19 maj 2024
Om företaget

Redaktionen

torsdag, 04 februari 2021 14:25

Höjd utdelning i Fabege

 

 

 


Stefan Dahlbo, vd för Fabege AB.


 

 

 

Trots olika utmaningar under helåret 2020 lyckades Fabege leverera ett bra driftsöverskott, en stark överskottsgrad, värdetillväxt i portföljen och bolaget har en fortsatt stark finansiell ställning.

Hyresintäkterna minskade till 2.806 Mkr (2.856). Minskningen i jämförelse med förgående år berodde främst på försäljning av fastigheter. Rabatter och reserveringar med anledning av coronaepidemin under året uppgick till 64 Mkr, varav 18 Mkr återbetalats till Fabege via det statliga hyresstödspaketet. I identiskt bestånd ökade hyresintäkterna med drygt 5 procent (14). Hyresnivåerna i omförhandlade avtal steg i genomsnitt med 20 procent (19). Nettouthyrning fjärde kvartalet uppgick till -49 Mkr (55). För helåret uppgick nettouthyrning till −45 Mkr (−37).

Driftsöverskottet uppgick till 2.112 Mkr (2 144). I identiskt bestånd ökade driftsöverskottet med 6 procent (16). Överskottsgraden var oförändrat 75 procent (75).

 

Förvaltningsresultatet minskade till 1 474 Mkr (1 532). De realiserade och orealiserade värdeförändringarna på fastigheter minskade till 2.764 Mkr (5.743).

Värdet på fastigheterna steg till 76.648 Mkr (74.250) med räntebärande skulder om 26.669 Mkr (26.414). Det medförde att det egna kapitalet ökade till 41.542 Mkr (40.068) och att soliditeten blev oförändrat 52 procent med en belåningsgrad som minskade till 34,8 procent (36).


Årets resultat efter skatt minskade till 3.167 Mkr (6.006), motsvarande 9:65 kr per aktie (18:16).

Styrelsen föreslår en höjd utdelning om 3,60 kr per aktie (3,20) att utbetalas vid två tillfällen i april respektive oktober om vardera 1,80 kr per aktie.

– Våra projekt löper på och ett par förvärv har genomförts. Jag är övertygad om att vårt fokus på Stockholm och främst kontorsfastigheter är ett framgångsrecept för framtiden. Fabege har en stark finansiell ställning som gör att vi klarar oss bra, även i svåra tider, och förhoppningsvis kan ta vara på de möjligheter som kan skapas. Flera av våra nyckeltal är starkare i ingången av 2021 än de var 2020, säger Stefan Dahlbo, vd för Fabege.  




torsdag, 04 februari 2021 12:30

S-Bank säljer 400 bostäder i södra Finland

 

 

 


Den sålda bostadsportföljen omfattar totalt en uthyrningsbar yta om cirka 20.000 kvm.


 

 

 

JLL var rådgivare åt S-Banks då bolaget sålde nära 400 lägenheter till Avara Residential Fund II.
Portföljen består av 17 fastigheter, varav 8 är hel- och 9 minoritetsägda. Portföljens uthyrningsbara yta är cirka 20.000 kvm.

Bostadsfastigheterna ligger i de stora städerna i södra Finland och är nästan helt uthyrda. Portföljens huvudfokus finns i Helsingforsregionen medan övriga lägenheterna ligger i Tammerfors, Lahti och Jyväskylä.


Säljarna i transaktionen var FIM Asuntorahasto I Ky och FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahasto, fonder som kontrolleras av S-Banks kapitalförvaltning.

Petri Jokinen, vd för FIM Kiinteistö Oy, säger:
– Vi är mycket nöjda med affären och att en ny inhemsk ägare med en lång historia i branschen förvärvade för vår bostadsportfölj. Samtidigt är detta en bra exit för FIM Asuntorahasto I Ky, som grundades 2013, och fondens löptid har nu framgångsrikt upphört.

Harri Retkin, CIO för Avara Oy, säger:
– Transaktionen är ett utmärkt tillskott till vår växande Avara Residential Fund II Ky-fond och den stöder tillväxten av Avara-fonder. Fondens strategi är att äga bostadsfastigheter i tillväxtcentra och denna transaktion stöder detta mål väl. Vi är glada att slutföra transaktionen med professionella inhemska motparter.

Tero Uusitalo, co-chef för kapitalmarknader, JLL Finland, säger:
– Vi är glada över att  ha varit rådgivare till S-Banks vid försäljningen av denna bostadsportfölj. De nuvarande marknadsförhållandena har väsentligt ökat intresset för bostadsinvesteringar och kvalitetsportföljer – även för minoritetsägda tillgångar. Särskilt är det starka och förutsägbara befintliga kassaflödet mycket eftertraktat av både inhemska och utländska investerare. Vi har verkligen satsat på bostadsegmentet i Finland i flera år nu och det är givande att se att vi med vår omfattande marknadskunskap kunde uppnå fantastiska resultat för vår kund.

JLL agerade som S-Banks fonders enda kommersiella rådgivare i transaktionen. Borenius agerade som säljarens juridiska rådgivare i transaktionen.

 

 

 


Mest klickade nybyggnadsprojektet var hos Bostadsförmedlingen i Stockholm Projekt Kronan, Barkarbystaden med 10.728 sidvisningar. Kronan ligger på Barkarbyvägen 30A och 30C i Barkabystaden, Järfälla. Totalt 209 hyresbostäder beräknas vara klara för inflyttning till Kronan i år. Fastighetsägare är Smarta Hyresbostäder.



I januari 2021 förmedlade Bostadsförmedlingen i Stockholm 1.454 bostäder. Den genomsnittliga kötiden var 9,9 år.


I januari förmedlades 253 studentbostäder och 223 ungdomslägenheter. 275 av de totalt 1.454 förmedlade bostäderna var nyproducerade.

 

Kortaste kötiden: Vargbacksvägen 4, Ingarö; seniorbostad 55+ (2 rum och kök; 51 kvm) – 20 dagar

Längsta kötiden:
Åsögatan 74, Södermalm; vanlig hyresrätt (3 rum och kök; 87 kvm) – 30,4 år

Mest klickade annonsen: F
olkungagatan 152, Södermalm; kollektivhuslägenhet (1 rum och kök; 32 kvm) – 43.206 sidvisningar

Mest klickade nybyggnadsprojektet:
Projekt Kronan, Barkarbystaden – 10.728 sidvisningar

Bostadsförmedlingen i Stockholm förmedlar hyreslägenheter i hela Stockholmsregionen och samarbetar med över 200 bostadsbolag. Bolaget, som är länken mellan bostadssökande och fastighetsägare, har över 70 års erfarenhet av Stockholms hyresmarknad. Med cirka 100 medarbetare ingår bolaget i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad.


torsdag, 04 februari 2021 11:56

Stockholmarnas drömstadsdel

 

 

 


Stadsutvecklarna i Värtahamnens djupdykning i innerstadsdelarna ger oss stockholmarnas drömstadsdel.



Efter det att Stadsutvecklarna i Värtahamnen lät Novus undersöka vad som får stockholmarna att trivas i sin stad har vi nu träffat boende, verksamma och besökare för att prata mer om vad de uppskattar och vad som gör just deras del av staden unik. I fyra filmer kan du följa vår djupdykning i stadsdelarna Östermalm, Kungsholmen, Södermalm och Norrmalm. Slutsatserna är vad vi tar med oss i skapandet av en ny drömstadsdel i Värtahamnen.

Enligt Novus-undersökningen ”Stockholmarnas Stockholm” upplever de tillfrågade sig som mest trygga på Östermalm medan Kungsholmen har nöjdast invånare, Södermalm den bästa atmosfären och Norrmalm lockar med sitt rika krog- och kulturliv.

Nu har därför Stadsutvecklarna i Värtahamnen rest runt till de olika stadsdelarna i innerstaden för att prata med politiker, arkitekter, boende och företagare om stadsutveckling och trivsel. Vad är viktigt för att trivas i ett område? Hur skapas en mysig atmosfär? Vad får oss att känna trygghet i vår egen stadsdel?

Stadsutvecklarna i Värtahamnen tar med sig insikterna och kunskapen från stockholmarna och rapporten ”Stockholmarnas Stockholm” i skapandet av vad som ska bli stockholmarnas drömstadsdel i framtiden.

– Mig veterligen har ingen haft ett liknande arbetssätt som vi. Genom att ta det bästa från de mest särskiljande stadsdelarna i Stockholm har vi möjligheten att skapa något unikt i Värtahamnen, som förhoppningsvis blir stockholmarnas drömstadsdel. Det ska vi även se till att kombinera med en busighet och en inte så tillrättalagd stadsdel, säger Kristina Alvendal, Stadsutvecklarna i Värtahamnen.

Stadsutvecklarna i Värtahamnens djupdykning i innerstadsdelarna ger oss stockholmarnas drömstadsdel.
torsdag, 04 februari 2021 11:35

NREP tillsätter elva nya tjänster

 

 

 


Hugo Martinsson ansluter till NREP med fokus på affärsutveckling och transaktioner inom flera olika fastighetssegment.


 

 

 

 


Martin Isaksson rekryteras som förvaltare av kommersiella fastigheter och blir ansvarig för kontraktsförvaltning, uthyrning och vidareutveckling.

 

 

 

 

 

 

Frida Dahlberg, som tidigare arbetat som PA och inom Group Support på NREP, ansluter till Investor Relations-teamet.


 

 

 

Till transaktionsteamet ansluter Erik Fogelström som tidigare haft ett internship hos NREP.

 

 

 

 

 

 

 

 

Olle Berglund har rekryterats till NREPs gren för samhällsfastigheter, Altura, och ska arbeta med affärsutveckling i Stockholmsregionen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fastighetsinvesteraren NREP fortsätter att växla upp verksamheten och ambitionerna för 2021. I fjol reste bolaget Nordens största fastighetsfond, genomförde cirka 50 fastighetsinvesteringar och rekryterade ett hundratal nya medarbetare i Norden. Nu tillsätts elva nya roller i det svenska teamet och Sverigechefen Stefan Wallander ser utrymme för att rekrytera ytterligare ett trettiotal personer till det svenska kontoret under året. 2020 blev ett intensivt tillväxtår för den nordiska fastighetsinvesteraren NREP.

Den senast resta fonden landade på närmare 20 miljarder kronor och blev därmed den största fastighetsfonden i Norden. Under fjolåret klev även stiftelseägda Novo Holdings in som minoritetsägare och bolaget accelererade användningen av AI-teknik i fastighetsutvecklingen genom ett nytt partnerskap med Spacemake
r.


I slutet på 2020 passerade organisationen 300 medarbetare i Norden – en ökning med cirka 100 personer sedan 2019. Ambitionerna för 2021 är fortsätt höga. Med fortsatt fokus på att utveckla kundorienterade fastigheter med hållbar inriktning tillsätts nu elva nya tjänster i det svenska teamet.

– Vår tillväxt har möjliggjorts av att vi fokuserat rätt. Det finns en fortsatt utbredd efterfrågan på våra fastighetsprodukter och vi ser stora möjligheter framåt, både i Sverige och utanför landsgränserna. Nu är jag stolt över att vi attraherat flera kompetenta personer som delar våra ambitioner och värderingar. Tillsammans är jag säker på att vi kan lyfta NREP till nästa nivå och framåt ser jag att vi kommer att kunna växa teamet med ytterligare cirka 30 personer under året, säger Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige.

Hugo Martinsson ansluter till NREP med fokus på affärsutveckling och transaktioner inom flera olika fastighetssegment, så som handel och kontor. Martinsson har tidigare erfarenhet från hyresbostäder, hotell och retail.

Till transaktionsteamet ansluter även Erik Fogelström som tidigare haft ett internship hos NREP.

Martin Isaksson rekryteras som förvaltare av kommersiella fastigheter och blir ansvarig för kontraktsförvaltning, uthyrning och vidareutveckling.

Olle Berglund har rekryterats till NREPs gren för samhällsfastigheter, Altura, och ska arbeta med affärsutveckling i Stockholmsregionen.

Till bostadsteamet ansluter projektutvecklaren Markus Bley.

Jakob Olofsson blir ny Investment Controller.

Frida Dahlberg som tidigare arbetat som PA och inom Group Support på NREP ansluter till Investor Relations-teamet.

Mathilda Hanson börjar som Office Coordinator.

Till NREPs gren för logistikanläggningar, Logicenters, ansluter tre nya medarbetare till den svenska organisationen. Rebecca Axelsson rekryteras som arkitekt och Peter Zekovic och Johan Bäcklund tillträder som biträdande projektledare.

 

Den stärkta organisationen ska fortsätta växa NREPs kapacitet och plattformar – Logicenters är i dag den största aktören inom logistikfastigheter i Norden, med 1,3 miljoner kvadratmeter logistikutrymme. Altura har ett tjugotal äldreboendeprojekt i Norden och bostadsgrenen inom NREP har cirka 1.000 lägenheter under produktion i Sverige.

NREP grundades 2005. Idag är bolaget en ledande fastighetsinnovatör i Norden som äger flera fastighetsvarumärken, har fler än 300 medarbetare och förvaltar mer än 2,5 miljoner kvadratmeter.

onsdag, 03 februari 2021 15:28

Björn Andersson, fd gd vid SFV, friad

 

 

 


Bo Anderson, före detta generaldirektör på Statens fastighetsverk, åtalades för tjänstefel i januari 2019, då sex personer åtalades misstänkta för grovt tagande av muta, grovt givande av muta, grov trolöshet mot huvudman och tjänstefel i ett ärende där tre av de åtalade tidigare varit anställda på Statens fastighetsverk, SFV.



Idag onsdagen den 3 februari 2021 kom domen i det omtalade korruptionsmålet vid Statens Fastighetsverk som tv-programmet Kalla Fakta avslöjade år 2017. Se länk. Tingsrätten i Stockholm frikänner den  tidigare general­direktören vid SFV, Björn Anderson. Åtalet om tjänstefel, med påstående om att SFV:s åtals­anmälan om misstankar om brott begångna av SFV-personal har gjorts alltför sent, har ogillats av två skäl. Tings­rätten har funnit att uppgiften som generaldirektör inte har innefattat en skyldighet att göra en åtals­anmälan enligt lagen om offentlig anställning. Det har i stället, i förekommande fall, legat på personalansvarsnämnden vid SFV. Tingsrätten anser dessutom att misstankarna om brott, vilka grundats främst på uppgifter via en visselblåsare på SFV, inte har varit så starka att någon skyldighet att göra åtalsanmälan har åsidosatts.

Men tingsrätten dömer fyra män i korruptionsmålet rörande SFV. Först och främst döms den före detta fastighetschefen Mikael Sackleen, på Statens fastighetsverk (SFV), t
ill fyra års fängelse, för bland annat grovt tagande av muta och trolöshet mot huvudman.

Två entreprenörer döms för liknande brott till fängelse, och en tredje för grovt givande av muta till villkorlig dom. Tre av de tilltalade i målet har tidigare varit anställda på SFV. Övriga tre tilltalade har varit entreprenörer och företrädare för bolag som med SFV haft ramavtal enligt lagen om offentlig upphandling.

Sammanfattningsvis har tingsrätten funnit att åklagaren när det gäller mutbrottslighet till största delen har styrkt åtalet. Mutorna till den f.d. fastighetschefen för SFV förvaltningsområde Rosers­berg har främst avsett byggnationer på hans privata fastigheter som utförts av entreprenörernas bolag, samt betalningar av luftfakturor via hans bolag. Beträffande åtalet rörande trolöshet mot huvudman har huvudfrågan i målet varit om SFV oriktigt har fakturerats för kost­naderna för mutorna. Utredningen i målet om sådan faktu­re­ring har delvis utgjorts av indiciebevisning. Tings­rätten har funnit att åklaga­ren har bevisat åtalet om detta i vissa delar. I större delar har tingsrätten dock ansett att det saknats över­ty­gande bevisning om påstådd fakturering och skada för SFV, och i dessa delar ogillat åtalet.

Tingsrätten dömer den huvudåtalade f.d. fastighetschefen för grovt tagande av muta i flera fall, avseende ett sammanlagt värde om cirka 7,6 miljoner kr. Han döms även för flera fall av trolöshet mot huvudman, grovt brott, som riktats mot SFV. Slutligen döms han även för grovt bokföringsbrott i flera fall samt för olov­ligt förfogande. Straffet bestäms till fängelse i fyra år.

Tingsrätten dömer även de tre entreprenörerna för grovt givande av muta. Två av dem döms även för medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt brott. En av entreprenörerna, som givit mutor om totalt cirka 5,8 miljoner kr, döms till fängelse i två år och sex månader. Övriga två döms till fängelse i ett år och tre månader respektive villkorlig dom och böter.


De fyra som döms enligt ovan meddelas näringsförbud i tre eller fem år. Vidare ska värdet av de mottagna mutorna förverkas från den f.d. fastighets­chefen. Denne och två av entreprenörerna ska också betala skadestånd till SFV om totalt cirka 1,2 miljoner kr.

– Den f.d. fastighetschefen och de tre entreprenörerna döms för omfattande och syste­matisk korruptionsbrottslighet som riskerat att allvarligt skada förtroendet för Statens fastighets­verk. Brotten har avsett höga belopp och den f.d. chefen har under flera år missbrukat sin ledande position. Straffvärdet är därför så högt att tre av dem döms till fängelse, säger rådmannen Erland Koch i en kommentar.

Tingsrätten frikänner en f.d. anställd på SFV förvaltningsområde Rosersberg från åtalet om medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt brott. Hon frikänns även från åtalet om grovt tagande av muta. Tingsrätten anser att det brottet inte ska bedömas som grovt, varför det är preskriberat.

onsdag, 03 februari 2021 12:35

Alecta Fastigheter nyrekryterar

 

 

 

 










Nyrekryteringarna av två chefer innebär att Alecta Fastigheter anställer två medarbetare som stärker teamet och bidrar till bolagets expansion och affär. Ylva Hult Palmryd (bilden t v) är utsedd till chef för juridik och verksamhetsutveckling och Alexander Sundberg (bilden t h) är utsedd till chef för projekt.

– Jag är otroligt glad att vi har rekryterat Ylva och Alexander till Alecta Fastigheter. Med deras breda erfarenhet inom respektive verksamhetsområde och personliga kvaliteter, kommer de att bidra stort till bolagets fortsatta tillväxt och utveckling. Tillsammans ska vi skapa ett fastighetsbolag som bygger framtidsvärde åt Alectas pensionssparare, säger Lena Boberg, vd för Alecta Fastigheter.

Ylva Hult Palmryd
har mångårig erfarenhet från fastighetssektorn och har tidigare bl.a. arbetat som chefsjurist på Hemfosa och Nyfosa. Ylva kommer att ansvara för verksamhetsutveckling och legala frågor.

– Att vara med och bygga upp ett helt nytt Alecta Fastigheter från grunden är en väldigt spännande och lockande utmaning, säger Ylva Hult Palmryd.

Alexander Sundberg har över 25 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen, och har arbetat på Alecta i nio år. Han har tidigare arbetat på Diligentia (nuvarande Skandia Fastigheter), på Bravida samt på Ramboll.

– Vi kommer att driva ett flertal projekt, allt ifrån större stadsutvecklingsprojekt för att utveckla framtidens städer till mindre utvecklingsprojekt i befintlig fastighetsportfölj. Stor vikt läggs på hållbar utveckling och alltid med fokus på människan, säger Alexander Sundberg.

Alecta Fastigheter

Nu skapas ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag, Alecta Fastigheter. Från start den 1 januari 2021, är det ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda 45 miljarder ska dubbleras på fem till sju års sikt. Alecta Fastigheter ska bidra till stadens, platsens och fastigheternas resilienta och långsiktiga utveckling och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

 

 

 


Visionsbild av nya Kvarngärdesskolan i centrala Uppsala. Fotograf: Archus

 



Archus har fått uppdraget att rita nya Kvarngärdesskolan i centrala Uppsala. I ett samverkansprojekt med Skolfastigheter i Uppsala och Byggdialog ska en ny modern skola i massivträ för totalt 990 elever uppföras. Kvarngärdesskolan i centrala Uppsala byggdes på 1960-talet och byggnaderna är slitna. Därför har Uppsala kommun beslutat att den befintliga skolan ska rivas och ersättas med två nya skolbyggnader samt en idrottshall.

För att bemöta kommunens miljöpolicy för minskad klimatpåverkan kommer skolan att byggas i massivträ och enligt Miljöbyggnad Silver.


Archus mål är att skapa en inkluderande skolmiljö som erbjuder plats för såväl undervisning som lek, vila och idrott. Skolan kommer att innehålla olika typer av rum för att bemöta varje elevs individuella behov.

Den ena av de två byggnaderna blir en F-6 skola och ska rymma 630 elever. Den andra byggnaden blir för årskurserna 7–9, ska rymma 360 elever. Det blir en sammanlagd ökning med 440 platser och då det råder brist på grundskoleplatser i de centrala delarna av Uppsala blir den nya Kvarngärdesskolan ett välkommet tillskott.

– Det känns fantastiskt roligt att tillsammans med Skolfastigheter i Uppsala och Byggdialog få möjlighet att realisera visionen om en träskola. Nya Kvarngärdesskolan blir troligen Uppsalas mest moderna och mest klimatneutrala skola, tack vare konstruktionen i massivträ och att vi satsat på att bygga utifrån de krav som finns för Miljöbyggnad Silver, säger Anna Kovacs, ansvarig arkitekt på Archus.



 

 

 


Under år 2020 färdigställde MKB Fastighets AB 128 lägenheter i kv. Pålsteken i Limhamn.

 


Malmö fortsätter att växa. MKB Fastighets AB arbetar därför långsiktigt med att ta fram nya hem i olika prisklasser över hela staden. För sjätte året i rad färdigställdes över 500 lägenheter.

Under 2020 skapade pandemin en större osäkerhet på bostadsmarknaden, exempelvis kring leveranser och kompetensförsörjning. Trots det hade MKB fortsatt hög nyproduktionstakt med totalt 635 färdigställda lägenheter och cirka 1 000 lägenheter i produktion vid årsskiftet 2020/2021.

– Det är roligt att vi kan upprätthålla höga nivåer över tid. Det är viktigt för oss med långsiktiga och nära relationer med våra samarbetspartners, och att de har en förståelse för vår vision och målsättning att skapa bra bostäder som fler har råd att efterfråga, säger Marie Thelander Dellhag, vd på MKB Fastighets AB.

Nästan hälften av nyproduktionen 2020 låg på en hyresnivå som är låg eller rimlig. Det är något under bolagets mål och beror på en hög andel lägenheter under 35 kvm. MKB försöker i möjligaste mån använda det statliga investeringsstödet för att hålla ner hyresnivåerna i nyproduktion. Stödet har hittills resulterat i 753 nya bostäder med hyresnivåer som är lägre än hyran i jämförbara nyproduktionsprojekt.

Malmö stads mål för MKB är att bolaget ska bygga 2.250 bostäder under 2020-2022. Enligt MKBs prognos ska drygt 600 bostäder färdigställas år 2021 och cirka 1.000 år 2022. Med fjolårets nyproduktion med 635 bostäder blir totalen  2.250 bostäder.

– Vi ser vi en möjlighet att uppnå våra ägares mål, men för att kunna bibehålla en hög byggtakt de närmaste åren är vi beroende av att hålla tidsramar för plan- och byggprocesser och att ha tillgång till byggrätter, säger Christina Lundby, tf nyproduktionschef på MKB Fastighets AB.

MKB Fastighets AB, nyproduktion, antal lägenheter
2015: 505. 2016: 544. 2017: 520. 2018: 783. 2019: 765. 2020: 635.

MKB Fastighets AB, antal färdigställda lägenheter 2020

Pålsteken, Limhamn 128. Droppen, Hyllie 123. Skotsteken, Limhamn 76. Synålen, Bunkeflostrand 72. Segeparksgatan, Segevång 68. Holmastycket, Limhamn 62. Allsången, Lindängen 54. Lokal till hem, ombyggnation 52. Summa 635.





onsdag, 03 februari 2021 11:54

Veidekke bygger nytt i Hagastaden åt Nordr

 

 

 


Den första föreningen Brf Haga Boulevard byggstartade Veidekke i Hagastaden, Stockholm, tidigare under hösten 2020. Foto: Nordr






På uppdrag av Nordr fortsätter Veidekke byggnationen av det nya bostadskvarteret Haga Boulevard och Haga Venue som bolaget utvecklar i Hagastaden i Stockholm. Projektet är en totalentreprenad där kontraktsumman för denna fas av projektet är på cirka 382 Mkr. Totalt byggs 243 lägenheter i det nya bostadskvarteret och de första köparna kommer att kunna flytta in i sina nya bostäder under 2023 samt 2024.

Det nya bostadskvarteret som Nordr (fd Veidekke Eiendom) utvecklar i Hagastaden i Stockholm kommer bestå av två bostadsrättsföreningar. Den första föreningen Brf Haga Boulevard byggstartade tidigare under hösten 2020. I och med den goda försäljningen av lägenheterna i projektet, byggstartar nu även den andra föreningen, Brf Haga Venue.

– Vi tackar Nordr för det fortsatta förtroendet och möjligheten att tillsammans vara med och bygga ännu en del av den moderna och dynamiska stadsdel som Hagastaden kommer bli. Jag är säker på att vår långa närvaro och tidigare erfarenheter samt relationer med både staden och kringliggande pågående projekt kommer bidra till ett lyckat projekt för alla, säger Jörgen Stattin, projektdirektör på Veidekke Bygg Stockholm.