sveavikens kvarter har en bra mix av bostäder, studentbostäder, förskola och kommersiella lokaler, tillsammans med kvarterets arkitektoniska uttryck kommer det att starkt bidra till en dynamisk och livfull stadsmiljö i Barkarby, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

I kvarteret som omfattar totalt 25.000 kvm BTA planerar Sveaviken Bostad för: 267 bostadsrätter, 5 bokaler om totat 187 kvm som ger möjlighet till ateljé, studio eller butik, 79 studentbostäder, förskola med sex avdelningar och 9 kommersiella lokaler om totalt 840 kvm mot Barkarbystadens mest levande stadsgator.

– Barkarbystaden är ett av Sveriges största och mest spännande stadsbyggnadsprojekt. Vi tror starkt på området. Vår ambition är att skapa ett urbant och arkitektoniskt tilltalande kvarter med en blandning av olika bostadstyper och centrumverksamhet, såsom förskola, restauranger och butiker. Vi ser framför oss ett inkluderande och trivsamt kvarter som uppmuntrar möten människor emellan, säger Pär Thomaeus, vd för Sveaviken Bostad.

Köpe- och exploateringsavtalet med Sveaviken Bostad AB avser fastigheten Barkarby 2:59 och omfattar en total byggrätt om 25.000 kvm BTA.

Beslut om godkännande av exploateringsavtal med Sveaviken Bostad AB togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 5 oktober 2020.

Barkarby
Enligt avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14.000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarby pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I, Barkarbystaden II, Barkarbystaden III, Barkarbystaden IV, Barkarbystaden X, Veddesta I, Veddesta III samt detaljplanearbete för detaljplanerna Veddesta II och Veddesta IV.


onsdag, 07 oktober 2020 09:02

NREP reser Nordens största fastighetsfond

 

 

 


Stefan Wallander, vd för NREP Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trots den ekonomiska oro som uppstått under pandemin har fastighetsinvesteraren NREP nu rest närmare 20 miljarder kronor till dess rekordstora fastighetsfond. Enligt Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige är ambitionen att genom mer hållbara och kundorienterade fastigheter bidra till att lösa större samhällsutmaningar. Investeringar från fonden i Sverige är primärt fastigheter inom bolagets fokusområden – bostäder, samhällsfastigheter och modern logistik.

NREP, en av Nordens största fastighetsinvesterare, drivs med övertygelsen om att innovativa fastigheter kan bidra till att lösa verkliga problem. Värdet som bolaget har skapat historiskt har lett till ett stort förtroende framåt. Nu har NREP rest den största fastighetsfonden någonsin i Norden, Nordic Strategies Fund IV, med backning från både nya och befintliga investerare. Fonden blev väsentligt övertecknad och stängs på cirka 19,9 miljarder kronor. Fondens storlek speglar en strukturell obalans mellan tillgång och efterfrågan som NREP adresserar långsiktigt.

– Genom att ta fram fastighetslösningar där vi fokuserat på både slutanvändaren och miljön har vi lyckats skapa värde på flera plan – för slutanvändare, hyresgäster, kommuner och samhället i stort. Våra strategier har stått starkt genom Corona och vi ser nu fler möjligheter att göra skillnad, främst inom våra tre fokusområden, säger Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige.

Den lösningsorienterade inställningen har lett till ett långsiktigt fokus på framförallt tre segment; bostäder, samhällsfastigheter och moderna logistik. Samtliga är kraftigt underinvesterade och behovet fortsätter att öka, inte minst eftersom Nordens huvudstäder är bland de snabbast växande i Europa och står inför flertalet utmaningar. I Sverige är de växande behoven tydliga.

– Vi följer makroekonomi och demografisk utveckling för att utskilja hur vi kan bidra med bättre utformade fastigheter. Bristen på hyresrätter i storstäderna är enorm och fortsätter att öka. Parallellt blir befolkningen allt äldre – till 2030 förväntas antalet människor över 80 år ha ökat med 50 procent – och redan nu rapporterar nästan hälften av de svenska kommunerna ett behov av fler äldreboendeplatser. Slutligen har en exploderande e-handel bidragit till ett stort tryck på logistikanläggningar. Detta är områden där kundfokuserade fastigheter kan göra stor skillnad – och vi tittar på fler segment så som kontor och trygghetsbostäder, säger Stefan Wallander.

NREP har för närvarande redan åtagna investeringar för mer än 40 procent av kapitalet i den nya fonden. I Sverige inkluderar det hittills hela 10 äldreboenden, närmare 300 hyresbostäder och 56.000 kvm logistikutrymme. Utöver de tre fokusområdena har bolaget även investerat i det centralt belägna Clarion Hotel Amaranten i Stockholm och ett antal närcentrum genom fonden.

Fastighetssektorn står för en betydande andel av världens CO2-utsläpp. För NREP är hållbarhetsaspekten därför central och speglas tydligt i projekten. I Salem utvecklas nu ett netto noll-energihus med hyresbostäder som inte bara bidrar till fler tillgängliga bostäder på den ansträngda bostadsmarknaden i Stockholmsområdet, utan framförallt blir ett spjutspetsprojekt inom förnyelsebar energi. Samtidigt utvecklar bolaget Danmarks största hyresrättsprojekt med hållbarhetscertifieringen DGNB Gold.

– NREPs hållbarhetsarbete har varit en nyckelfaktor för investerare som gått in i den nya fonden. Vår ambition är inte att bara möta högt ställda hållbarhetskrav, utan vara vägledande för hur vår bransch kan utveckla fastigheter med grönare tillvägagångssätt. Vi har brutit ny mark genom exempelvis utvecklingsprojekt där all betong återanvänts från fastigheten som stod på platsen innan, borrat en två kilometer djupgeotermisk brunn för bergvärme och ett bostadsprojekt som utvecklas med utgångspunkt i FN:s samtliga 17 hållbarhetsmål. Det räcker inte att vara lagom för NREP – vi gör saker på ett nytt sätt, säger Stefan Wallander.

Bland investerarna finns Novo Holdings – en av värdens största välgörenhetsfonder Novo Nordisk Foundations holdingbolag. Novo Holdings blev dessutom nyligen minoritetsägare i NREP och har investerat i bolagets fonder sedan 2018.


onsdag, 07 oktober 2020 08:45

Nära 2.000 fler bostäder har förmedlats

 

 

 


Hefab Fastighets AB har byggt 120 hyresrätter på Valutavägen 37, 88-92, nära Hägerstensåsens T-banestation.  Projekt, som kallas Nya skattsedeln, fick 5.860 sidvisningar hos Bostadsförmedlingen i Stockholm.

 

 

 

 

 

 


I september 2020 förmedlade Bostadsförmedlingen i Stockholm 1.378 bostäder. Den genomsnittliga kötiden var 9,6 år. Hittills i år har 12.975 lägenheter förmedlats av Bostadsförmedlingen i Stockholm. Det är 1.935 lägenheter fler än vid samma tidpunkt 2019.

I september förmedlades 264 studentbostäder och 141 ungdomslägenheter. 125 av de totalt 1.378 förmedlade bostäderna var nyproducerade.

Kortaste kötiden: Hanstavägen 49, Kista; studentlägenhet (1 rum och kök; 24 kvm) – 13 dagar

Längsta kötiden: Nytorget 7, Södermalm; vanlig hyresrätt (2 rum och kök; 49 kvm) – 36,2 år

Mest klickade annonsen: Kristinebergs Slottsväg 17; vanlig hyresrätt (8 rum och kök; 254 kvm) – 45 940 sidvisningar

Mest klickade nybyggnadsprojektet: Projekt Nya skattsedeln, Hägerstensåsen – 5.860 sidvisningar