21 mars 2023
söndag, 27 januari 2013 16:59

Wallenstam byggstartar 180 borätter

Skrivet av 
alt
Tuletorget i Sundbyberg är Wallenstams första nybyggnation år 2013.

 

I fredags togs ett formellt första spadtag för Wallenstams två nya fastigheter vid Tuletorget i Sundbyberg. Medverkade gjorde Jonas Nygren, kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg tillsammans med vd Hans Wallenstam. Lägenheterna i de två 16-våningshusen med totalt 180 lägenheter har en planerad säljstart sommaren 2014  med planerad inflyttning under sista kvartalet samma år.

 

– Det här blir vår första nybyggnation i Sundbyberg. Jag hoppas den kan bidra till fler spännande mötesplatser och ett levande attraktivt centrum med småstadskaraktär, säger Hans Wallenstam.

 

Hösten 2010 förvärvade Wallenstam 155 lägenheter samt en byggrätt i centrala Sundbyberg. Nu är förutsättningarna klara för en fortsatt utveckling av Tuletorget

 

Arkitekturen för de byggnaderna är modern och iögonfallande, med skulpturala volymer av ljus betong och mattborstad aluminium som ska skapa skuggspel och liv. Vera arkitekter har ritat de spektakulära husen och byggnationen ska genomföras av DMJ Bygg.

 

Totalt byggs 60 ettor, 60 tvåor och 60 fyror samt en butiksyta i gatuplan. Bostäderna får balkonger som sträcker sig utmed hela lägenheten, så kallade kungsbalkonger.

 

Tuletorget är Wallenstams första nybyggnation år 2013, totalt sett planeras byggstarter för 1 300 lägenheter under det här året.