4 maj 2024
onsdag, 20 juni 2012 12:16

Hyresgästen i fokus när Heba evakuerar

Skrivet av 
alt
Heba har ett omfattande ROT-program, säger Lennart Karlsson, vd Heba Fastighets AB. Foto: Cato Lein.

 

Vid omfattande renoveringar kan det vara svårt att finna evakueringsbostäder åt hyresgästerna inom det egna bostadsbeståndet. Då kan bostadsförmedlingens evakueringstjänst vara till stor hjälp, skriver Stockholms Bostadsförmedling i sitt nyhetsbrev.

– Vi har ett omfattande ROT-program där vi renoverar många av våra lägenheter, och då är detta en fin service som passar oss väldigt bra, säger Lennart Karlsson, vd för Heba som har använt sig av bostadsförmedlingens evakueringsservice vid flera tillfällen.

Heba har ett stort lägenhetsbestånd, men i vissa områden fanns det få lediga, likvärdiga lägenheter att erbjuda de som måste evakueras. I detta läge kunde bostadsförmedlingen hjälpa till.

alt
Håkan Aderö, fastighetsägaransvarig vid Stockholms stads bostadsförmedling AB.


 

– När vi skrivit avtal med fastighetsägaren kontaktar vi de befintliga hyresgäster som inte vill flytta tillbaka till de ombyggda lägenheterna. Sedan hjälper våra handläggare dem att hitta nya permanenta bostäder hos andra hyresvärdar, förklarar Håkan Aderö, fastighetsägaransvarig vid Stockholms stads bostadsförmedling AB.

– Våra hyresgäster ställer ganska höga krav, men bostadsförmedlingens handläggare är väldigt serviceinriktade och jobbar hårt tills alla blir nöjda, berättar Lennart Karlsson.


Efter renoveringen förmedlar bostadsförmedlingen de ombyggda lägenheterna till nya hyresgäster som uppfyller värdens krav. Avgiften för evakueringstjänsten är

8 000 kronor, exklusive moms, per förmedlad evakueringslägenhet.