24 april 2024
tisdag, 19 juni 2012 09:47

Nordisk Renting vill bygga ut SEB:s huvudkontor i Sundbyberg

Skrivet av 
alt
Vision över hur utbyggnaden av SEB:s huvudkontor i Rissne kan te sig. Illustration: Nordisk Renting

 

Fastigheten Stockmakaren 1, SEB:s huvudkontor i Rissne, Sundbyberg, ägs av Nordisk Renting AB. Fastighetsägaren har nu ansökt om en översyn av detaljplanen i syfte att utveckla bankens kontor till ett nytt campus där SEB kan samla personalen från Sergels torg, Södermalm och Rissne.

Sundbyberg har en positiv inställning till att skapa möjligheten för SEB att samla alla anställda vid ett huvudkontor i kommunen. Därför ser kommunen över detaljplanen i syfte att utveckla bankens nuvarande kontor till en profilbyggnad på 100 000 kvm med plats för över 5 000 personer.

Sundbyberg är Sveriges snabbast växande stad. På några decennier har arbetsmarknaden utvecklats från tung verkstadsindustri till modern tjänsteproduktion. I början av 2014 beräknas 6 000 av 23 000 arbetstillfällen finnas inom den finansiella sektorn. Swedbank är ett exempel på företag som lämnar dyra lägen i centrala Stockholm och etablerar sina huvudkontor i kommunen.

– Vi är en lyhörd kommun, och för ständigt en dialog med små och stora företag om hur vi tillsammans kan skapa bra förutsättningar för tillväxt. Nu när SEB utreder sina lokaler vill vi göra allt vi kan för att erbjuda ett attraktivt läge för 5000 anställda, med lägre kostnad och fantastiska kommunikationer, säger Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

SEB:s befintliga kontor i Sundbyberg ligger i en del av kommunen som befinner sig i en kraftig förnyelse. Kommunen ser över detaljplanen för att skapa en helhetslösning för området och ska också se över möjligheten att lägga till en hållplats för tvärbanan nära SEB:s kontor.

– Sundbyberg har en hög ambitionsnivå när det gäller företagsklimatet. Ett bevis på att det ger resultat är att Sundbyberg klättrar på Svenskt näringslivs rankning över näringslivsklimatet i Sveriges kommuner, tillägger Siyamak Sajadian- Sasanpour (MP), vice ordförande kommunstyrelsen och ordförande i näringslivsrådet.