27 april 2024
måndag, 15 oktober 2012 18:34

Areim köper konkursportfölj

Skrivet av 
alt
Fredrik Ahlqvist på  Kilpatrick Townsend & Stockton
biträdde Areim i konkursen.

 

Areim Fond II har köpt en handelsportfölj med ICA som största hyresgäst. Portföljen ägdes tidigare TERI Property I Sweden AB:s konkursbo och TERI Property II Sweden AB:s konkursbo. På grund TERI:s konkurser gick förvaltaren Omniagruppen i konkurs i maj tidigare i år. Advokatbyrån DLA har fungerat som konkursförvaltare och Kilpatrick Townsend & Stockton biträdde Areim vid förvärvet.

 

– Vi genomförde vår första stängning av Areim Fond II för två veckor sedan och är självklart mycket nöjda med att redan genomföra det första förvärvet för fonden. Liksom vid tidigare förärv av handelsfastigheter kommer vi även här att sammarbeta med Möller & Partners, säger Leif Andersson, vd Areim, i ett pressmeddelande.


Areim Fond II kommer att investera i Sverige, huvudsakligen i Stockholm, med fokus på utveckling av kontorsfastigheter samt investeringar i handelsfastigheter och bostadsprojekt. Fonden har en livslängd på åtta år med en treårig investeringsperiod och en total investeringsvolym om cirka 6-7 Mdr kr.