6 maj 2024

Redaktionen

tisdag, 12 februari 2019 17:15

Rekordstarkt resultat av Wihlborgs

 

Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

 



Wihlborgs Fastigheter redovisar en helårsvinst efter skatt om 2.403 Mkr (2.568), motsvarande ett resultat per aktie om 15,63 kr (16,71). I resultatet ingick värdeförändringar i fastigheter med 1.312 Mkr (1.851) medan värdeförändringar för derivat uppgick till 964 Mkr (201). Hyresintäkterna ökade med 14 procent till 2.684 Mkr (2.351), medan driftsöverskottet steg med 13 procent till 1.941 Mkr (1.717) och förvaltningsresultatet förbättrades med 19 procent till 1.406 Mkr (1.179).

 

– Ända sedan vi börsnoterades 2005 har varje år varit ett rekordår, oavsett om man ser till hyresintäkter, driftsöverskott eller förvaltningsresultat. Det visar att det ligger djupt rotat i vår kultur att vi ständigt strävar efter att ta ansvar för det vi har och att utveckla det vidare, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

 

Under året köpte Wihlborgs fastigheter för 900 Mkr (2.780) och investerade 1.239 Mkr (1.061) i befintligt bestånd, vilket bidrog till att portföljens värde steg till 42,1 Mdr kr (38,6).

 

– Vår projektportfölj är rekordstor, med beslutade investeringar om över 2 Mdr. Med våra utvecklingsprojekt skapar vi nya affärsmöjligheter som, tillsammans med låga vakanser i befintliga fastigheter, kommer att utgöra grunden för vår fortsatta tillväxt, säger Hallengren.

 

Wihlborgs räntebärande skulder ökade under året till 22.814 Mkr (20.653), motsvarande en belåningsgrad om 54,1 procent (53,5), och finansierades till en sänkt snittränta till 1,40 procent (2,53). Det egna kapitalet steg till 15.530 Mkr (13.592) efter att 480 Mkr delades ut till aktieägarna under det andra kvartalet. Soliditeten stärktes till 36,3 procent (34,7) och det långsiktiga substansvärdet ökade till 122,64 kr (114,00) per aktie.

 

Efter årets slut har Wihlborgs fortsatt att stärka sin position på Ideon i Lund genom att köpa fastigheterna Nya Vattentornet 2 och 4 om 49.000 kvm för 1.260 Mkr.

 

Inför årsstämman förslås att utdelningen för året höjs med 20 procent till 3,75 (3,13) per aktie. LE

tisdag, 12 februari 2019 17:01

Sverker Källgården, ny vd för Cibus

 

 


Styrelsen för Cibus Nordic Real Estate AB har utsett Sverker Källgården (bilden) till ny vd för bolaget från och med den 4 mars 2019.

 

Sverker Källgården har en stor erfarenhet från fastighetsbranschen. Senast var han i fem år vd för ByggPartner, ett svenskt byggföretag. Under denna tid ledde han ByggPartners omvandling till ett lönsamt företag som var lämpligt för notering. Han verkade framgångsrikt för bolagets notering på Nasdaq First North och han fortsatte arbetet med att utöka bolagets investerarbas och öka kunskapen om företaget. Före ByggPartner hade Källgården ledande befattningar i NCC och i Hufvudstaden, där han bland annat tjänstgjorde i sju år som vd för AB Nordiska Kompaniet, NK.

 

– Cibus är för närvarande i en mycket intressant fas då verksamheten växer och enligt affärsplanen ligger de viktigaste fokusområdena i att öka kunskapen om företaget bland stora investerare såväl som att skapa en intern organisation för företaget. Vi tror starkt på att vi i Sverker har hittat den mest lämpliga personen att leda företaget framåt, säger Patrick Gylling, styrelseordförande.

 

 

 

tisdag, 12 februari 2019 16:16

Marie Thelander Dellhag, ny vd för MKB

 

 


Styrelsen i MKB har fattat ett beslut om att utse Marie Thelander Dellhag (bilden) till ny vd för bolaget. Marie Thelander Dellhag är för närvarande nyproduktionschef på MKB och hon tillträder som vd den 26 februari.

 

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Marie Thelander Dellhag. Hon har mycket goda förutsättningar att fortsätta utveckla företaget med en ansvarsfull förvaltning och hög nyproduktion, säger Lars-Erik Lövdén, styrelseordförande för MKB Fastighets AB.

 

– MKB är ett offensivt bolag med ett tydligt och viktigt uppdrag att vara en del av bostadsförsörjningen i Malmö. Jag är både glad och stolt över att leda MKB framöver. Genom medarbetarnas kraft och engagemang kommer vi att ta vår vision – Hem för var och en – till nästa nivå, säger Marie Thelander Dellhag, tillträdande vd för MKB Fastighets AB.

 

Marie Thelander Dellhag arbetar sedan den 1 september 2018 som nyproduktionschef på MKB Fastighets AB. Hon har tidigare arbetat som vd och fastighetsutvecklingschef på HFAB.

 

Marie Thelander Dellhag efterträder Terje Johansson som har varit MKBs vd sedan 2013. Terje Johansson blir koncernchef för Förvaltnings AB Framtiden, Göteborgs kommunägda fastighetsbolag.

 

 

tisdag, 12 februari 2019 15:23

Tobin sålde 0 bostäder under Q 4.

 

Patrik Mellgren, tf vd.

 


Det går inte bra för Tobin Properties. För helåret 2018 blev resultatet – 55,5 Mkr (28,0). Under Q 4 såldes 0 bostäder till ett värde om 0 Mkr (48). Även för resten av 2018 var resultatet svagt då endast 20 bostäder såldes (262). Det innebar att rörelsemarginalen rasade till –19,1 procent (65,9).

 

Antalet produktionsstartade bostäder blev 0 (416) och antalet bostäder i pågående produktion blev därför oförändrat 493 (493), varav 63 procent var sålda i genomsnitt i 4 projekt. Utöver dessa byggstartade projekt med 493 bostäder har Tobin totalt 1.630 bostäder om 103.400 kvm BOA i totalt 14 icke byggstartade projekt.

 

Tobin har trots allt en stark balans. Bolagets totala tillgångar steg till 1,81 Mdr kr (1,79) samtidigt som de långfristiga skulderna minskade till 388,0 Mkr (964,5), medan de kortfristiga skulderna ökade till 696,8 Mkr (156,9), vilket innebar att soliditeten steg till 41,3 procent (37,7). Det betyder att bolaget ska fortsätta verka långsiktigt med starka aktieägare som Klövern med 81,18 procent i andel aktiekapital, JRS Asset Management AB med 3,42 procent och Avanza Pension med 2,47 procent.

 

Nu avstår Tobin att försöka sälja bostäder på ritning. Patrik Mellgren, tf vd, säger i bokslutskommunikén:

– Som följd av marknadsläget har vi valt att under kvartalet lägga vårt fokus på färdigställande av pågående projekt, snarare än försäljning. Det bedömer vi har varit strategiskt rätt och samtliga pågående projekt följer tidplan. SF

tisdag, 12 februari 2019 12:58

Humlegården stärker närvaron i Hagastaden

 

Illustrationen visar framtidens Hagastaden. År 2025 beräknas stadsdelen innehålla 6.000 nya bostäder och 50.000 arbetsplatser.

 



Stockholms stad föreslår markanvisning till Humlegården i kvarteret Ribosomen i Hagastaden. Kvarteret kommer att innehålla cirka 100 bostäder, samt inslag av kommersiella ytor, och påverkar den detaljplan för den nyligen påbörjade Östra Hagastaden. Detaljplanearbetet beräknas pågå till 2021 och inflyttning sker preliminärt under 2024.

Humlegården fokuserar alltmer på att utveckla de platser där bolaget är etablerat utifrån en helhetssyn, med ambitionen att skapa både tillväxtmöjligheter och stadsmässiga kvaliteter. I Hagastaden äger Humlegården sedan tidigare två kontorsfastigheter, dels Härden 15 på Hälsingegatan/Norra Stationsgatan, dels den intilliggande Härden 16 belägen vid Sankt Eriksgatan/Norra Stationsgatan.

– Hagastaden är en intressant plats som vi ser en stor potential i. Vi är verksamma i området sedan flera år och vill nu fortsätta vår satsning i stadsdelen och skapa levande kvarter, säger Maria Lidström, stadsutvecklingschef på Humlegården.

Fullt utbyggd 2025 kommer Hagastaden att omfatta omkring 50.000 arbetsplatser och 6.000 bostäder.

tisdag, 12 februari 2019 11:36

Cushman & Wakefield anställer Airin Ardalan

 

 



Cushman & Wakefield växer inom Retail Services genom att anställa Airin Ardalan (bilden), som närmast kommer från en roll som managementkonsult hos Sharing Capabilities.

Inom Retail Services fokuserar Cushman & Wakefield på att hjälpa fastighetsägare att utveckla sitt handelsfastighetsbestånd samt att bistå internationella varumärken vid etableringar.

– Digitaliseringen gör att det blir än viktigare för fastighetsägare att profilera sina fastigheter, utveckla stråk och vässa sin uthyrning. 2018 var ett bra år för oss då vi på ett framgångsrikt sätt hjälpte flera fastighetsägare med utveckling och uthyrning samt etablering av internationella varumärken bl.a. bidrog vi till att Jimmy Choo, Samsung, VIU Framing Characters och Tumi etablerade sina första butiker på den svenska marknaden, säger Jens Linderstam, Head of Retail Services.

– Inför 2019 har vi 20-tal retailuppdrag för fastighetsägare och internationella varumärken, tillägger han.

 

 

Serneke och byggherren KFUM Central har undertecknat en avsiktsförklaring om att gemensamt utveckla ett nytt idrotts- och kulturcenter om cirka 40.000 kvm BTA vid Torsplan i centrala Stockholm. Bild: White arkitekter

 


Sernekes utvecklingsförslag, som utarbetats tillsammans med KFUM Central och White Arkitekter, omfattar en multifunktionell idrottsarena med plats för 2.000 åskådare, en specialhall för gymnastik samt ytterligare en idrottshall och lokaler för kulturverksamhet. Även byggnader för kontor, hotell och gymnasieskola finns i förslaget. Totalt handlar det om byggnader på totalt 40.000 kvm BTA. Samverkan mellan de olika funktionerna är en central del i förslaget och de planerade anläggningarna kommer att ligga i direkt anslutning till en tunnelbanestation. Sernekes förslag valdes ut bland flera andra för att det allra bäst motsvarade föreningens och stadens behov.

 

– Det känns väldigt tillfredsställande att få utveckla denna typ av anläggning i samverkan med KFUM Central och Stockholm stad. Detta är vad Sernekes vision handlar om – att med idrott och kultur i centrum, skapa möjligheter för barn och unga att utvecklas, att erbjuda goda förutsättningar för utbildning och en god folkhälsa, säger Ted Mattsson regionchef på Serneke Projektutveckling.

 

– Våra planer på att bygga ett idrotts- och kulturcenter har konkretiserats rejält under den gångna hösten. Sernekes förslag gör att vår förening kan växa och ge Stockholms unga ett välbehövligt tillskott av mötesplatser för sina intressen och passioner, säger Hans von Uthmann, styrelseledamot KFUM Central och projektansvarig KFUM Centrals Idrotts- och Kulturcenter.


Parterna kommer inom kort att inleda samtal med Stockholms stad gällande villkor för det markanvisningsavtal som blir nästa steg i processen. Därefter ska ett detaljplanearbete inledas. Enligt en bedömd tidplan ska detaljplanearbete och projektering kunna ske under 2019–2020 följt av byggnation under tiden 2021–2023.

måndag, 11 februari 2019 18:54

Patrizia säljer i Helsingfors för 430 Mkr

 

Efter försäljningen av Itämerenkatu 5, om 8.800 kvm i Helsingfors, äger Patrizia Immobilien AG fortfarande över 55.000 kvm av uthyrningsbara lokaler i Finland.

 


Patrizia Immobilien AG, den globala samarbetspartnern för paneuropeiska fastighetsinvesteringar, meddelar att den har slutfört försäljningen av en kontorsbyggnad på Itämerenkatu 5 i Helsingfors för 41 MEUR, cirka 430 Mkr. Fastigheten såldes till en finsk investeringsfond, Special Investment Fund eQ Finnish Real Estate.

 

Itämerenkatu 5, som uppfördes 2005, är en kontorsfastighet i flera byggnader, omfattande totalt 8.800 kvm, i det populära kontorsområdet Ruoholahti, nära Helsingfors centrum.

 

Efter förvärvet av fastigheten i juli 2016 genomförde Patrizia ett omfattande förvaltningsprogram, inklusive energieffektiviseringsarbeten och en fullständig renovering av restaurangen och lobbyn. Patrizia lyckades slutföra ett antal framgångsrika uthyrningar. Fastigheten uppnådde också ett LEED Gold-certifikat i augusti 2017.


Essi Sten, landschef och chef för kapitalförvaltning Patrizia, Finland säger i en kommentar:

– Vi har omvandlat fastigheten till ett uppskattat kontor i Helsingfors och vi tror att det nu är rätt tid att utnyttja marknadsvillkoren och kapitalisera det värde vi har skapats. Vi äger fortfarande över 55.000 kvm av uthyrningsbara lokaler i Finland, vilka i stor utsträckning består av kontor i huvudstadsregionen. Vi ser nu att vi aktivt kan förvärva fler fastighetstillgångar inom flera sektorer.

 

Patrizias rådgivare var Hannes Snellmann (juridik), PwC (finansiell) och JLL (kommersiell).

 

Patrizia förvaltar fastigheter i Europa till ett värde om cirka 14,5 miljarder euro, cirka 152 Mdr kr.

 

måndag, 11 februari 2019 17:07

Wikström, ny CFO på Prime Living

 

 


Lars Wikström (bilden) har börjat som CFO i Prime Living och medlem i bolagets ledningsgrupp. Han har mångårig erfarenhet från fastighets- och byggbranschen och kommer närmast från egen konsultverksamhet med inriktning på ekonomisk och finansiell rådgivning. Dessförinnan har han bland annat varit finansdirektör och styrelseledamot i Westinghouse Electric Sweden AB samt arbetat inom ThyssenKrupp och NCC.

 

Under våren planerar Prime Living att refinansiera bolaget för att i ett första steg kunna genomföra byggnationen av totalt cirka 800 lägenheter i bolagets fastighetsprojekt i Spånga.

 

– Lars Wiktröms erfarenhet från finansierings och utvecklingsfrågor inom bygg- och fastighetsbranschen kommer att innebära ett stort tillskott för bolaget, säger styrelseordförande Peter Gustafson.

 

måndag, 11 februari 2019 16:35

Avtal för Masthuggskajen klart

 

Masthuggskajen blir en förlängning av Linnéstaden och Masthugget med plats för 1.300 bostäder och upp emot 6.000 nya arbetsplatser. Visionsbild: Kanozi

 

 

Nu möjliggörs en helt ny stadsdel i Göteborg, som fullt utbyggd kommer att omfatta 1.300 nya bostäder och 5.000 – 6.000 nya arbetsplatser då konsortiemedlemmarna för utvecklingen av nya Masthuggskajen i Göteborg undertecknat ett mark- och exploateringsavtal.

 

– Det kommer bli en stadsdel full av kontraster. Framförallt utmärkande för konsortiets arbete med den här detaljplanen är att kulturen har varit ett bärande och tydligt uttalat element och att Masthuggskajen har varit ett pilotprojekt för hållbar stadsutveckling, det gör området unikt och väldigt spännande, säger stadsutvecklingschef Rune Arnesen, Älvstranden Utveckling.

 

De fem byggaktörer som har undertecknat avtal är Elof Hansson Fastigheter som med Global Business Gate ger internationellt inriktade företag och organisationer en spännande kontors- och mötesplats; Stena Fastigheter som utvecklar bostäder, lokaler och flera olika mötesplatser, bland annat ett visitor center för Ostindiefararen Götheborg; Balder Fastigheter, som fokuserar på det nya hotellet Hotell Draken tillsammans med Folkets Hus; NCC som satsar på moderna arbetsplatser och Riksbyggen som tar hand om flertalet av bostadsprojekten.

 

– Det här är verkligen en milstolpe för hela staden och resultatet av ett fokuserat arbete. Vi är väldigt glada över att vi går in i en genomförandefas för att förverkliga Masthuggskajen. Byggstart planeras till i vår och området väntas stå färdigt om cirka 10 år, avslutar Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling.