25 april 2024
fredag, 08 juni 2012 18:58

Colliers spår bäst logistiktillväxt i Polen och Turkiet

Skrivet av 
alt
Erik Barnekow, Chef för Colliers EMEA Industrial & Logistics.

 

I en ny white paper-serie från Colliers International gällande Europas industri- och logistikmarknader spås Polen och Turkiet bli mest gynnade under kommande tioårsperiod. Några av de viktigaste faktorer som förväntas driva förändringen av Europas logistikmarknader utvecklingen är den ekonomiska utvecklingen i östra Europa och handeln mellan Europa och Asien, vilket väntas att öka markant och sätta tryck på befintliga försörjningskedjor och skapa nya.

 

Polen i synnerhet tippas stiga fram som en viktig kraft, eftersom landet kan dra nytta av ny infrastruktur, tillverkning och växande konsumentefterfrågan. När det gäller Turkiet är Istanbul redan integrerad i det Europeiska järnvägsnätverket och den ytterligare 14 336 km spårlängd som är planerad för utveckling under nästa decennium spås driva på utökad frakt genom Europas sydöstra gräns. Dessutom planeras nya djupvattenhamnar i Turkiet, vilket kommer att underlätta ökade omlastningar i östra Medelhavet.

 

Erik Barnekow, Chef för Colliers EMEA Industrial & Logistics kommenterar:

– Den globala ekonomiska spelplanen förändras och Asien blir en viktigare handelspartner för Europa relativt USA. Detta medför även förändringar för logistikstrukturen i Europa. Den framtida varuförsörjningen kommer delvis gå andra vägar än idag, vilket underlättas av viktiga infrastruktursatsningar i nyckelländer.