1 maj 2024
söndag, 01 juli 2012 14:22

Vasakronan köper av Skanska i Malmö

Skrivet av 
alt
Vasakronan köper den nybyggda fastigheten Bassängkajen i Malmö av Skanska för 652 Mkr.

Vasakronan köper den nybyggda fastigheten Bassängkajen i Malmö av Skanska för 652 Mkr. Fastigheten är belägen på Universitetsholmen och omfattar 16 700 kvm uthyrningsbar area. Bland hyresgästerna märks Malmö Högskola, Visma och Awapatent. Tillträde sker den 28 september.

 

Ifjol köpte Vasakronan fastigheterna Jungmannen 1 och Koggen 2 i Västra hamnen i Malmö för 382 Mkr. Nu ökar Vasakronan takten och förvärvar Bassängkajen på Universitetsholmen, ett expansivt område beläget mellan Västra Hamnen och centrala Malmö. Med gångavstånd till både Malmö Centralstation och den nya Citytunneln är platsen ett av Malmös mest strategiskt belägna kontorslägen.

 

– Härom veckan sålde vi fyra mindre fastigheter i centrala Malmö för sammanlagt 183 Mkr. Försäljningen av dem och köpet av Bassängkajen ger både en föryngring av Vasakronans bestånd och en tydligare närvaro i en attraktiv stadsdel som vi bedömer kommer att ha en mycket stark utveckling framöver, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.


Bassängkajen är ett av de första projekten i Norden att precertifieras på högsta nivå, Platina, enligt certifieringssystemet Leed.

 

– Vasakronans mål är att ha ett miljöcertifierat bestånd, det är viktigt ur flera perspektiv. Dels ser vi att det finns ett starkt samband mellan kvalitet och miljöklassning, dels väger miljö- och klimataspekter allt tyngre när kunder gör sina lokalval. Vi fortsätter därför att sätta ribban högt och målet för 2012 är att 30 procent av vårt fastighetsbestånd ska vara miljöcertifierat, avslutar han.



alt
Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan. Foto: Cato Lein