19 april 2024
torsdag, 07 juni 2012 18:34

Offentliga Hus köper i Sickla

Skrivet av 
alt
Erik Adelsohn, vd Offentliga Hus.

 

Offentliga Hus, ett bolag ägt av de före detta politikerna Mats Hulth och Ulf Adelsohn, har köpt en fastighet i Nacka av ICA Fastigheter. Den förvärvade fastigheten är en avstyckning från ICA:s fastighet i Sickla, med beteckningen Sicklaön 386:6.

 

Fastigheten omfattar cirka 3 000 kvm byggnad på en större tomt, som Offentliga Hus vill utveckla, säger Erik Adelsohn, vd i Offentliga Hus, i en telefonintervju. Han säger även att Offentliga Hus äger 45 fastigheter runt om i Sverige, där nära nog samtliga fastigheter har statliga eller kommunala hyresgäster. Bolagets expansion har varit snabb eftersom det nybildades i februari i år.

 

I en kommentar till affären i Sickla säger Erik Adelsohn:

– Vi ser mycket stor utvecklingspotential på den befintliga fastigheten. ICA Maxi, Nacka, är en av de stormarknader som omsätter mest i hela landet och det behövs bostäder och skolor i området eftersom Nacka växer så kraftigt. Dessutom ska tunnelbanan förlängas och det kommer att bli en station i stormarknadens absoluta närhet. Vilken typ av exploatering det än blir, kommer det även att gynna ICA, som har varit en mycket bra samarbetspartner under hela resan. Vi räknar med att göra fler gemensamma affärer.