19 april 2024
torsdag, 07 juni 2012 18:26

NP3 köper 33 000 kvm av Tamar

Skrivet av 
alt
Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter.

 

NP3 Fastigheter har genomfört sitt första förvärv i Borlänge, en ort i vilken bolaget gärna expanderar. Förvärvet, som gjordes via bolag från den brittiska fonden Tamar, består av två fastigheter omfattande 33 000 kvm. Bland hyresgästerna återfinns Tibnor, Posten och Ahsell. Säljarens rådgivare var Catella Corporate Finance. Tillträdet skedde den 31/5.

 

– Förvärven passar oss bra med stabila hyresgäster och fastigheterna, som är i gott skick, har starka kassaflöden. Vi gör en bra affär då vi har en god och stabil avkastning initialt men för att vi även blir en partner att räkna med för nya hyresgäster eftersom förvärvet har en vakans om cirka 5 000 kvm vilket ytterligare kan bidra till att öka driftnettot, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter, i en kommentar.

 

NP3 äger nu fastigheter för över 1 Mdr kr varav en tredjedel är butik, en tredjedel industri/logistik och en tredjedel kontor samt övrigt. NP3 är i dag representerade i Sundsvall, Gävle, Östersund, Härnösand, Örnsköldsvik, Falun och nu även i Borlänge.


Bolagets målsättning är att växa på den norrländska fastighetsmarknaden till ett värde om 4 till 5 Mdr kr inom

en treårsperiod.