1 december 2023
tisdag, 15 januari 2013 22:47

Akademiska Hus byggstartar arkitekturskolan

Skrivet av 
alt
Arkitekturskolan byggs nu för totalt cirka 400 Mkr.

 

På fredag tar Akademiska Hus och KTH ett första spadtag för den nya arkitekturskolan. Samtidigt går också startskottet för KTH:s nya entréplats. I de två projekten investerar Akademiska Hus drygt 400 Mkr. Det nya arkitekturhuset och entréhuset beräknas vara klara för inflyttning höstterminen 2015.

 

Den nya arkitekturskolan blir ett modernt, ovalt fyravåningshus som ska utgöra en stimulerande och kreativ miljö med efterlängtad placering mitt på campusområdet. Huset blir hemvist för de cirka 600 arkitektstudenter som läser vid KTH. Entréhus ska markera huvudingången till KTH och skapa en självklar mötesplats för studenter, forskare och lärare på campus.

 

Vid det första spadtaget medverkar Peter Gudmundson, rektor KTH, Regina Kevius, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd, Stellan Lundström, dekan för skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad och Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

 

På plats finns även Bolle Tham och Martin Videgård, grundare av det mångfaldigt prisbelönta arkitektkontoret Tham & Videgård som också har gestaltat nya arkitekturskolan och entréhuset.