30 april 2024
fredag, 29 juni 2012 01:04

Sjælsø miljardsäljer i Köpenhamn

Skrivet av 
alt
Sjælsø säljer bostadsprojektet Udsigten i Köpenhamn för 1,3 Mdr kr.

 

Sjælsø säljer bostadsprojektet Udsigten ritat av arkitektfirman Vandkunsten på Margretheholm i Köpenhamn till PKA (Pensionskassernes Administration A/S) och livförsäkringsbolaget Topdanmark för cirka 1,1 miljarder danska kronor (1,3 Mdr kr).

 

Projektet, som uppförs på den plats som mellan 1690 och 1993 var huvudbas för den danska flottan, är Sjælsøs hittills största omfattande 45 000 kvm fördelat på 458 bostäder. Bostäderna får en fantastisk utsikt mot Holmen, Amalienborg och resten av Köpenhamn.

 

Projektet kommer att färdigställas etappvis under 2014 och 2015 och hyras ut i takt med att de blir inflyttningsklara. I avtalet med PKA och Topdanmark ska projektet prissättas slutgiltigt efter färdigställandet och uthyrningen av bostäderna.

 

 Flemming Joseph Jensen, Sjælsø, visar affären att det finns ett stigande intresse för investeringar i hyresrätter i Köpenhamn. I den nuvarande marknadssituationen är det avgörande att det finns erfarna och kapitalstarka investorer som PKA och Topdanmark vilka kan genomför investeringar i bostäder i Köpenhamn.