2 juni 2024

Redaktionen

tisdag, 02 oktober 2012 16:30

AXA Real Estate söker kapital i Norden

alt
Pierre Vaquier, CEO Axa Real Estate.

 

AXA Real Estate Investment Managers, Europas ledande fastighetsförvaltare i Europa med över 42 miljarder euro i förvaltat fastighetskapital, ska utöka sitt totala kreditprogram för sin kommersiella fastighetsportfölj med totalt 7 miljarder euro före årsskiftet 2012/2013.

 

Hitintills har bolaget rest 1,4 miljarder euro för detta program. Utöver att resa kapital från befintliga och nya investerare på sina huvudmarknader i Storbritannien och Frankrike, ska AXA Real Estate koncentrera marknadsföringsinsatser till Tyskland, Nederländerna, Norden och Schweiz, marknader där bolaget har identifierat önskemål från skilda investerare som vill investera i AXA Real Estates olika kreditprodukter.

 

Det kapital som AXA Real Estate hittills har rest i år möjliggör att bolaget kan öka sin transaktionsvolym till 2,4 miljarder euro för helåret 2012, vilket en utökning från volymen

2 miljarder euro som fastställdes i januari i år.


 

Vd för AXA Real Estate Investment Managers Scandinavia AB är holländaren Johannes Alphonsus. SF


alt
Arne Karlsson, styrelseordförande i Ratos.

 

Arne Karlsson, tidigare vd, numera ordförande i Ratos, har valts in som ledamot i Einar Mattsson ABs styrelse. Vid bolagsstämman 2013 träder han in som styrelseordförande efter Magnus Schmidt som framgångsrikt lett styrelsens arbete i Einar Mattsson sedan 2003. Övriga ledamöter i styrelsen är Lennart Bernhardtson, Henrik Didner, Marianne Ränk, Ristjan Ränk, Anders Ränk, Kristina Ränk och Stefan Ränk.

 

Arne Karlsson är även styrelseordförande för SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle) samt styrelseledamot i Bonnier Holding, Bonnier AB och AP Möller Maersk.

 

– Vi ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Arne Karlsson i styrelsen. Hans erfarenhet från att arbeta med familjeföretag och företagsutveckling passar väl in med våra ambitioner att vara engagerade, omtänksamma och framåt i det vi tar oss an, säger Anders Ränk, styrelseledamot och ordförande i ägarrådet.

måndag, 01 oktober 2012 18:35

Neumann efterträder Ritter i Rezidor

alt
Wolfgang M. Neumann blir ny koncernchef för Rezidor.

 

Styrelsen för Rezidor Hotel Group har utsett Wolfgang M. Neumann till ny vd och koncernchef för Rezidor med tillträde den 1 januari 2013. Han efterträder Kurt Ritter som gå i pension vid årsskiftet.

 

Wolfgang M. Neumann är sedan maj 2011 operativ chef och Executive Vice President i Rezidor Hotel Group. Dessförinnan var han Chief Executive Officer för Arabella Hospitality Group i München.

måndag, 01 oktober 2012 18:11

Klöverns emission blev övertecknad

alt
Britt-Marie Nyman, finans- och IR-chef, vice vd i Klövern.

 

Mot bakgrund av det stora intresset för teckning av preferensaktier i Klöverns nyemission om cirka 500 Mkr, vilken offentliggjordes den 20 september, har bolaget genomfört ytterligare en nyemission av preferensaktier. Även denna emission blev kraftigt övertecknad.

 

Nyemissionen omfattar drygt 1,1 miljoner preferensaktier till en emissionskurs om 136 kr per preferensaktie, motsvarande en emissionslikvid om 150,3 Mkr.


Den senaste nyemissionen riktades till utvalda institutionella investerare, vilka samtliga tecknade preferensaktier i nyemissionen om cirka 500 Mkr och vilka samtliga erhöll motsvarande lägre tilldelning i den senaste nyemissionen.

 

Efter de båda nyemissionerna kommer det totala antalet registrerade aktier i Klövern uppgå till 185 080 698, varav 166 544 360 stamaktier och 18 536 338 preferensaktier.

måndag, 01 oktober 2012 18:07

Colliers: Längre kontrakt i Stockholm

alt
Thomas Jalde, chef Tenant Representation på Colliers International i Sverige.

 

Enligt Colliers Internationals senaste rapport om kontorsmarknaden i Europa ligger prime rents-nivåerna i stort sett oförändrade. Men på några av de svagare marknaderna, utanför Europas hjärta, är det sannolikt att hyrorna kommer sjunka, medan hyrorna förväntas öka i London, Stockholm, München och i Wien.

 

– Det är låga vakanser i centrala Stockholm, vilket medför stabila och i vissa fall fortfarande högre hyror för moderna effektiva kontor i Stockholm. Vi kan se att fastighetsägarna gärna tecknar längre avtal än tidigare då det kommer att ske större utflyttningar från de centrala delarna av city de närmsta åren, säger Thomas Jalde, ansvarig för Tenant Representation på Colliers International i Sverige.

 

måndag, 01 oktober 2012 18:03

166 lägenheter till salu i Beckomberga

alt
NCC, Etapp 3, Beckomberga. Bromma. Bild: HMXW arkitekter

 

Nu startar försäljningen av 166 nya lägenheter i parken i Beckomberga, Bromma. Detta är den första delen av den tredje etappen som byggs i området, som sedan 2006 utvecklas av Besqab, NCC och Veidekke. När området är klart kommer här att finnas cirka 900 bostäder.

 

Besqab ska bygga 52 bostadsrätter formgivna av Joliark med beräknad inflyttning december 2013. NCC och Veidekke erbjuder 57 bostadsrätter vardera med beräknad inflyttning våren/sommaren 2014. Arkitekter är HMXW arkitekter respektive Laville Arkitekter.

alt
University Hospital Coventry.

 

Skanska har sålt sin andel i tre sjukhus i Midlands, Storbritannien, till medinvesteraren Innisfree för 715 Mkr (cirka 66 MGBP). Transaktionen bokas i det tredje kvartalet 2012.

 

De tre sjukhusen, University Hospital Coventry, Derby City General Hospital och Sherwood Forest Hospital, är så kallade PPP-projekt (Private Public Partnersip). Skanska ansvarade för design och byggnation av sjukhusen som varit i bruk sedan juni 2007, december 2008 och mars 2011.

 

Skanska UK har även avtal om service och underhåll av fastigheterna på Derby City General Hospital och Sherwood Forest Hospital. De avtalen berörs inte av försäljningen.

alt
Peab har fått uppdraget av Steen & Ström att bygga den nya Gallerian i Kristianstad.

 

Peab har fått uppdraget att bygga den nya Gallerian i Kristianstad. Beställare är Steen & Ström och kontraktssumman uppgår till 625 Mkr.

 

Gallerian ska byggas i två etapper, där den första ska stå klar i oktober 2013, omfattande en byggnad i sju plan varav 45 000 kvm parkering och 10 000 kvm handel, medan den andra, omfattande 30 000 kvm handel, planeras vara klar i oktober 2014.

 

lördag, 29 september 2012 13:01

Swedavia bygger om Umeå Airport

alt
Hittills i år har över 600 000 resenärer anlänt eller rest från Umeå Airport.

 

Umeå Airport har de senaste åren haft en positiv utveckling i antal resenärer. Hittills i år har över 600 000 resenärer anlänt eller rest från flygplatsen. Det motsvarar en ökning med 7 procent jämfört med rekordåret 2011. Till följd av utvecklingen inleder nu Swedavia tillsammans med Umeå kommun och Region Västerbotten en större satsning på flygplatsen som i år firar 50 år. Målsättningen är att skapa en välkomnande mötesplats med internationell karaktär.

 

Ombyggnationen som nu inleds kommer ske i fyra etapper. Först kommer avresande resenärer få en ny och utökad bagageinlämning samt säkerhetskontroll.


Även entrén byggs ut och skapar ett mer välkomnande intryck. Därefter byggs ett helt nytt garage innan projektet fortsätter med att utöka och förbättra utrymmet för ankommande resenärer. Dessutom utökas kapaciteten i bagagehanteringssystem vilket ökar flygplatsens möjligheter att ta emot fler resenärer. Ombyggnationen förväntas stå helt klar 2014.

 

– I takt med att regionen utvecklas ställs högre krav på flygplatsen att möta ett växande behov av svenska och internationella utbyten. Att kunna erbjuda effektivitet i kombination med atmosfär är något som kommer stärka regionens möjligheter för fortsatt social, ekonomisk och intellektuell tillväxt, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia. 

lördag, 29 september 2012 12:56

Vasakronan hyr ut 3 600 kvm i Kista

alt
Nya stor hyresavtal har tecknats i Vasakronans Kista Science Tower och Kista Entré.

 

Vasakronan har tecknat hyresavtal i Kista om totalt 3 600 kvm. Cloetta förlägger sitt nya huvudkontor till 25:e våningen i Kista Science Tower. I samma byggnad har teknikföretaget Lexmark tecknat ett femårigt avtal om drygt 500 kvm år, Vidare har mjukvaruföretaget Ardendo avtalat att hyra cirka 1 200 kvm, vilket innebär att företaget går från att ha varit hyresgäst i andra hand till att bli förstahandshyresgäst. Sist men definitivt inte minst, hyr teknikkonsulten Xdin 1 300 kvm på fem år i Kista Entré. Xdin flyttade in den 1 september.

 

– Kista är ett område i ständig rörelse. Företagen här har ofta behov av lokaler som kan anpassas och justeras vid behov och över tid utan större åthävor. Både Kista Science Tower och Kista Entré möter de kraven. Det gör oss ofta till ett förstahandsval för företag som siktar på Kista och säkrar att både uthyrningsgraden och hyresnivån för våra fastigheter i området är fortsatt stabil, säger Bo de Besche, affärsområdeschef kontor Stockholm nord.