28 april 2024
fredag, 12 oktober 2012 17:21

Sankt Kors utvecklar i Linköping

Skrivet av 
alt
Sankt Kors ska bygga 460 bostäder i Wahlbecks Företagspark och Östra Valla.

 

Linköpings kommun satsar via helägda Sankt Kors Fastighets AB på att förvandla Wahlbecks Företagspark och Östra Valla till en modern stadsdel där en hållbar livsstil och en innovativ företagspark samverkar. Planen är att cirka 460 lägenheter och 16 000 kvm verksamhetsyta ska börja detaljplaneras i samråd med de boende och näringslivet. Projektet, som består av sex olika byggetapper, beräknas vara avslutat år 2022.

 

– Vi vill skapa en framåtblickande arena med en attraktiv boendemiljö och en spännande tillväxtmiljö för företag där det finns möjlighet att testa nya produkter och tjänster, säger Johan Kristiansson, vd Sankt Kors Fastighets AB.

 

Sankt Kors har under två år arbetat med förstudien tillsammans med Cleantech Östergötland, Energikontoret Östra Götaland, Linköpings universitet och kommunens näringslivskontor. Nu börjar planeringsarbetet som kommer att pågå till år 2014 då de första 120 lägenheterna kommer att börja byggas.

 

– Vi ser framför oss en stadsdel som kommer att attrahera både vuxna och barn att bo i och som kommer att locka besökare från både när och fjärran. Området kommer att ligga i framkant när det gäller miljöteknik med bland annat energieffektiva hus och kretsloppslösningar för vatten, avlopp och avfall, säger Jan-Åke Jonsson, fastighetsutvecklare på Sankt Kors