6 maj 2024
måndag, 02 juli 2012 18:46

Citycon tar över hela Strömpilen i Umeå

Skrivet av 
alt
ICA Maxi i Ströpilen Umeå. Bild NCM Development.

 

Citycon AB köper, enligt ett optionsavtal, Balticgruppens andel om 25 procent i fastighetsbolaget Strömpilen AB. Därmed blir Citycon ensam ägare av Strömpilens Köpcentrum om 22 000 kvm i Umeås östra stadsdelar samt fastigheten Länken, belägen på handelsområdet Ersboda i norra Umeå.

 

I ett pressmeddelande framhåller Johan Elfstadius, vd för Citycon AB, att det faktum att Citycon blir ensamägare underlättar arbetet för att förverkliga ett än mer levande och attraktivt köpcentrum.

 

– I en första fas arbetar vi med en ny infart och en ombyggd för parkering, men vi kommer nu att se över fortsatta möjligheter för eventuella om- och tillbyggnader, säger han.

 

I dagarna har Citycon även köpt fastigheten Citytalo om 2 800 kvm i Uleåborg, norra Finland för 13,5 MEUR (118 Mkr) från den lokala församlingen och privata ägare. Fastigheten ligger granne med Galleria, som Citycon äger sedan tidigare.

 

Dessutom har Citycon tillträtt förvärvet av Albertslund Centrum i västra Köpenhamnsområdet. Centrumet köptes av kommunen Albertslund för DKK 181 MDKR.

 

Efter ovanstående förvärv äger och förvaltar Citycon 37 köpcentrum och 40 andra handelsfastigheter i Finland, Sverige, Danmark, Estland och Litauen.