2 maj 2024
måndag, 14 januari 2013 20:08

Akelius ökar i Storbritannien

Skrivet av 
alt
Lars Lindfors, vd Akelius UK.

 

Med CBRE som rådgivare har Akelius genomfört två bostadsaffärer i London. Den totala köpeskillingen är 11,95 MGBP (cirka 124 Mkr). Därmed har Akelius under de senaste 18 månaderna handlat för 150 MGBP (1 555 Mkr) i Storbritannien. De senaste förvärven omfattar totalt 60 bostäder belägna i dels St Peter Court i Stepney Green, dels Welford House i Purley.

 

St Peter Court är kyrka från 1830-talet, som omvandlades till bostäder 1995, medan Welford House omfattar fristående två- och trevåningshus på Lansdowne Road, byggda 1989 nära järnvägsstationen i Purley, vilket är cirka 25 minuter från London Bridge.

 

Akelius avser att renovera alla lägenheter de i de två fastigheterna och fortsätter därmed sin strategi att köpa fastigheter med god tillväxtpotential.

 

– St Peter Court och Welford House passar in i vår kärnverksamhet att förvärva bostadsfastigheter där vi kan stärka avkastningen, säger Lars Lindfors, vd Akelius UK.

 

Chris Lacey, chef för bostadsinvesteringar och finansiering CBRE, framhåller i ett pressmeddelande att de medverkat till förvärv av närmare 900 enheter för Akelius räkning i London och sydöstra England. Han säger:
    – Vi fortsätter med att identifiera ytterligare möjligheter för Akelius i området, säger han.