Skriv ut denna sida
onsdag, 03 oktober 2012 21:16

Mall of Scandinavia – en ny dimension av shopping

Skrivet av 
alt
Om två år, hösten 2015, öppnar Unibail-Rodamco Mall of Scandinavia i Solna.

 

Om två år, hösten 2015, öppnar Unibail-Rodamco Mall of Scandinavia i Solna. Inom kort tas det första spadtaget för projektet, som ska kombinera shopping, nöjen, restauranger, biograf och service på ett sätt som är unikt för den svenska marknaden. Projektet, som ska byggas av Peab i den nya stadsdelen Arenastaden i Solna, blir Skandinaviens största köpcentrum med drygt 100 000 kvm shopping, 250 butiker och restauranger och 4 000 p-platser, cirka 7 minuter från Stockholm C.

 

– Mall of Scandinavia har ett unikt läge och är mycket lätt att nå oavsett om man kommer med bil, kollektivtrafik, cykel eller till fots. Tillgängligheten är mycket viktig för att skapa en trevlig och smidig upplevelse för kunden, säger Per Ronnevik, Director of Development Nordic, Unibail-Rodamco.

 

För projektet talar även en stark befolkningsutveckling och en förväntat förstärkt köpkraft. Arenastaden spås bli den del av Stockholmsregionen som har den allra högsta andelen nya invånare och som i framtiden kommer att utvecklas till en naturlig förlängning av Stockholms innerstad.


– Både internationella och nationella aktörer har visat ett stort intresse för möjligheten att etablera sig i en region som Stockholm, där befolkningstillväxten är stark även i en internationell jämförelse, säger Lars-Åke Tollemark, Director of Operations Nordic, Unibail-Rodamco.

Senaste från Redaktionen