25 april 2024
torsdag, 07 juni 2012 18:23

Vasakronan uppgraderar Arkaden i Göteborg

Skrivet av 
alt
Arkaden ligger i bästa läge i Göteborg. Här har flera generationer gjort sina inköp sedan år 1889. Den befintliga gallerian invigdes år 1974.

 

Vasakronan fortsätter satsningen på cityhandeln i Göteborg genom fortsatt uppgradering av gallerian Arkaden. Omdaningen av gallerian inleddes i höstas. Då var det hörnet Östra/Södra Hamngatan som fick en ny entré. I början av året renoverades av kvarteret Perukmakaren. Nu fortsätter Vasakronans satsning genom en förnyelse av Arkadens exteriör. Entréerna ska göras ljusare och mindre anonyma, medan fasaden ska få ett enhetligt uttryck – allt för att ge besökaren en förhöjd upplevelse av Arkaden.

 

Arkaden ligger i bästa läge i Göteborg. Här har flera generationer gjort sina inköp sedan år 1889. Den befintliga gallerian invigdes år 1974.

 

År 2002 genomförde Vasakronan förbättringar av interiören men exteriören och entréerna lämnades i princip orörda. Bolaget har fortsatt hög miljöambition när det gäller arbetena i Arkaden. Att byta ut den gamla belysningen i Arkadens entréer och skyltar mot mer modern och miljövänlig LED-belysning är därför en självklarhet.

 

– Vasakronans övergripande mål för minskad energianvändning 2012 är en minskning om 6 procent. Med ny teknik och effektivare klimatlösningar i Arkaden är målet att minska energianvändningen i fastigheten med 60 procent, säger Kristina Pettersson Post, regionchef på Vasakronan.