6 maj 2024
Om företaget

Redaktionen

tisdag, 02 februari 2021 12:05

Arcona bygger om Vasa Real

 

 

 


Vasa Real, nära Odenplan i Stockholm, genomgår en ombyggnad och en tillbyggnad. Skolan kommer att vara i drift medan projektet pågår. År 1926, var då skolan flyttade in i nybyggda lokaler på Karlbergsvägen och den fick då namnet Vasa realskola. År 1964 upphörde Vasa samrealskola.


 





Veidekkes dotterbolag Arcona har fått i uppdrag att bygga om Vasa Real för SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB. Kontaktbeloppet är 255 Mkr.

Arbetet med den traditionella skolan vid Odenplan i Stockholm startar i januari 2021 och kommer att avslutas vid skolstart hösten 2023. Projektet är ett byggkontrakt som omfattar ombyggnad och tillbyggnad, och skolan kommer att vara i drift medan projektet pågår.


Vasa Real ligger i ett tillväxtområde med mycket bostadsbyggande pågår och ett behov av ökad studentkapacitet. Skolan, som har långa historiska rötter och ett stort kulturhistoriskt värde, består av två byggnader som ska renoveras och utvidgas. En befintlig tillbyggnad från sextiotalet kommer att ha tre nya våningar. I linje med denna byggnad kommer en ny byggnad att uppföras på fyra våningar, som rymmer en förskola för 162 barn på nio avdelningar samt ett inlärningsrum på taket med fotbollsplan och lekplats.

Vasa Reals kök och matsal kommer att totalrenoveras och har en kapacitet på 2.700 portioner. Skolan kommer också att rymma en delbar sporthall med åtta omklädningsrum under marknivå. Detta kommer att finnas tillgängligt för andra kommunala skolor i området och för föreningar via idrottsavdelningen.

– Vi är väldigt glada att samarbetet med SISAB och utbildningsbyrån resulterar i ytterligare ett fantastiskt projekt, säger Lars Karlström, projektledare på Arcona. - Nu ska vi arbeta för att skapa en fantastisk skola och en stimulerande inlärningsmiljö för ännu fler elever, och med skolan i drift under hela byggperioden kommer vi att ägna särskild uppmärksamhet åt logistik, arbetsmiljö och tredje part.

– SISAB och utbildningsbyrån ser fram emot att förverkliga våra planer för Vasa Reals studenter och personal tillsammans med Arcona. Detta är ett trevligt projekt där alla inblandade delar ett stort gemensamt ansvar gentemot både skolbarnen och Stockholm, säger Per Lundvik, projektledare på SISAB.

Vasa Real är det senaste tillskottet till ett antal skolbyggnader som Arcona har byggt eller renoverat för SISAB, såsom Skanskvarnsskolan i Årsta, Framtidens förskola Blågull i Hässelby och Östra Reals gymnasium i Stockholm.

Kontraktet ingår i orderstocken för innevarande kvartal 1 år 2021.

tisdag, 02 februari 2021 11:48

Arnhult och Kinberg Batra till Castellum

 

 

 


Anna Kinberg Batra föreslås som ledamot i Castellums styrelse och Rutger Arnhult föreslås som bolagets styrelseordförande.


 





Castellum har erhållit från en valberedningen inför årsstämman den 25 mars 2021. Denna valberedningen, representerad av dess majoritet bestående av Patrik Essehorn, Magnus Strömer samt Christina Tillman, föreslår att antalet styrelseledamöter ska vara sju och att omval ska ske av Per Berggren, Christina Karlsson Kazeem, Zdravko Markovski och Joacim Sjöberg. Vidare föreslås nyval av Rutger Arnhult, Anna Kinberg Batra och Anna-Karin Celsing. Till styrelsens ordförande föreslås nyval av Rutger Arnhult.

Ett annat förslag rörande styrelsesammansättning presenterade Vincent Fokke och Charlotte Strömberg den 27 januari 2021 där kritik riktades mot att Rutger Arnhult, Castellums störste aktieägare, skulle väljas till Castellums styrelse. Se länk.


Styrelseledamöter föreslagna för nyval av majoriteten i valberedningen är:
Rutger Arnhult, född 1967, har en civilekonomexamen från Lund och har extensiv erfarenhet och expertis inom fastighetsbranschen. Rutger Arnhult är för närvarande styrelseordförande i M2 Asset Management AB, verkställande direktör i Klövern AB och styrelseledamot i Corem AB och Klövern AB.

– Castellum har varit ett stort innehav i min investeringsportfölj under lång tid nu, och tiden är mogen för mig att släppa mina uppdrag i Klövern och Corem. Dessa bolag är idag självgående, och jag ser att jag kan bidra bäst där jag behövs mest, inom Castellum. Castellum kommer att vara mitt fulla fokus från nu, och jag är väldigt laddad att få leda det kanonteam som styrelsen utgör,  säger Rutger Arnhult.

Anna Kinberg Batra
, född 1970, är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har politisk erfarenhet från samtliga nivåer från kommunalt till internationellt, däribland som ordförande för riksdagens finansutskott och partiordförande för Moderaterna. I dag arbetar hon med företagande och samhällsförändring som bland annat ordförande för Soltech Energy, ledamot i Carasent, SJR och Swedish Space Corporation, utredare av statens roll på betalningsmarknaden samt krönikör i Dagens Industri. Tidigare har Batra även varit bland annat ledamot i styrelserna för Avanza pension, Collector och Fryshuset, medgrundare av talangnätverket Nova, rådgivare till SSE Business lab, konsult på Prime PR och informationschef på Stockholms Handelskammare.

– Fastighetsbranschen har en viktig roll både i ekonomin som helhet och för byggandet av ett hållbart samhälle, där Castellum är en av Nordens allra främsta aktörer. Jag ser fram emot att kunna bidra med förståelse för interaktionen mellan politik och näringsliv i Sverige och internationellt, och med erfarenhet även från solenergibranschen där det redan märks hur Castellum menar allvar med hållbarhetsarbetet, säger Anna Kinberg Batra.

Anna-Karin Celsing,
född 1962, har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.  Anna-Karin Celsing har en bakgrund inom bank, finans och investerarrelationer. Hon har tidigare varit chef för Investerarrelationer på Swedbank och även ingått i koncernledningen på Ratos som informationschef. Vidare har Anna-Karin Celsing lång erfarenhet av styrelsearbete inom såväl noterade som privatägda bolag samt inom offentlig sektor. Anna-Karin Celsing har bland annat suttit i styrelsen för Finansinspektionen, Kungliga Operan och Tengbom Arkitekter AB. Hon har även varit ordförande för SVT. För närvarande sitter Anna-Karin Celsing i styrelsen för bland annat Carnegie Investment Bank, Volati AB, Landshypotek Bank AB, OX2 AB, Lannebo Fonder AB och Tim Bergling Foundation.

– Castellum är redan idag ett välskött bolag med en bra strategi och höga ambitioner runt en nordisk expansion. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och kunskap inom bank-, finans- och kapitalmarknadsfrågor så att dessa ambitioner nu förverkligas, säger Anna-Karin Celsing.

Motivering till valberedningens förslag till styrelse: Valberedningens bedömning är att styrelsearbetet i Castellum fungerat väl. I samband med att Charlotte Strömberg, Anna-Karin Hatt, Christer Jacobsson och Nina Linander avböjt omval har valberedningen övervägt vilka egenskaper och kompetenser som bör kompletteras styrelsen samt hur den kontinuerliga förnyelseprocessen inom styrelsen bäst bör genomföras.

tisdag, 02 februari 2021 11:27

Niam utökar sitt bestånd i Norge

 

 

 


Rikard Henriksson, Managing Partner på Niam.



 





Niam har förvärvat en kontorsbyggnad i Lysaker, cirka 10 minuter med bil från centrala Oslo. Fastigheten omfattar 22.500 kvm och är fullt uthyrd till Cisco Systems Norway AS med en återstående hyresperiod på 3,5 år.

Rikard Henriksson
, Managing Partner på Niam, är nöjd med förvärvet. ”När vi förvärvar fastigheter letar vi möjligheter på alla marknader i Norden och inom alla segment. Lysaker-området är det viktigaste transportnavet i västra utkanten av Oslo. Stora infrastrukturinvesteringar planeras under de kommande åren, vilket gör den här fastigheten till ett bra tillskott till vår norska portfölj.”

Säljaren är Union Real Estate Fund II Holding AS.

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,9 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11 miljarder. Niam har fler än 70 anställda i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg.

 

 

 


Den nya tillbyggnaden för Örebro Universitetssjukhus, även kallad H-Huset (Högspecialitetshuset) är cirka 40.000 kvm och har flera specialistavdelningar, vilket gör sjukhuset unikt i landet, bland annat ingår öron- näsa- halsklinik, operations- och anestesiavdelning, plastikkirurgi, intensivvård samt den nya akuten. Foto: Tim Meier

 

 

 

 

 

 

 

Receptionen i det nya H-huset. Foto: Tim Meier

 




 





Sweco Architects har tillsammans med danska AART Architects utformat den nya tillbyggnaden för Örebro Universitetssjukhus, även kallad H-Huset (Högspecialitetshuset). Flexibla lokaler med bästa möjliga dagsljusinsläpp och med en utformning som bland annat minskar transporter gör sjukhuset till den hållbara byggnad som varit arkitekternas mål. För en vecka sedan öppnade H-huset och tog emot sina första patienter.

Nya arbetsmetoder inom vården och ännu mer avancerad teknisk utrustning tas hela tiden fram för att kunna ge patienterna så effektiv vård som möjligt. Vårdens ständiga utveckling påverkar också arkitekturen, bland annat med behovet av mer flexibla lokaler som enkelt kan anpassas i takt med förändringarna.

Med det som bakgrund har Swecos och AARTs arkitekter i nära samarbete utformat H-huset som är en del av Universitetssjukhuset i Örebro. Den nya byggnaden har fått formen av en kam vilket optimerar dagsljusinsläppet samtidigt som patienter, besökare och sjukhuspersonal får utblickar mot ett vackert kulturmiljöområde.

– Det kommer människor i olika åldrar och med olika bakgrund till ett sjukhus, därför är det viktigt med en varierande miljö. En utmaning i projektet var att få den nya byggnaden att passa ihop med omgivningen. Genom att anlägga ett torg vid sjukhusets entré blir övergången mellan sjukhusområdet och staden mjukare. Torget öppnar upp och ger besökaren en välkomnande känsla, säger Jenny Fredriksson, kontorschef för Sweco Architects, Örebro.

Under projekteringen har stort fokus legat på hållbarhet och energieffektivitet. Byggnaden har projekterats och byggts enligt krav i Miljöbyggnad Guld. H-huset får en mycket låg energiförbrukning och på taket har en solcellsanläggning uppförts.

H-huset är cirka 40.000 kvm och har flera specialistavdelningar vilket gör sjukhuset unikt i landet, bland annat ingår öron- näsa- halsklinik, operations- och anestesiavdelning, plastikkirurgi, intensivvård samt nya akuten.

På grund av pandemin valde man att inte ha en offentlig invigning utan endast en digital för sjukhusets anställda.

Uppdraget var en tävling som Sweco Architects och AART Architects vann tillsammans 2013. Uppdragsgivare är Region Örebro län och byggentreprenör är NCC.


måndag, 01 februari 2021 16:53

Niam säljer till NREP i Danmark

 

 

 


Michael Berthelsen, Country Manager Niam Danmark.



 





Niam har sålt tre kontorsbyggnader i Danmark, alla inom 20 minuters bilresa från centrala Köpenhamn. Tillsammans omfattar fastigheterna cirk 32.600 kvm uthyrningsbar yta.

Två av fastigheterna, VAT83 och Telefonvej, ligger i Gladsaxe, strax nordväst om Köpenhamn.

VAT83 är en modern, flexibel och hållbar fastighet med DGNB silver-miljöcertifiering. De största hyresgästerna är AGC Biologics, Lenovo och TEVA.

Telefonvej är en fullt uthyrd fastighet som erbjuder kontor och ett fitnesscenter med Fitness World och Thales Danmark som huvudhyresgäster.

Den tredje fastigheten i portföljen, Nybrovej, ligger i Lyngby. Med 10.000 kvm uthyrningsbar area erbjuder Nybrovej hyresgästerna en helrenoverad, flexibel och hållbar kontorsfastighet. Den är miljöcertifierat med DGNB silver och den största hyresgästen är Danish Building and Property Agency.

Michael Berthelsen, Country Manager Niam Danmark, säger:
– Vi köpte dessa fastigheter för sju år sedan och vi har lyckats få trovärdiga hyresgäster i både VAT83 och Nybrovej samt att få fastigheterna certifierade enligt DGNB-klassificering. Vi har nu avyttrat fastigheterna till NREP som kommer att fortsätta att förvalta dem och dess hyresgäster på ett ansvarsfullt sätt.

Anders Østergaard Hansen, chef för kontorsinvesteringar NREP, säger:
–Vi ser fram emot att möta de befintliga hyresgästerna i portföljen för att höra om deras planer och behov, som vi ser fram emot att hitta lösningar på. Flexibilitet och kundorientering är nyckelord för oss och hörnstenarna i NREPs nya kontorsmärke Woods”.

Anders Anders Østergaard Hansen tackar även Niam för ett bra samarbete med affären. Han säger:
– Niam har under processen varit skickliga och professionella, och vi är övertygade om att byggnaderna och hyresgästerna har behandlats väl och vi är stolta över att fortsätta deras goda arbete.

 

 

 

 










Rekryteringen av  tre seniora nyckelpersoner på Slättö Förvaltning under januari månad innebär att de blir nya partners. Olof Boltzius (bilden t v) tillträder som ny fondchef för Slättö Core Plus och blir samtidigt partner i Slättö Förvaltning. Linn Anstérus (bilden i mitten) och Linnéa Lindgren (bilden t h) tillträder nya befattningar som affärsutvecklare med ansvar för Slättös strategiarbete respektive finansieringsansvarig. Vidare har Helena Elonsson (fd Elfstadius), chef projektutveckling, utsetts till partner.

Slättö fortsätter att växa och våra fonders portföljer passerar inom kort 10 miljarder kronor i förvaltat kapital. Inom ramen för vår fond Slättö Core Plus slutfördes ytterligare en lyckad kapitalresning under hösten som ger utrymme att växa vidare i Norden. Vi är också stolta över att i denna kapitalrunda kunna välkomna ett tiotal nya institutionella investerare. Vi utvecklar Slättös organisation i takt med tillväxten och jag är mycket nöjd med att kunna attrahera så kompetenta medarbetare, säger Johan Karlsson, vd på Slättö.

Olof Boltzius
kommer närmast från Skandia Fastigheter där han arbetade med investeringar, affärsutveckling samt som ansvarig för Finlandsverksamheten. Innan dess arbetade han med portföljförvaltning och transaktioner inom Profi fastigheter. Linn Anstérus har arbetat drygt tio år inom investment banking och corporate finance. Linnéa Lindgren har tidigare arbetat med corporate finance på Swedbank och kommer närmast från Rikshem.

– Jag har följt Slättös imponerande resa, därför känns det extra roligt att få möjligheten att ansluta till deras framgångsrika och kompetenta team. Fondens investeringsmandat och långsiktiga inriktning är något som attraherar mig och jag ser fram emot att bidra till bolagets fortsatta utveckling, kommenterar Olof Boltzius, tillträdande fondchef och partner på Slättö.

Slättö Förvaltning genomförde ett trettiotal förvärv under helåret 2020 med en sammantagen transaktionsvolym om knappt 3 miljarder kronor. Av förvaltat kapital är cirka 70 procent allokerat till bostäder och resterande portfölj fördelat mellan logistikfastigheter, lättindustri och samhällsfastigheter. Slättö har två aktiva fonder med multistrategimandat inom segmenten Value Add (Sverige) och Core Plus (Norden).

måndag, 01 februari 2021 14:57

Nya delägare på Glimstedt

 

 

 


Nya delägare på Glimstedt är från vänster: Frida Gullstrand, Jonas Öjelid och Alexander Berglund.



 





Advokatfirman Glimstedt har tre nya delägare. Frida Gullstrand, Jonas Öjelid och Alexander Berglund har alla arbetat på Glimstedt i några år och genom att utse dem till delägare följer Glimstedt sion strategi att säkerställa kompetens och kvalitét till våra klienter. Tillsammans delar de byråns värderingar och brinner för vår gemenskap.

Frida Gullstrand
säger:
– Jag började på Glimstedt 2017. Glimstedt tilltalade mig starkt eftersom jag upplever att medarbetarna på Glimstedt delar mina värderingar i fråga om affärsmässighet och sunt omdöme. Jag arbetar med företagsrådgivning och klienter i olika typer av branscher, framförallt inom kommersiell avtalsrätt, regelefterlevnad, företagsöverlåtelser och tvistelösning. Det bästa med Glimstedt är att det finns en stark känsla av gemenskap i kombination med en oerhört hög ambitionsnivå. Vi sätter alltid klienten i första rummet och arbetar tillsammans för att tillhandahålla bästa möjliga rådgivning i varje läge.

– Vi är väldigt glada och tacksamma att Frida nu blir delägare! Frida är mycket uppskattad av klienterna och av oss som kollega. Tillsammans med henne kommer vi lyfta vår verksamhet ytterligare och då särskilt vårt arbete inom M&A, kommersiella avtal och tvistelösningar, säger Gustav Sandberg, MP på Glimstedt i Östergötland.

Jonas Öjelid, säger:
– Jag kom till Glimstedt våren 2018 och arbetar med fastighetsrätt och kommersiella tvister. Jag är sedan mer än 10 år specialiserad inom hyresrätt och tvistlösning.

– Att välkomna Jonas i delägarkretsen har varit ett långsiktigt, gemensamt mål sedan Jonas anslöt till byrån, och ligger helt i linje med våra strategiska beslut om att genom yngre delägare säkerställa byråns tillväxt och erbjudande till våra klienter, säger Johan Sölveland, styrelseordförande på Göteborgskontoret. Jonas har under sina år på Glimstedt bidragit på alla plan till byråns utveckling; kommersiellt genom försäljning och klientarbete, i byggandet av företaget och i byråns ideella CSR-arbete hos Räddningsmissionen och Gatans Lag.

– Jag är oerhört glad och stolt över att få möjligheten att vara med och fortsätta det spännande arbetet med att utveckla byrån, säger Jonas Öjelid. Glimstedt är inte bara en byrå med spännande uppdrag och intressanta klienter utan också en byrå som delar samma värderingar som jag själv har.

Alexander Berglund, säger:
– Jag började arbeta heltid på kontoret i Falun våren 2014, innan dess fick jag chansen att vara sommarnotarie på Glimstedt redan 2012 och 2013, under min studietid i Uppsala. Jag arbetar i första hand som offentlig försvarare. Glimstedt utmärkte sig i positiv bemärkelse bland oss studenter såväl vad gäller storlek på byrån såväl som rykte om arbetsplatsen. Eftersom byrån också fanns i närheten av min hemort så blev det naturligt att jag sökte mig dit. En sak som jag verkligen har uppskattat under min tid som anställd på byrån är den gemenskap som funnits mellan kontoren. Årliga utlandskurser och diverse träffar med alla kontor inom Sverige har varit fantastiskt roliga och något som bidragit till en fin sammanhållning såväl mellan kontoren som på Falukontoret.

– Alexander är en fantastisk advokat med härlig attityd och bred kompetens inom flera rättsområden. Vi ser det som en jättefin förstärkning för firman att han nu blir en del av delägarkollektivet. Hans arbetssätt är rakt och tydligt med en god förmåga att ta människor, vilket är centralt för att skapa ett långsiktigt förtroende, säger Falukontorets MP Anders Ericson.

måndag, 01 februari 2021 14:37

Minskad vakans i Stockholm

 

 

 


De fem största kontorsuthyrningarna i Stockholm år 2020.



 





Kontorssegmentet har under 2020 präglats av osäkerheten kopplad till hur framtidens arbetsplatser kommer utvecklas till följd av covid-19 pandemin. Kontorsvakanserna i Stockholm CBD ökade initialt under pandemin och uppmättes under det tredje kvartalet till 5,5 procent, dock vände trenden under det fjärde kvartalet när vakanserna sjönk till 5,0procent. Vilket är lägre än det långsiktiga medelvärdet för vakansnivån i CBD som uppgår till 5,2procent, enligt en rapport från Savills.

Sedan slutet av 2015 har vakansgraden i centrala Stockholm (CBD) pendlat mellan 3–4 procent, vilket har varit en förklaring till den starka kontorshyresmarknaden i Stockholm de senaste åren. Under årets tre första kvartal ökade vakanserna i CBD och toppade på 5,5 procent under det tredje kvartalet. Utvecklingen bröts dock under det fjärde kvartalet när vakanserna sjönk till 5,0 procent, vilket är lägre än det långsiktiga medelvärdet på 5,2 procent.

Cirka 67 procent av alla kommunicerade kontorsuthyrningar under 2020 var lokaliserade innanför tullarna, jämfört med 45 procent under 2019. Vilket bekräftar en fortsatt styrka för kontor i centrala lägen. Cirka 20 procent av uthyrningarna var lokaliserade i Solna och Sundbyberg, vilket kan jämföras med 35 procent under föregående år. Hyresmarknaden i Solna och Sundbyberg har under de senaste åren drivits av stora uthyrningar till myndigheter och företags huvudkontor.

– Att vakanserna sjunker under det fjärde kvartalet är ett styrkebesked för kontorsmarknaden och indikerar att efterfrågan på centrala kontor ökat under slutet av 2020. De sjunkande vakanserna stödjer även de signaler vi sett på hyresmarknaden att hyresnivåerna har stått emot pandemins effekter relativt väl, säger Jessica Gräsberg, Head of Agency på Savills.

Kontorets position som mötesplats, varumärkesbyggare, innovationsmotor och en viktig komponent för företagskultur skall inte underskattas och behovet av kontor bedöms vara av högsta vikt för de flesta företag trots att det traditionella arbetssättet utmanats av nya arbetsformer.

Hyresmarknaden för logistikfastigheter har varit stark under året. Efterfrågan på logistikytor har ökat under pandemin i takt med att e-handeln fortsatt att absorbera marknadsandelar. Hittills har det kommunicerats att cirka 750.000 kvm logistik färdigställs under 2021, vilket är en ny rekordnotering och nästan 20 procent högre än snittet för de föregående fem åren.

– Vi har sett en stor efterfrågan på logistikytor under de senaste åren och vi upplever att pandemin har drivit på efterfrågan ytterligare. Av nyproduktionsvolymen som färdigställs 2021 ser vi att 45 procent är uthyrt till företag med koppling till detaljhandeln, vilket är en tydlig effekt av att e-handeln har mognat, säger Lukas Theander, analytiker på Savills.


Vissa delar av detaljhandeln har haft stora utmaningar, där ett antal detaljhandelsföretag hade stora utmaningar redan innan pandemin, som dock accelererat under året.

– Däremot har ett relativt stort antal segment inom detaljhandeln faktiskt uppvisat positiva tillväxtsiffror. Ett segment som sticker ut är volymhandeln där vi har sett en ökad efterfrågan på ytor utanför centrala Stockholm, säger Jessica Gräsberg.

måndag, 01 februari 2021 13:50

NCC bygger 145 borätter i Tyresö åt SPG

 

 

 


NCC bygger 145 bostäder åt Brf Almandinen och SPG i närheten av Tyresö centrum.



 





NCC ska på uppdrag av Scandinavian Property Group (SPG) bygga 145 bostadsrättslägenheter i Tyresö kommun, söder om Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 200 Mkr.
Projektet går under namnet Brf Almandinen och är beläget i närheten av Tyresö centrum. NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av 145 bostadsrättslägenheter fördelade i fyra bostadshus. Detta är NCC:s och SPG:s andra projekt tillsammans, det första pågår parallellt i Bålsta.

– Det är glädjande att vi nu bygger vidare på det goda samarbete som vi har skapat i Bålsta där vi bygger 400 bostäder tillsammans med NCC. NCC har i Bålsta presterat väldigt bra från tidigt skede fram till full produktion vilket gör att vi nu ser fram emot att successivt övergå från projektering till produktion även i vårt projekt i Tyresö, säger Simon Sjöbom, fastighetsutvecklingschef för SPG i Sverige.

Bostadshusen uppförs som lamellhus och byggs i två par, med varsin grön gård mellan sig. Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-3 rum och samtliga bostadsrätter har egen balkong eller uteplats. Några lägenheter på övre plan är etagelägenheter med burspråk och loft. NCC kommer även att bygga ett underliggande garage.

– Det känns mycket spännande att inleda vårt andra gemensamma projekt tillsammans med SPG - denna gång i Tyresö som har närhet till både skärgård och stad. I utvecklingen av projektet har funktionalitet, design och ekonomi stått i fokus. Detta med målsättningen att bygga välplanerade lägenheter med låg livscykelkostnad och av god kvalitet, säger Kim Tornell, affärschef för NCC Building.

Byggstart sker i mars 2021 och inflyttning kommer ske succesivt i takt med att lägenheterna blir färdigbyggda. Projektet beräknas vara helt färdigställt i slutet av 2022.

Affären uppgår till cirka 200 Mkr och orderregistreras i första kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

måndag, 01 februari 2021 12:37

Nyfosa säljer handelsfastighet för 220 Mkr

 

 

 


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa AB.



 





Nyfosa har tecknat avtal om avyttring av en fastighet till ett underliggande fastighetsvärde om 220 Mkr till Tingsön Fastigheter AB.

Fastigheten, med främst handelshyresgäster, är belägen i centrala Södertälje med en total uthyrningsbar yta om cirka 13.000 kvm. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 19 Mkr och hyresvärdet uppgår till cirka 21 Mkr. Frånträde sker den 1 februari 2021.

– Vi avyttrar en handelsfastighet i centrala Södertälje som står inför en större renovering och fokuserar vidare på tillväxt och stabila kassaflöden, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa AB.