2 maj 2024
torsdag, 17 januari 2013 20:38

Catella rådgivare vid mer än var fjärde krona

Skrivet av 
alt
Thomas Persson, chef för Catella Corporate Finance i Sverige.

 

Catella Corporate Finance var rådgivare vid fastighetstransaktioner i Sverige om cirka 29 Mdr kr (27) fördelat på 120 fastighetstransaktioner under 2012. Beräknat på en total marknadsvolym om cirka 106 Mdr kr (99) innebar detta att Catella, precis som 2011, medverkade vid mer än var fjärde krona som omsattes på den svenska transaktionsmarknaden.


Bland de större affärerna som Catella Corporate Finance medverkade i kan nämnas förvärvet av 50 procent av Hemsö, försäljningarna av Kista Galleria, Spårvagnshallarna samt det pågående projektet Kaninen vid Triangeln i Malmö.


– Utöver rena fastighetstransaktioner var vi även rådgivare i samband med ett antal finansieringar och kapitalresningar. Vi är mycket nöjda med att kunna redovisa en transaktionsvolym av den här storleken och befästa vår position som den ledande rådgivaren på den svenska marknaden, säger Thomas Persson, chef för Catella Corporate Finance i Sverige.


I år, 2013, gynnas marknaden av allt bättre finansieringsförutsättningar, samtidigt som fastighetsbolagen och fastighetsfonderna är välkapitaliserade.


– Detta talar för att aktiviteten till större del kommer att ske utanför det absoluta core-segmentet, vilket dominerade 2012, säger Daniel Anderbring, marknadsanalytiker