4 maj 2024
måndag, 17 september 2012 19:46

Eurocommercial Properties säljer Burlöv Center

Skrivet av 
alt
Burlöv Center säljs till ett konsortium lett av Grosvenor.

 

 

alt

Martin Bjöörn, Property Director, Sweden.

 

Eurocommercial Properties säljer Burlöv Center, Malmö, för 1 158 Mkr, till ett konsortium lett av Grosvenor Fund Management. Då Burlöv Center, omfattande 42 178 kvm, genomgick en omfattande utbyggnad och renovering år 2006, fanns tanken hos Eurocommerical Properties att på sikt avyttra köpcentrumet.


I ett pressmeddelande säger bolaget att del av intäkterna ska investeras i en uppgradering av Eurostop Halmstad, ett centrum som bolaget förvärvade i augusti i år för 560 Mkr. Säljare var Atrium Ljungberg och Unibail Rodamco.


En del av försäljningsintäkterna från Burlöv Center ska även investeras i Les Grands Hommes i Bordeaux.

Resultatet av försäljningen kommer Eurocommercial att notera i rapporten för första kvartalet 2012/2013.


Efter försäljningen av Burlöv Center äger Eurocommercial Properties tio köpcentrum i Sverige. Dessa är Eurostop Halmstad, 421 i Göteborg, Kronan i Karlskrona, Bergvik i Karlstad, Melby Center i Laholm, Ingelsta Shopping i Norrköping, Elins Espland i Skövde, Moraberg i Södertälje, Hälla Shopping i Västerås och Grand Samarkand i Växjö.


 I ett samtal med Martin Bjöörn, Property Director, Sweden, säger han att Eurocommercials svenska verksamhet går lite långsammare, men den går åt rätt håll. SF