Skriv ut denna sida
onsdag, 05 december 2012 21:52

90 procent uthyrt när Redevco bygger i Berlin

Skrivet av 
alt
Redevco tar ingen uthyrningsrisk i sitt nya projekt, ALEA 101-system, i Berlin.

 

Redevco, som nu håller på att avsluta sitt fastighetsägande genom pågående försäljningar i Sverige och i Finland, tror på Berlin. Nu har Redevco byggstartat sitt ALEA 101-system i Berlin alldeles invid det berömda TV-tornet vid Alexanderplatz. Drygt 90 procent av projektets totala bruttoyta om cirka 19 000 kvm har hyrts ut.

 

Projektet är mixed-used, således ytor för detaljhandel, kontor och bostäder. Byggnationen, designad av arkitekterna Sauerbruch Hutton, ska färdigställas till våren 2014.


Byggnaden, som är cirka 30 meter hög, består av en källare, bottenvåning och fyra våningarna. Av projektets totala 19 000 kvm är cirka 10 000 kvm avsedda för handel och kontor, ytor som finns i källarplan och i de tre våningsplanen. De två översta planen är avsedda för bostäder.

 

– Det här projektet har historisk betydelse för Redevco, som ett systerföretag till C & A, säger Heinz Brenninkmeijer, vd för Redevco Tyskland. För 101 år sedan, år 1911, öppnade C & A sin första butik här i Tyskland vid Alexanderplatz. Vi är glada att föra denna butikstradition vidare in i framtiden.

 

Redevco, som gjorde sina första förvärv i Sverige år 2004 och i Finland år 2006, har idag kontor i London, Bryssel, Paris, Madrid, Amsterdam, Düsseldorf och i Wien. Vid bildandet år 1999 var värdet på Redevcos fastighetsportfölj cirka 3,9 miljarder euro. Vid halvårsskiftet i år värderades fastighetsportföljen till 7,1 miljarder euro. SF

Senaste från Redaktionen