18 april 2024
torsdag, 31 maj 2012 14:43

White utformar hotell i Örebro

Skrivet av 
alt
Whites förslag i Gustavsvik, Örebro.

 

White får i uppdrag att utforma ett ”aktivitetshotell” vid Gustavsvik i Örebro. Med 600 000 årliga besökare är Gustavsvik en av Sveriges mest besökta turist- och fritidsanläggningar.


– Genom att låta hotellet omfamna den fina sjön tas utsikten över vattnet tillvara. Vi skapar en magi kring platsen som både barn och vuxna kommer att älska, kommenterar Sven Gunnarson, ansvarig arkitekt för det vinnande konceptet.

Hotellet ska ge ytterligare dragkraft åt anläggningen i Gustavsvik, där bland annat Upplevelsebadet och den femstjärniga campingen attraherar inhemska och internationella besökare. Förutom hotellet ska White utforma området vid badanläggningen, samt bostäder vid Södra Vattentornet.


Efter en parallell process med tre kontor valde den eniga juryn Whites förslag, bland annat med motiveringen att ”förslaget har stora förtjänster med den miljö som skapas i hotellets aktivitetsdelar med utblickar mot och direktkontakt med sjön”, och för att förslaget gör det möjligt att använda de olika aktiviterna året runt.

Hotellet får 242 rum fördelat på 11 våningar. Det blir därmed ett av mellansveriges största hotell med mingelytor utom- och inomhus, restaurang, bar och bankettsalar i svit samt en konferensdel invid vattnet.

En multiarena för diverse bollekar och en fast food-restaurang med servering på bryggan är ytterligare attraktioner. Badet byggs ut med ett barnbad och glasas mot lobbyn. I en utbyggnad av relaxavdelningen, som görs möjlig med det nya hotellet, tillkommer kroppsbehandlingar, yoga, bastu och pooler inne och ute – ett koncept som blir en nyhet i Örebro.