18 april 2024
fredag, 26 oktober 2012 18:21

Fabege förädlar Central Hotel Utvalda

Skrivet av 
alt
Central Hotel, med 93 rum nära Stockholms Central, blir större.

 

alt

Urban Sjölund, fastighetschef Fabege.

 

Fabege och ProfilHotels utvecklar och förädlar tillsammans Central Hotel på Vasagatan 38 i Stockholm. Samtidigt som hotellet renoveras och utökas med cirka 600 kvm integreras före detta Restaurang Biffi i hotellverksamheten. Den förhyrda ytan blir därmed cirka 3 540 kvm. Avtalet är på 15 år med en årshyra om 12,4 Mkr.

 

Vidare har Fabege tecknat ett femtonårigt hyresavtal med Tastsinn-koncernen (där ProfilHotels ingår) i kvarteret Skeppshandeln som är under uppförande i Hammarby Sjöstad. Avtalet gäller nybyggnad av ett hotell för så kallad extended stay. Detta avtal omfattar cirka 1 400 kvm med en årshyra om 3,4 Mkr. Inflyttning är beräknad till första halvåret 2014.

 

Slutligen har ett nioårigt hyresavtal tecknats i fastigheten Ladugårdsgärde 1:48 (gamla Ford-fabriken) i Frihamnen. Årshyran uppgår till 12,9 Mkr och inflyttning sker våren 2013.

 

–  När OMX minskade yta i Ford-fabriken tidigare i år var vår önskan att snabbt hitta en ny hyresgäst till den aktuella ytan. Nu har vi lyckats och i och med dagens överenskommelse är fastigheten återigen fullt uthyrd, säger Urban Sjölund, fastighetschef Fabege.