1 maj 2024
fredag, 29 juni 2012 01:18

Banque Invik blir Catella Bank

Skrivet av 
alt
Johan Ericsson, vd Catella AB.

 

Catella avbryter försäljningen av Banque Invik och namnändrar banken till Catella Bank. I samband med namnändringen kommer Catellas kapitalförvaltade verksamheter att organiseras inom Catella Bank med avsikt att stärka Catellas tjänste- och produkterbjudande inom kapitalförvaltning. Bankens kortrörelse och utlåningsverksamhet kommer även att utvecklas.

 

– Vi har haft, och har fortfarande, flera köpare till banken på en prisnivå som vi önskar, men vi ser att tillsynsmyndigheten i Luxemburg har svårt att ge förvärvstillstånd till nya ägare i dagens finansiella läge. En fortsatt försäljningsprocess bedöms också som negativt för bankens verksamhet. Samtidigt skapar rådande situation på de finansiella marknaderna nya möjligheter i att bedriva bankrörelse, vilket gjort att vi ändrat ståndpunkt, säger Johan Ericsson, vd Catella AB.


Catellas kapitalförvaltande verksamheter kommer att organiseras inom Catella Bank. I ett första steg överförs Catellas svenska dotterbolag Catella Förmögenhetsförvaltning för att samordnas med Banque Inviks private banking. Vidare ska Catella stärka bankens kortrörelse samt utveckla en specialiserad utlåningsrörelse i samarbete med Catellas Corporate Finance-verksamhet. Detta skapar möjlighet att via banken erbjuda finansieringslösningar till exempelvis