30 april 2024
torsdag, 31 januari 2013 20:34

Kungsledens aktie steg och föll efter skattedom

Skrivet av 
alt
Anna Persson, skattejurist.

 

Steen & Ström har vunnit ett fall mot Skatteverket i Kammarrätten i Stockholm som nu vunnit laga kraft, rapporterar Direkt/Affärsvärlden, som menar att Steen & Ströms fall är till stor del identiskt med de processer som Skatteverket driver mot Kungsleden.

 

Kungsledens aktie handlades upp på onsdagen, när beskedet från Högsta förvaltningsdomstolen kom till marknaden. Kring klockan 16.00 var aktien i Kungsleden upp 4,2 procent till 40,10 kr, men aktien föll sedan tillbaka till 39,30 kr vid stängning. Sedan årsskiftet har aktien stigit med 11 procent.

 

Kammarrättens dom, från oktober 2011, är identisk med 5 av de 23 processer som Skatteverket driver mot Kungsleden. Dessa processer står för en betydande del av den negativa likviditetseffekt som Kungsleden sedan tidigare har meddelat infaller om samtliga pågående skatteärendeprocesser skulle utfalla till Kungsledens nackdel.
Kungsleden har angett den negativa likviditetseffekten till cirka 2,9 Mdr kr, inklusive skattetillägg och ränta.

 

– Fem processer är identiska med Steen & Ströms, vilket motsvarar skattekrav om cirka 1,4 Mdr kr, säger Anna Persson, skattejurist hos Kungsleden, till Nyhetsbyrån Direkt.

 

I en kommentar kan sägas att Kungsleden, vars processer ligger i första instansen, Förvaltningsdomstolen, säkerligen har fått nytt hopp efter att Steen & Ström har gått fria i Högsta förvaltningsdomstolen. Så spänningen fortsätter med domar som väntas för Kungsleden under 2013/2014. SF