14 maj 2024
tisdag, 18 september 2012 16:07

SveaReal etablerar distributionsnav i Malmö

Skrivet av 
alt
Claes Malmkvist, vd SveaReal.

 

I SveaReals fastighet i Östra Hamnen i Malmö centraliserar Habo Gruppen AB sitt nordiska distributionslager.

 

Habo Gruppen väljer att flytta lager och distribution till en koncerngemensam lokalisering i Malmö. Systerbolaget Thomée Gruppen AB är hyresgäster i SveaReals fastighet sedan 1985 och hyr idag 16 000 kvm lager och kontor. Det nya avtalet omfattar ytterligare 10 000 kvm.

 

– Det är naturligtvis ett gott betyg på vår förvaltning när en stor kund väljer att bli ännu större. Vi fokuserar på våra kunder och deras behov och det känns extra bra när man lyckas med en uthyrning som denna, säger SveaReals vd Claes Malmkvist.


Som nordisk marknadsledare inom dörrhandtag och beslag, ställer Habo Gruppen höga krav på ett modernt och effektivt nordiskt lager med långsiktigt hållbara lösningar för sin framtida distribution.

 

– Vi måste så effektivt som möjligt distribuera våra varor till våra nordiska kunder. Flytten av distribunalen är nödvändig för att behålla konkurrenskraften på marknaden och kunna fortsätta att växa. Samordning av en rad funktioner mellan de olika affärsområdena i koncernen är nödvändigt för att utvecklas på en konkurrensutsatt marknad, säger Mårten Sundberg, vd för moderkoncernen Lomond Industrier AB.