4 maj 2024
måndag, 25 juni 2012 18:57

Tumba centrum växer

Skrivet av 

 

alt
Tumba Centrum ska växa med ytterligare 7 000 till 10 000 kvm samt med 300 bostäder.

 

 

Citycon och Botkyrka kommun har beslutat att ingå en överenskommelse för omvandling av Tumba Centrum. Målsättningen är att få ett centrum där bostäder, handel och service utvecklas och samverkar med kollektivtrafiken i en attraktiv miljö både ute och inne. I projektet ska möjligheterna prövas till att utöka handelsytorna med ytterligare 7 000-10 000 kvm samt för cirka 300 bostäder. Detta bland annat genom en överdäckning av busstorget.

 

Citycon har ägt Tumba centrum sedan 2008 och är nu, efter utveckling av Liljeholmstorget Galleria och Åkersberga Centrum, redo att starta arbetet med nästa centrum. För utvecklingen av Tumba Centrum har Citycon valt att samarbeta med projektutvecklingsföretaget Strabag. De har stor erfarenhet av stora omvandlingsprojekt i Europa och har bland annat ansvaret för byggentreprenaden i Täby centrum.

 

– Efter god erfarenhet av utvecklingsprojekt i Liljeholmen och Åkersberga är Tumba ett ytterligare steg i Citycons långsiktiga strategi i att utveckla och modernisera lokala centrum och stadsdelscentrum. Vi tror att framtidens handel ligger i kollektivtrafiknära lokala centrum med ett brett utbud av handel, service och vård. Vi ska tillsammans med Strabag och Botkyrka kommun utveckla Tumba centrum med höga krav på kvalitet, energi och miljöfrågor, säger Johan Elfstadius, vd på Citycon Sverige AB.

 

Arbetet med detaljplanen beräknas pågå under 2012 och 2013 för en möjlig byggstart 2014.