13 maj 2024
torsdag, 11 oktober 2012 19:15

Lönnbacken ökar kapitalet

Skrivet av 
alt
Lennart Schönning, styrelseordförande för Lönnbacken Fastigheter AB.

 

Ägarna till Lönnbacken Fastigheter AB, Alecta, Kyrkans Pensionskassa och AI Pension, har beslutat att stärka kapitalbasen, vilket medger en utökning av investeringskapaciteten från drygt 2 Mdr kr till cirka 3,5 Mdr kr. I dagsläget har ungefär hälften av den volymen investerats i Mälardalen, Skåne och Umeå. Samtidigt utökas investeringsfokus från bara äldreboenden till att omfatta samhällsfastigheter i allmänhet, dvs fastigheter som innehåller verksamhet för samhällsservice som till exempel äldreomsorg, utbildning, vård och rättsväsende. Avsikten är att andelen äldreboenden skall utgöra minst 50 procent av portföljen.

 

– Erfarenheterna från Lönnbackens första två år är goda och ägarna har därför beslutat att utvidga verksamheten. Vi har många intressanta investeringsalternativ som vi utvärderar för närvarande, säger Lennart Schönning, styrelseordförande för Lönnbacken Fastigheter AB.

 

I samband med utvidgningen upphör förvaltningsavtalet med Pine AB och Lönnbacken etablerar en egen förvaltningsorganisation. Där ingår Magnus Edlund som vd, Greger Hedlund, marknadschef, Örjan Johansson, chef för förvaltning och projekt, Sara Östmark, fastighetschef, Åke Berglund, ekonomichef samt Maria Alkbrant, controller.