25 april 2024
tisdag, 05 juni 2012 17:24

SJ flyttar efter 140 år! Newoffice hyr ut SPP:s Klaraporten

Skrivet av 
alt
Klaraporten, omfattande nära 17 000 kvm, ägs av SPP, som är en del av Storebrand ASA.

 

SPP har med hjälp av uthyrningskonsulten Newoffice hyrt ut 5 700 kvm till SJ, som den 1 juni 2013 flyttar sitt huvudkontor till Klaraporten på Vasagatan 8-10 i Stockholm. SJ lämnar då sina nuvarande lokaler på Stockholms centralstation där förtaget har suttit de senaste 140 åren.

 

Klaraporten, omfattande nära 17 000 kvm, ägs av SPP, som är en del av Storebrand ASA.

Heléne Berggren och Ulrika Rosén från Newoffice som arbetat med uthyrningen sedan hösten 2011 berättar att SJ valde just Klaraporten på grund av läget, de moderna och yteffektiva lokalerna samt att lokalerna passar väl in i SJ:s miljöprofil. Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Breem och Miljöbyggnad.

 

– Vi är mycket glada över att SJ väljer att flytta till Klaraporten. Det är också en stor fördel att vi har hittat en hyresgäst som hyr hela ytan, säger Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter.

 

Utöver SJ:s huvudkontor kommer fastigheten även att inrymma SPP:s huvudkontor och Storebrands svenska verksamhet. I och med uthyrningen till SJ är nu samtliga kontorslokaler uthyrda.

 

– SJ strävar efter att bli ett modernare, öppnare och mera tillgängligt företag. Därför vill vi ha ett huvudkontor som återspeglar den framtid vi vill vara en del av. Med ett modernt huvudkontor kommer både medarbetare och verksamhet att växa och utvecklas positivt. Ett huvudkontor är inte bara en arbetsplats utan också en symbol för företaget och vad det står för, säger SJ:s vd Jan Olson och fortsätter:

 

– Det nya huvudkontoret kommer att bli en av Sveriges modernaste arbetsplatser med ändamålsenliga lokaler. Dessutom innebär de nya lokalerna en betydande kostnadsbesparing jämfört med den nuvarande lösningen.

 

I ett samtal med Tina Magnuson, partner Newoffice, säger hon att företaget har slutfört stora uthyrningsuppdrag samtidigt som flera stora uppdrag har kontrakterades. Det är en trend att stora företag nu söker yteffektiva lokaler i city och det är bra för Newoffice att många vill flytta.