12 maj 2024
måndag, 10 september 2012 18:35

NCC säljer i Köpenhamn för 454 Mkr

Skrivet av 
alt
NCC bygger om två silobyggnader i Köpenhamn. Bild DesignGroup Architects.

NCC säljer ett kontorsprojekt för 390 miljoner DKK, cirka 454 Mkr, till ATP, PFA Pension och Pension Danmark. Kontorsprojektet kommer att inrymmas i två tidigare cementsilos, vilka nu omvandlas till en modern och spektakulär kontorsbyggnad på Århusgade i Norra Hamnen, Köpenhamn. På utsidan av de två silobyggnaderna, 24 meter över marken, byggs

7 våningar om totalt 11 000 kvm kontorsyta samt 3 000 kvm för teknik, lager och omklädningsrum. Arkitekt är DesignGroup Architects.


Den nuvarande uthyrningsgraden uppgår till 50 procent. NCC ställer hyresgarantier och ansvarar för uthyrning av resterande outhyrda ytor efter projektets färdigställande samt i ytterligare fem år därefter.


– För ett utvecklingsbolag som NCC Property Development är det extra spännande att kunna skapa liv i en ny stadsdel, och det är ett stort privilegium att utvecklas ett unikt projekt med panoramautsikt, säger Marius Möller, vd för NCC Property Development A/S.


– Platsen, i kombination med miljöcertifiering, har ett mycket högt attraktionsvärde för de företag som kommer att vistas i huset, fortsätter Marius Möller.

Silobyggnaderna färdigställdes av Aalborg Portland år 1979 för lagring av cement. Århusgade i Norra hamnen är ett utvecklingsområde för en hållbar stad med plats för bostäder och kommersiella lokal om cirka 350 000 kvm. Totalt ska cirka 3 000 personer arbeta i Århusgade.