28 mars 2023
tisdag, 30 oktober 2012 19:06

Nordika köper Hemlingby Retail för 110 Mkr Utvalda

Skrivet av 
alt
Det blev jätteköer när Hemlingby Retail, söder om Gävle, öppnade i torsdags.

 

alt

Jonas Grandér, vd Nordika Fastigheter.

 

Nordika förvärvar en nybyggd handelsfastighet i Hemlingby, söder om Gävle av TK Development för 110 Mkr. Fastigheten i Hemlingby handelsområde, södra Gävle, omfattar en uthyrningsbar area om cirka 8 300 kvm. Fastigheten är fullt uthyrd till ÖoB, Rusta, Jysk och Stadium Outlet på långa avtal.

 

Jonas Grandér – Nordikas vd kommenterar affären:

– Det är glädjande att förvärva en nybyggd handelsfastighet i ett attraktivt handelsområde med starka hyresgäster. Vi är positiva till Gävle som stad och Hemlingby som ett centrumnära handelsområde. Fastigheten kompletterar Nordikas övriga innehav väl och givet konjunkturen ser vi den defensiva hyresgästmixen som bland de bästa.

 

Dan Fæster, vd på TK Development Sweden Holding AB, säger:

– Vi är glada över att ha gjort vår första affär med Nordika Fastigheter och vi ser fram emot att göra fler affärer med dem i framtiden.

 

Det blev en jättekö när det nya köpcentrumet öppnade i torsdags, vilket en TV-sändning visade. Ullaredsstämning, sa någon i jättekön. Hemlingby är en av framtidens handelsplatser i Gävle, med god synlighet från E4:an, endast cirka 3 kilometer till centrala Gävle.

 

I en kommentar kan sägas att Nordika, som samägs av Ericssons pensionsstiftelse, växer tryggt. Totalt har Nordika tagit in cirka 0,5 Mdr kr, vilket möjliggör ett förvärvsutrymme om cirka 2 Mdr kr.

 

I maj 2011 köpte Nordika tomträtten Aura 1 om 13 000 kvm i Kista av Diligentia. Fastigheten, som tidigare var Philips huvudkontor, hade vid förvärvet vakanser om 40 till 50 procent, men även en byggrätt om cirka 18 000 kvm.

 

I februari i år gjorde Nordika en sale-leaseback-affär med Berners vid ett förvärv av två handelsfastigheter om totalt 8 000 kvm i Birsta, Sundsvall respektive Härnösand. Säljaren Berners, en av norra Sveriges ledande bilhandlare, tecknade samtidigt för de två fastigheterna 15-åriga hyresavtal.

 

I affären med TK Development bedömer Fastighetsaktien Nordikas direktavkastning till nära 8 procent.