29 april 2024
torsdag, 17 januari 2013 20:05

Karin Ahlzén till Akademiska Hus i Stockholm

Skrivet av 
alt
Karin Ahlzén. Foto: Thomas Zaar


Karin Ahlzén tillträder som fastighetsutvecklare för Akademiska Hus. Hon är arkitekt och hon kommer närmast från tjänsten som chef för Whites Stockholmskontor. I sin nya roll kommer Karin Ahlzén att ansvara för utveckling av fastighetsbeståndet i Akademiska Hus Stockholm som har projekt för drygt 14 Mdr kr.

 

Akademiska Hus Stockholm är en av sex regioner som tillsammans utgör Akademiska Hus, ett av Sveriges största fastighetsbolag. Regionen bygger och utvecklar kunskapsmiljöer för universitet och högskolor i Stockholm och Solna. De största kunderna är Karolinska Institutet (KI), Stockholms universitet (SU) och Kungliga Tekniska högskolan (KTH).

 

Under de närmaste åren planerar Akademiska Hus att satsa över 14 Mdr kr för att möta framtidens behov av forsknings- och utbildningslokaler i Stockholm och Solna. Ett av de större utvecklingsområdena är framväxten av den nya stadsdelen Hagastaden, som blir ett världsledande centrum för Life Science. Ytterligare ett stort utvecklingsområde är det socialekologiska campusområdet Albano, där SU och KTH kommer att förlägga stora verksamheter.

 

Som en av två fastighetsutvecklare för Akademiska Hus i Stockholm kommer Karin Ahlzén att arbeta med planering och utveckling av regionens fastigheter, men även ha en viktig roll i hela bolagets utvecklingsarbete kring kunskapsmiljöer och de fysiska miljöernas betydelse för lärande och forskning.


Med sin bakgrund som arkitekt har Karin Ahlzén stor erfarenhet av fastighetsbranschen och utbildningslokaler, och hon har tidigare arbetat med byggnader för såväl för- och grundskolor som gymnasier och universitet. För sina framgångar inom ledarskap tilldelades hon i april 2012 ”Guldhuset”, Chalmers-baserade CMB (Centrum för management i byggsektorn) pris för bästa unga ledarskap i branschen.

 

Karin Ahlzén tillträder tjänsten på Akademiska Hus den 8 april.