27 mars 2023
onsdag, 30 januari 2013 22:41

Vasakronan investerar 0,5 Mdr i Frösunda

Skrivet av 
alt
Snart har Vasakronan färdigställt fyra hus i kv. Rosenborg i Frösunda.

 

Vasakronan har tecknat avtal med Bisnode, som ska hyra 9 400 kvm kontor i Frösunda. Det innebär att samtliga fyra hus i kvarteret Rosenborg snart är färdigställda. De sista två färdigställs under 2014. Med uthyrningen till Bisnode – som levererar digital affärsinformation och ägs till 70 procent Ratos och resterande 30 procent av Bonnier – är den totala uthyrningsgraden för kvarteret drygt 90 procent.

 

Den totala investeringen för hus 3 och 4 i kvarteret Rosenborg uppgår till cirka 500 Mkr och den totala uthyrningsbara kontorsarean är 17 000 kvm. JM Entreprenad AB har upphandlats som totalentreprenör för att uppföra de båda byggnaderna. Målsättningen är att husen ska miljöklassas enligt LEED Platinum.

 

I kvarteret finns redan två nybyggda hus, Rosenborg 1 och 2. Hus nummer tre är under uppförande och där flyttar Bisnode in under första kvartalet 2014. Samtidigt påbörjas bygget av ett fjärde och sista hus, Rosenborg 4. Där flyttar JM med dotterbolaget JM Entreprenad och Cramo in under fjärde kvartalet 2014.

 

– Efterfrågan på moderna kontor i attraktiva lägen som Frösunda ökar ständigt. Därför jobbar vi kontinuerligt med att utveckla våra befintliga fastigheter men också med att bygga nya. Vi har mark med en total möjlig byggrätt för ungefär 380 000 kvm kontor. Det motsvarar 10 Mdr kr i möjliga investeringar, säger Per Thiberg, chef för fastighetsutveckling och uthyrning på Vasakronan.