10 maj 2024
tisdag, 02 oktober 2012 17:33

Skanska säljer för 537 Mkr till SPP

Skrivet av 
alt
Skanska säljer Fålhagen 70:1, omfattande 16 600 kvm vid Uppsala entré, till SPP.

 

Skanska har tecknat avtal med SPP Fastigheter om överlåtelse av kontorsfastigheten Fålhagen 70:1 och garagefastigheten Fålhagen 70:2 i Uppsala. Bägge fastigheterna är fullt uthyrda. Affärerna genomförs som bolagstransaktioner där köpeskillingen beräknats utifrån ett sammanlagt fastighetsvärde om 537 Mkr. Tillträde sker i december för kontorsfastigheten respektive andra kvartalet 2015 för garagefastigheten. Leimdörfer har varit rådgivare till Skanska vid transaktionen.

 

Kontors- och butiksfastigheten omfattar totalt 16 600 kvm med hyresgäster som Uppsala kommun, Coop Sverige, Ernst & Young, Btwentyfour och Länsförsäkringar. Garagefastigheten ska rymma 155 bilplatser.

 

Fastigheterna är en del av den stora omdaning som pågår i området kring Uppsala Station med bland annat nya perronger, ombyggda järnvägsspår, ny stationsbyggnad och centralpassage under spåren. Här har även ett nytt Radisson Blu hotell byggts och nu påbörjas byggandet av nya bostäder.

 

Skanska garanterar byggnadens energiprestanda genom att tillämpa branschens gemensamt framtagna avtalsform för att säkerställa energiprestanda i byggnader, Energiavtal 12, som utarbetats av Sveby. Det innebär att Skanska under tre år ansvarar för energiuppföljning och ledning samt garanterar att projekterad energiprestanda uppnås.
 

– För oss som investerare i moderna fastigheter med låg risk och långa kassaflöden är det viktigt att få full trygghet i att den projekterade förbrukningen uppnås. Genom att Skanska erbjudit oss denna lösning minimeras vår risk samtidigt som vi förvissar oss om att miljöklassningarna kommer att uppfyllas säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter AB.