20 april 2024
måndag, 18 juni 2012 20:12

Vasakronan säljer för 565 Mkr till Platzer

Skrivet av 

 

alt
Platzer köper i Göteborg fastigheterna Gårda 16:17, Nordstaden 13:12 och Nordstaden 20:5  av Vasakronan.

 

Vasakronan säljer tre fastigheter i Göteborg till Platzer Fastigheter för ett underliggande fastighetsvärde om 565 Mkr. Frånträde sker den 3 juli. För Vasakronans del skapar försäljningen utrymme för nya förvärv och projekt. De tre fastigheterna innehåller kontor och butiker och den totala uthyrbara arean uppgår till drygt 23 000 kvm. Fastigheterna ingick som en del av det bestånd som Vasakronan köpte av Diligentia tidigare i år.

 

– Göteborg är Vasakronans näst största delmarknad och den är fortsatt högintressant för oss. Genom försäljningen ökar vi utrymmet för nya investeringar i regionen, både på förvärvs- och projektsidan, säger Vasakronans vd Fredrik Wirdenius.


I affären ingår Gårda 16:17, Nordstaden 13:12 och Nordstaden 20:5, samtliga välkända byggnader i Göteborg.  Bland de större hyresgästerna märks bland andra Hovrätten för Västra Sverige, Unionen och Göteborg Energi.

 

– Genom förvärvet kompletterar vi vår fastighet i Västra Nordstaden med två närliggande fastigheter vid Packhusplatsen samt vårt bestånd i Gårda med en fastighet i Södra Gårda. Detta som ett led i strategin att växa i prioriterade områden, säger P-G Persson, vd för Platzer.

 

I en kommentar kan sägas att Vasakronan tydligen frigör kapital för att utveckla fastigheter i Göteborg. Det går bra för handelsstaden Göteborg i många avseenden och flera utvecklingsområden är högintressanta vid Norra och Södra Älvstranden. SF