10 maj 2024
söndag, 26 augusti 2012 16:49

KF Fastigheter ser trender för handeln

Skrivet av 
alt
Bernt-Olof Gustafsson, vd  KF Fastigheter.
 

KF Fastigheter har producerat en rapport som heter ”Utblick – Framtiden för handeln”, vilken behandlar hur utvecklingen ser ut för handelsplatser och vad konsekvenserna blir för hela branschen.


Bernt-Olof Gustafsson, vd på KF Fastigheter, säger om denna utveckling: 

 

– Det är ett krig varje morgon, vi slåss alla om svenskens tid som blir allt mer knapp. Den ökande internethandeln gör att de fysiska butikerna måste förändra sig mycket snabbare än vad de gör för att överleva. Branschen brister för ofta i framtidsanalyserna vilket leder till misstag. Branschen har inte råd att göra fler misstag. Då är det kört.

 

Rapporten identifierar fyra trender som främsta påverkare av framtidens handelsplatser. Dessa är en ökad digitalisering – näthandeln går hand i hand med antalet fysiska butiker och allt fler gör research på nätet innan de köper en produkt; allmän tidsbrist – en ökad efterfrågan av exempelvis barnpassning i anslutning till shoppingen; second hand – vintageshopping, att återanvända/inte slösa influerar i högre grad våra köpbeteenden; samt förändrade sätt att arbeta och umgås – vilket gör att trendiga Michelin-restauranger blir allt viktigare.