28 mars 2023
torsdag, 01 november 2012 17:14

Citycon blir helägare till Stenungstorg Köpcentrum Utvalda

Skrivet av 
alt
Stenungstorg Köpcentrum, med vackert havsläge, ska byggas ut av Citycon.

 

alt

Johan Elfstadius, vd Citycon AB.

 

alt

Bernt-Olof Gustavsson, vd KF Fastigheter.

Citycon förvärvar KF Fastigheters andel om 30 procent i fastighetsbolaget Stenungs Torg Fastighets AB. Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde för hela anläggningen om 575 Mkr. Från den 1 november är Citycon därmed ägare av samtliga aktier i Stenungs Torg Fastighets AB.

 

– När vi nu äger och kontrollerar helheten är vår avsikt att fortsätta att utveckla Stenungstorg Köpcentrum. Ägandet underlättar arbetet för att förverkliga ett ännu mer levande och attraktivt köpcentrum, säger Johan Elfstadius, vd Citycon AB.

 

– I och med försäljningen kan KF Fastigheter öka sin fokus på företagets övriga anläggningar i Västra Götaland. Citycon har en gedigen erfarenhet att utveckla denna typ av centrum och de är en långsiktig ägare, därför känns det bra att lämna över till dem, säger Bernt-Olof Gustavsson vd KF Fastigheter.

Johan Elfstadius fortsätter:

– Vi kommer genomföra en utbyggnad och renovering för totalt 180 Mkr. Utbyggnaden omfattar cirka 5 000 kvm. Uthyrningsarbetet har redan startat och när vi uppnått en tillräcklig uthyrningsgrad kommer vi påbörja byggnationen. Vi beräknar byggstart under 2013 för att preliminärt att vara klara i slutet av 2014. Stenungssund växer och är med sin närhet och goda kommunikationer till Göteborg en framtidsort som vi är glada att bedriva verksamhet i.

 

I en kommentar kan sägas att omsättning har ökat i Stenungstorg Köpcentrum sedan kommunägda Stenungsundshem sålde Stenungs Torg Fastighets AB till Citycon i maj 2006, en tidpunkt då KF Fastigheter även var delägare. Det är inte svårt att förstå att Citycon nu satsar 180 Mkr på en utbyggnad eftersom centrumet har ett fantastiskt läge vid havet. Centrumet, omfattande 36 300 kvm, varav hälften är butiksytor och hälften kontor och bostäder, byggs ut med 5 000 kvm. I en prognos tror jag på tillväxten av Stenugnsund. Att åka till StenungsTorg med bil tar cirka 40 minuter från Göteborg, 20 minuter från Kungälv och 30 minuter från Uddevalla. StenungsTorg har över 1 000 fria parkeringsplatser samt en stor gästhamn. Således ett framtidens centrum med plats för spännande event. SF