13 maj 2024
onsdag, 10 oktober 2012 19:22

Klövern förvärvar KappAhls fastighet för 490 Mkr

Skrivet av 
alt
KappAhls fastighet i Mölndal omfattar 48 000 kvm. Bild: Thomas Eriksson Arkitekter (TEA)

 

Klövern har i bolagsform förvärvat en fastighet i Mölndal strax söder om centrala Göteborg för 490 Mkr. Förvärvet gäller fastigheten Hästägaren 3, som omfattar kontors- och logistiklokaler om cirka 48 000 kvm och utgör KappAhls huvudkontor och centrallager. I samband med förvärvet, med beräknat tillträde senast i slutet av november, har ett 15-årigt hyresavtal tecknats.
 

– Fastighetsförvärvet i ett av Sveriges absolut starkaste logistiklägen förstärker Klöverns befintliga Göteborgsbestånd på ett mycket bra sätt, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

 

För KappAhls del, som haft Catella som rådgivare i affären, beräknas affären ge en reavinst om cirka 60 Mkr. Styrelsen för KappAhl har även för avsikt att föreslå en garanterad nyemission om 375 Mkr med företrädesrätt för aktieägarna. Tillsammans med fastighetsförsäljningen kommer denna åtgärd bidra till att reducera KappAhls räntebärande skulder från 2,3 Mdr kr till 0,8 Mdr kr, en nivå som bedöms vara långsiktigt hållbar med de förutsättningar som råder för närvarande.